• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    TUVDEN_NIMA: No toto! To je tak neuveritelne pricetne... ach!
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Reakce SZ na stanovisko ODS k domácím porodům - Strana zelených
    http://www.zeleni.cz/reakce-sz-stanovisko-ods-k-domacim-porodum/
    LAURA
    LAURA --- ---
    Porod doma? Ženy by se zřejmě mohly pojistit | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...eny-zrejme-mohly-pojistit-f45-/zdravi.aspx?c=A131009_133224_ln-zdravi_ape
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: baresova, ale domu nepujde
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BARRUSHE: mne se v porodnici taky nikdo na nic neptal a delali si, co jsou zvykli a strasne se divili, ze se ptam a ze treba na kardiovysetreni chci jit s dcerou, ze to neni zvykem... druhej porod beru trochu jaok vyzvu i v tomhle smeru...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LAFLY: Jak můžou dítku bez tvého svolení dělat jakýkoliv test? Tomu fakt nerozumím :/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETRUSKA: vida, díky:)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: ještě jsem vygooglila tohle - http://www.novorozeneckyscreening.cz/...?pg=lekari--odber-vzorku-krve--karticky-pro-odber-screeningu - tak třeba by to tam šlo objednat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YEETKA: já si vezmu kameru a vyrazíme...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETRUSKA: jj, tak to by Vám je měli dát:)
    právě nějak teda netuším kam se mám obrátit.. představa že nakráčím do porodnice a poprosím je o papírky k porodu doma je docela vtipná..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: Ne, ja domlouvam ambulantni porod, takze novorozenecky screening udela pediatra, ale z porodnice si musim prinest ty odberny papirky.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: jasné, my jsme řešili matriku na malé vesnici.. paní v pohodě dokonce zapsala jméno, které neschválila knapová..
    jinak za případný dotaz u ivany moc díky, jen nevím zda to stihneš:)) v noci už jsem měla slušné poslíčky:)
    PETRUSKA: jakože ti je dali v porodnici, aniž bys tam měla v plánu rodit? pokud to jde, tak bych poprosila muže aby tam večer zajel...
    já jsem "měla" už tento týden chodit někam na monitor a rozhodla jsem se, že to řešit nebudu..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LADY_MYSKA: pravda

ZORBOVA: ale to je v týhle době spíš neaktuální informace a je to na osobní domluvě s tou kterou PA, zda to opravdu udělá a za jakých podmínek.

Vybírat můžeš i tady: http://www.unipa.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=71

Já o nějakých PA, které do domácích porodů jsou vím, ale zjistíš si to jistě i sama třeba v prvním komunikaci.

Mou PA byla Ivana Königsmarková. První porod doma byl s ní. Po porodu ti dala veškeré potřebné dokumenty pro matriku. A spolupracovala s mou pediatrou, protože jsem chtěla aby Ivana udělala odběr z patiček a zbytek zařídila pediatra.

Tohle myslim ted neudela zadna PA. Takze matriku a podobne - s prominutim srani - na uradech si budes muset vybehat sama a ver ze i s potvrzenim od PA o porodu doma to byl dost horor.

V tomhle tehotenstvi zatim k PA IK dochazim do poradny (pul hodka konzultace a kontroly 250,- kč). Je schopná ti pak dát potvrzení pro pojišťovnu, že jsi k ní chodila na předporodní kurz. Ten pojišťovny proplácejí, konzultace u soukromé PA ne.

Jestli budu rodit doma nevím a nevím, zda bude IK ochotná domů přijít. Ale zatím to neřeším. U Zoe jsem to taky řešila asi až od 7. měsíce těhotenství.

Osobně bych veškeré PA projela na netu. Zjistila kdo je mi sympatickej a pak bych zašla na konzultaci nebo na předporodní kurz (Ten u Ivany vřele doporučuju). A pak bych se rozhodovala. Náklonost k danné osobě a celkové naladění na sebe je podle mého základní kámen.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEGA: Ja bych asi byla opatrna takhle davat informace k dispozici na verejnem prostoru.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: ohledně papírků, mužu zjistit u Ivany, zda je nemá..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: Me pediatra rekla, ze mam ty papirky na screening prinest z porodnice.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: na matrice prahy 1, kde opravdu není žádná porodnice a nemají s tim naprosto žádný zkušenosti, jim nestačilo žádný potvrzení od PA ani pediatry. Museli jsme přijít všichni (otec, já i dítě 3 dny po porodu) a udělat haló..
    v ruce vytištěný papíry o tom na co mají nárok a na co nemají.. až pak to šlo. někde chtějí dokonce kopii těhotenské průkazky apodobný blbosti, na které nemají nárok.

ale je to jako s porodnicí a ambulantním porodem. taky po tobě nesmějí vyžadovat potvrzení pediatra o tom že tě přebírá do péče a stejně po něm dupou a chtěj si ho založit.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    hoj pred 14ti dny jsem rodila ve vrchlabi,k ruce jsem mela dulu adelu.s porodem a asistentkami jsem byla spokojena.na pediatrii horsi,jsou zbytecne panicky a chce to aby clovek nedal dite z ruky.ve 4 rano po domluve,ze budou delat jen mereni srdicka,jsem dobehla na sesternu a zjistila ze male delali naprosto neopodstatneny test na cukr.od te chvile jsem ji nespustila z oci.cim dele jsme tam byli tim vic veci ji chteli delat,tak jsme to zabalili na revers a doma si vse udelali po svem
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    no s tou matrikou se to má tak, že jim musí stačit potvrzení od pediatra o tom, že se narodilo to a to dítě v tomto dni.. buď na to má formulář, nebo to stačí napsat na A4

nevíte někdo prosím jak by se pokoutně pro pediatričku daly sehnat papírky na screening?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    na strankach porodniho domu U capa maji v nabidce sluzeb porod doma
    LAURA
    LAURA --- ---
    KATIA: 1) oficialne tuto sluzbu PA nabizet nesmi, proto je logicke, ze ji jaksi nikdo otevrene nenabiz.
    2) jednou ze zasad bezpecnosti domaciho porodu je prave to, ze probiha zcela bez medikace, ktera by prubeh porodu ovlivnovala. jinak ale pa s sebou leky nosi, napr. k zastaveni krvaceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam