• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TABBY
    TABBY --- ---
    TUVDEN_NIMA: No toto! To je tak neuveritelne pricetne... ach!
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Reakce SZ na stanovisko ODS k domácím porodům - Strana zelených
    http://www.zeleni.cz/reakce-sz-stanovisko-ods-k-domacim-porodum/
    LAURA
    LAURA --- ---
    Porod doma? Ženy by se zřejmě mohly pojistit | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...eny-zrejme-mohly-pojistit-f45-/zdravi.aspx?c=A131009_133224_ln-zdravi_ape
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IORETH: baresova, ale domu nepujde
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BARRUSHE: mne se v porodnici taky nikdo na nic neptal a delali si, co jsou zvykli a strasne se divili, ze se ptam a ze treba na kardiovysetreni chci jit s dcerou, ze to neni zvykem... druhej porod beru trochu jaok vyzvu i v tomhle smeru...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LAFLY: Jak můžou dítku bez tvého svolení dělat jakýkoliv test? Tomu fakt nerozumím :/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETRUSKA: vida, díky:)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: ještě jsem vygooglila tohle - http://www.novorozeneckyscreening.cz/...?pg=lekari--odber-vzorku-krve--karticky-pro-odber-screeningu - tak třeba by to tam šlo objednat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YEETKA: já si vezmu kameru a vyrazíme...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETRUSKA: jj, tak to by Vám je měli dát:)
    právě nějak teda netuším kam se mám obrátit.. představa že nakráčím do porodnice a poprosím je o papírky k porodu doma je docela vtipná..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: Ne, ja domlouvam ambulantni porod, takze novorozenecky screening udela pediatra, ale z porodnice si musim prinest ty odberny papirky.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: jasné, my jsme řešili matriku na malé vesnici.. paní v pohodě dokonce zapsala jméno, které neschválila knapová..
    jinak za případný dotaz u ivany moc díky, jen nevím zda to stihneš:)) v noci už jsem měla slušné poslíčky:)
    PETRUSKA: jakože ti je dali v porodnici, aniž bys tam měla v plánu rodit? pokud to jde, tak bych poprosila muže aby tam večer zajel...
    já jsem "měla" už tento týden chodit někam na monitor a rozhodla jsem se, že to řešit nebudu..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LADY_MYSKA: pravda

ZORBOVA: ale to je v týhle době spíš neaktuální informace a je to na osobní domluvě s tou kterou PA, zda to opravdu udělá a za jakých podmínek.

Vybírat můžeš i tady: http://www.unipa.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=71

Já o nějakých PA, které do domácích porodů jsou vím, ale zjistíš si to jistě i sama třeba v prvním komunikaci.

Mou PA byla Ivana Königsmarková. První porod doma byl s ní. Po porodu ti dala veškeré potřebné dokumenty pro matriku. A spolupracovala s mou pediatrou, protože jsem chtěla aby Ivana udělala odběr z patiček a zbytek zařídila pediatra.

Tohle myslim ted neudela zadna PA. Takze matriku a podobne - s prominutim srani - na uradech si budes muset vybehat sama a ver ze i s potvrzenim od PA o porodu doma to byl dost horor.

V tomhle tehotenstvi zatim k PA IK dochazim do poradny (pul hodka konzultace a kontroly 250,- kč). Je schopná ti pak dát potvrzení pro pojišťovnu, že jsi k ní chodila na předporodní kurz. Ten pojišťovny proplácejí, konzultace u soukromé PA ne.

Jestli budu rodit doma nevím a nevím, zda bude IK ochotná domů přijít. Ale zatím to neřeším. U Zoe jsem to taky řešila asi až od 7. měsíce těhotenství.

Osobně bych veškeré PA projela na netu. Zjistila kdo je mi sympatickej a pak bych zašla na konzultaci nebo na předporodní kurz (Ten u Ivany vřele doporučuju). A pak bych se rozhodovala. Náklonost k danné osobě a celkové naladění na sebe je podle mého základní kámen.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEGA: Ja bych asi byla opatrna takhle davat informace k dispozici na verejnem prostoru.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: ohledně papírků, mužu zjistit u Ivany, zda je nemá..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    YEETKA: Me pediatra rekla, ze mam ty papirky na screening prinest z porodnice.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: na matrice prahy 1, kde opravdu není žádná porodnice a nemají s tim naprosto žádný zkušenosti, jim nestačilo žádný potvrzení od PA ani pediatry. Museli jsme přijít všichni (otec, já i dítě 3 dny po porodu) a udělat haló..
    v ruce vytištěný papíry o tom na co mají nárok a na co nemají.. až pak to šlo. někde chtějí dokonce kopii těhotenské průkazky apodobný blbosti, na které nemají nárok.

ale je to jako s porodnicí a ambulantním porodem. taky po tobě nesmějí vyžadovat potvrzení pediatra o tom že tě přebírá do péče a stejně po něm dupou a chtěj si ho založit.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    hoj pred 14ti dny jsem rodila ve vrchlabi,k ruce jsem mela dulu adelu.s porodem a asistentkami jsem byla spokojena.na pediatrii horsi,jsou zbytecne panicky a chce to aby clovek nedal dite z ruky.ve 4 rano po domluve,ze budou delat jen mereni srdicka,jsem dobehla na sesternu a zjistila ze male delali naprosto neopodstatneny test na cukr.od te chvile jsem ji nespustila z oci.cim dele jsme tam byli tim vic veci ji chteli delat,tak jsme to zabalili na revers a doma si vse udelali po svem
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    no s tou matrikou se to má tak, že jim musí stačit potvrzení od pediatra o tom, že se narodilo to a to dítě v tomto dni.. buď na to má formulář, nebo to stačí napsat na A4

nevíte někdo prosím jak by se pokoutně pro pediatričku daly sehnat papírky na screening?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    na strankach porodniho domu U capa maji v nabidce sluzeb porod doma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam