sem tu dlouho nebyla, chci vas matky pochvalit, jak pisete moc dobre nazory a dokazete veci podlozit argumentama, SUPER!!!
KOTENCE: ja pred porodama mivala menses bolestivy, ted se to upravilo a kontrakce ty minutove byly silnejsi nez pri mens., jednoznacne,
a prvne sem mela ruzne dlouhe a intenzivni stahy cca 36hodin, i s pauzama..minutove kontrakce trvaly 8hodin, dle me dlouho (Ivana to predtim nazyva priprava, za porod brala az tech som hodin), pri druhem porodu se z osmi hodin staly dve a byla to pohoda, vse rychlejsi, mirnejsi, bez kriku a tlaceni, viz muj report ci pribeh :)) pohoda, pupecnik dvakrat kolem krku :) clovek vi co cekat, otazkou je jaky vyznam na prubeh porodu ma casovy odstup mezi porody, slysela sem stejny nazor jako Lura, ze dyz je druhy porod do peti let od prvniho, je to ok a de to hladce, cesty sou "otevrene", po delsi dobe to vic "tuhne", podoba se to prvnimu porodu, nevim, samotnou me to zajima a pak lepsi mit mezi porodama aspon dva roky pauzu, aby telo nabralo sil
a vychytavky, ja pri druhem porodu dost resila jake vlozky sehnat, nebylo to jen tak, potrebovala sem velke na ten zacatek a nejsou bezne k dostani
jo a rodine fakt nic nerikat, radsi a jeste pozmenit datum "terminu" nejlepe si ho posunout dopredu o dva tydny...rada nad zlato, rikam ja :)) u druheho porodu uz byli vsichni pripravenejsi, ale nezatezovala sem je a dyz bylo nutno, neco sem nalhala
V Horovicich sem byla a neudelalo to tam na me dojem:( dle slov porodniku na dnu otevrenych dveri nebo co to bylo, no a rodilo tam par kamosem a teda nic moc, na to ze si rodila prvne doma tak bys byla asi nasrana tak akorat:(