• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GIDDY: :) ono i druhý bude doma, ale chci udělat vše pro klid (popravdě jasně, hlavně okolí) což znamená, ject se někam aspoň podívat / vypsat porodopis :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    sem tu dlouho nebyla, chci vas matky pochvalit, jak pisete moc dobre nazory a dokazete veci podlozit argumentama, SUPER!!!

KOTENCE: ja pred porodama mivala menses bolestivy, ted se to upravilo a kontrakce ty minutove byly silnejsi nez pri mens., jednoznacne,

a prvne sem mela ruzne dlouhe a intenzivni stahy cca 36hodin, i s pauzama..minutove kontrakce trvaly 8hodin, dle me dlouho (Ivana to predtim nazyva priprava, za porod brala az tech som hodin), pri druhem porodu se z osmi hodin staly dve a byla to pohoda, vse rychlejsi, mirnejsi, bez kriku a tlaceni, viz muj report ci pribeh :)) pohoda, pupecnik dvakrat kolem krku :) clovek vi co cekat, otazkou je jaky vyznam na prubeh porodu ma casovy odstup mezi porody, slysela sem stejny nazor jako Lura, ze dyz je druhy porod do peti let od prvniho, je to ok a de to hladce, cesty sou "otevrene", po delsi dobe to vic "tuhne", podoba se to prvnimu porodu, nevim, samotnou me to zajima a pak lepsi mit mezi porodama aspon dva roky pauzu, aby telo nabralo sil

a vychytavky, ja pri druhem porodu dost resila jake vlozky sehnat, nebylo to jen tak, potrebovala sem velke na ten zacatek a nejsou bezne k dostani

jo a rodine fakt nic nerikat, radsi a jeste pozmenit datum "terminu" nejlepe si ho posunout dopredu o dva tydny...rada nad zlato, rikam ja :)) u druheho porodu uz byli vsichni pripravenejsi, ale nezatezovala sem je a dyz bylo nutno, neco sem nalhala

V Horovicich sem byla a neudelalo to tam na me dojem:( dle slov porodniku na dnu otevrenych dveri nebo co to bylo, no a rodilo tam par kamosem a teda nic moc, na to ze si rodila prvne doma tak bys byla asi nasrana tak akorat:(

LAURA
    LAURA --- ---
    taky bych souhlasila, ze je to hodne o tom jak clovek umi pracovat s vedomim a zpracovavat bolest.. me porod sice bolel, ale nebyla to bezna bolest.. spis takove vlny namahy, ktere pro me byly motivaci.. na druhej porod se vylozene tesim.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    psala jsem to dříve do vedlejšího klubu, ale sem se to teď hodí - ohledně svého druhého porodu jsem schopná říct že nebolel. Byť tedy asi vlastně bolel, ale moje vnímání bylo natolik posunuté, že jsem tu bolest cítila spíše jako těžkou fyzickou námahu - něco jako když např. sportujete nebo fyzicky pracujete a překonáváte svou hranici pohodlného pohybu. Neumím to moc dobře popsat, ale při prvním porodu jsem netušila co mě čeká a celou dobu šla vlastně proti té bolesti, mezi kontrakcemi jsem se snažila "vrátit zpět do normálu" a o to horší pak byla vždy další kontrakce. Při druhém jsem naopak ten mezičas plně věnovala očekávání té další kontrakce, nikam jsem se nevracela. Přizpůsobila jsem se tomu rytmu. Dokonce bych si troufla říct, že chápu tu paralelu s orgasmem - ta rytmická dřina a závěrečné uvolnění se záplavou endorfinů :))

Ale hrály mi do karet dvě věci - zřejmě geneticky podmíněné rychlé porody (druhý dokonce překotný), takže jsem se nestihla unavit a psychicky vydeptat. A druhá jsou mé předchozí zkušenosti se změněnými stavy vědomí - bylo to inspirativní ve způsobu, jak ten rozum a ego a jánevimco odstínit.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: jj, mě pomáhala u porodu kamarádka, kterou to právě nebolelo a popisuje druhý porod tak, že cítila jak se otevírá a šla s proudem a na nic nemyslela..
    mě se tentokrát podařilo jít s proudem a nebránit se, ale hlava pořád něco řešila:)) kamarádka se jen usmívala a říkala na nic nemysli, nebo jenom kývala hlavou:))
    pamatuju si na jeden okamžik, kdy jsem měla pocit že má žízeň a tak jsem jí řekla že se má jít napít.. poslušně šla, pak abych už nic dalšího neřešila, potom jsme se tomu smály, ale taky jsme vyhodnotily, že to potom prostě bolí, když žena nedokáže hlavu vypnout..
    LILY
    LILY --- ---
    Taky jsem kdesi četla, že my už dopředu očekáváme, že to bude bolet, protože nám to tak bylo od malička prezentováno.
    A víra někdy dokáže divy, bohužel i v negativním smyslu.
    LILY
    LILY --- ---
    ZORBOVA: mně přijde, že krom toho, že měli lidi jiný práh bolestivosti, tak dřív byli víc v kontaktu se svým tělem a líp "naslouchali" jeho signálům.
    Tak je dost možné, že jak jsme od toho odstřižení, tak v dobré víře, že děláme něco dobře (naše hlava/mysl to tak vyhodnotí), ve skutečnosti děláme opak nebo to aspoň neděláme tak dobře, jak bychom to dělali, kdybychom to nechali jen na našich pudech). Čímž pádem vznikají nějaké zbytečné třecí plochy nebo jak to nazvat a ono to pak holt bolí tolik, že nám ani ten oxytocin, lehce změněný stav vnímání atd. nepomůže si to užít.
    Ale to je jen taková myšlenka, co mě napadla při pondělním večeru. :) A i tak si myslím, že dejme tomu indiánky si to taky užily jen některé a jiné to taky bolelo.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    YEETKA: prave:) ja si mylsim, ze je to pro par vyvolenych, ktery jsou duchovne velmi daleko. Ale to proste driv taky vsechny zensky nebyly...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZORBOVA: :))
    no znám pár osvícených žen, které to nebolelo a dost si to užily..
    při porodech našich holčiček jsem se o to opravdu snažila:)) u druhého porodu jsem považovala za úspěch, když jsem zvládla najít svůj dech.))
    ale třeba na tom něco je:) je fajn, že alespoň někomu se daří rodit bezbolestně..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ORIKA: Každá žena může porodit bezbolestně. Porod je evolučně vymyšlen tak, aby nebolel.

to jsem fakt tak nablblá od doktorů. že tomuhle moc nevěřím?

Jak poznám kontrakce, když nebudou bolestivé?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    nečti tu diskuzi, nečti tu diskuzi, nečti tu diskuzi

:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Muži ženám porod sebrali a rodí za ně, říká terapeut - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-miminko/clanek.phtml?id=760046%2F
    LAURA
    LAURA --- ---
    The Business of Being Born - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KvljyvU_ZGE
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Helena Houdová: V očích druhých jsem vždycky byla ta divná - článek na Dáma.cz
    http://www.dama.cz/celebrity/helena-houdova-v-ocich-druhych-jsem-vzdycky-byla-ta-divna-23564
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Unikátne fotografie z pôrodu do vody: Rodila doma a s celou rodinou! - Najmama.sk
    http://najmama.aktuality.sk/...0/unikatne-fotografie-z-porodu-do-vody-rodila-doma-a-s-celou-rodinou/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ILLUZE: super, děkuju, prohledám to.
    Vidíš, zrovna moje PA říkala, že s Hořovicemi má největší problém. Pojedu se tam asi i podívat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZEGA: já ty Hořovice... spokojenost naprostá... zkus dohledat můj report z porodu - plná akceptace porodního plánu, nikdo mne do ničeho nerval, i když se původně paní doktorka netvářila na mé rezolutní zamítnutí nástřihu (ale nijak drsně, prostě jsme se dohodly, že to udělá pouze s mým svolením), zařídili se podle toho...
    monitor byl přenosný, volně jsem u toho seděla na míči nebo se postála u postele, jak byla pro mne která poloha zrovna akceptovatelná a vždy se mne zeptali, jestli to dám nebo mají přijít za chvíli
    u "registrace" se mne lékařka zeptala, zda chci fyzicky vyšetřit, u kontroly (porodila jsem tak nějak později) opět dotaz a zda chci či ne Hamiltona
    muž se v pohodě prospal na gauči, který na sále je
    nikdo mne do žádné polohy nerval, PA mne jen upozornila, že mnou vybraná není ta pravá, ale že záleží na mé volbě a jestli bych nezvážila alternativu, která pak skvěle zabodovala
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Mam dotaz na porodnice i když v tomto klubu. Mate některá zkušenost s Mělníkem, Hořovicemi či Příbramí a co nejpřirozenějším průběhem porodu. Akceptace PA, porodního plánu, volnosti pohybu, polohy apod? Děkuju. Přemýšlím kam se "registrovat", kdybych měla potřebu opustit domov..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MONROE: kdybys potřebovala nějaké bližší info o brně, porodní asistentku apod., tak napiš...a jaký je první porod do vody se ti můžu zeptat kamarádky, pokud chceš:)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZORBOVA: v Hořovicích se netvářili, že by to byl nějaký problém - prostě jde o "chytnutí" sálu... ale svým způsobem mi přijde legrační tohle řešit v tuhle chvíli - u porodu tělo reagovalo naprosto mimo plánování a popravdě řečeno, znám jen pár holek, co do vany nakonec šly- sprcha většině z nás ulevovala - vana znamenala sednout si či lehnout, a to byla poloha, co mi v tu chvíli naprosto nevyhovovala
    já ji (neplánovaně jsem právě sál s masážní vanou chytla) tam měla, nakonec mi přišla jako fajn opěrka v předklonu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam