• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: ale ty můžeš odejit hned. Pokud se cítíš v pohodě a ty ani dite nejste ohrožený na životě, nemůžou ti vyhrožovat a držet tě tam ani teď. Žádná změna nenastane. Max budou trochu přívětivější než teď a nebudou prudit jako do teď.

A jsou zeny co tam nehodlaj byt ani těch 72 hodin..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: Ale 72 hodin se počítá až od konce porodu, ne? Tři dny se asi daj přežít. Slýchám 5-7 a to mi přijde na hlavu. Teď jsem postřehla zprávu o ambulantních porodech, snad už od ledna. Mám termín v lednu, tak jsem zvědavá, jak na to budou připraveni :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nemaj co rušit. Proste jdeš pac 72 hodin je jen doporučení a nesměj vyžadovat nic..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KOTENCE: Ano reverz.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIDDY: u apolináře je prej už jednou pro nezájem zrušili :-( Já bych to brala. Takhle nevim, jak se to dělá, když budu chtít dřív domu. (Reverz?)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: dojalo mě to, pohladilo :) Ivana je svým přístupem hodně podobná mé PA (ostatně jsou to bývalé spolužačky a kamarádky) a to, co píšeš v závěru, cítím úplně stejně :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    náš příběh..
    665. Péče plná důvěry a lásky | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/12/13/pece-plna-duvery-a-lasky/
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZEGA: a ja hloupa jsem si zase precetla "clanek" od JXD. Nechapu, proc si tohle delam.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: ale moderátor je výbornej :))
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Změny v porodech — Události, komentáře: 12. 12. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...594-udalosti-komentare/213411000371212/obsah/297040-zmeny-v-porodech/

zadna zmena.. no nic.
    LAURA
    LAURA --- ---
    GIDDY: to já taky. bohužel k tomu A chybí i B, stát by měl nějakým způsobem podpořit poporodní návštěvy porodních asistentek, za dané situace, kdy si to matka musí financovat sama, se to nevyplatí.. a tudíž myslím, že o ambu porod moc zájem nebude.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LAURA: no aspon neco, sem opravdu zvedava, kolik matek bude ambu porody vyuzivat
    LAURA
    LAURA --- ---
    Ženy budou moct v nemocnicích rodit jen s asistentkou. A opustit porodnici po pár hodinách | Politika a společnost
    http://www.rozhlas.cz/...nicich-rodit-jen-s-asistentkou-a-opustit-porodnici-po-par-hodinach--1291624
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    fajn vedet
    TABBY
    TABBY --- ---
    GIDDY: U druheho porodu jsem taky mela streptokoka. V porodnici to nijak neresili.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIDDY: Pokud nemas porod s priznaky vysoke horecky,nebo zakalenou ci dlouho odteklou plodovou vodu,tak je velka pravdepodobnost,ze se miminku nic nestane.A po narozeni sledovat miminko,jestli nema nejake projevy zanetu a kdyz ne,tak se taky atb vyhne.Mela jsem to tak taky:)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a jinak, kamoska porodila sve druhe dite doma, pred dvema tydny, mela PA z Acka, dala ji papiry a vse
    rodila doma a mela pozitivniho toho streptokoka nebo co to je a slo to i bez leku zrejme ci klasickeho postupu, to nevim presne, musim este zjistit
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BERENIKEE: ja chci nasi dceri treba udelat nejaky iniciacni ritual az dostane menses, ja mam blbe vzpominky na to dyz sme to prvne dostala, bylo mi divne, nevedela sem jak to brat, chlapum v rodine se to reklo a spis si ze me delali prdel, no hruza..a porod, dcera u toho skoro byla, otazkou je, esli uz ji na to zustane do dospelosti vzpominka, mela skoro tri a pul, ale myslim ze si ponese to ze to bylo jinak a jak se o tom u nas mluvi
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja se tesila i na prvni porod, ale nevedela sem o cem to, takze na druhy porod sem se tesila neskutecne, dyby slo jen o ten porod, mam klidne este treti dite, ja nevim, asi to bolelo (ten druhy byl celkove lepsi nez ten prvni, podarilo s emi spousty veci co sem chtela udelat jinak nez prvne, pracovala sem na tom), ale proste to bylo v pohode, jak to napsat, nebyl s tim problem, ze by se to nedalo vydrzet nebo neco, zpivala sem, usmivala sem, brala to, slo to..me to bavilo a hlavu sem dost vypla, jen sem mela jednou zablesk uzkosti, dyz sem byla ve vane, ale to brzo preslo a pak sem si tak verila, ze sem proste porodila sama a PA prijela pak :)) problem je v tom strachu a co clovek slysi, taky uz se to tu resilo, ja to psala i v mem pribehu, ze sem dycky slysela jen spatne veci, jak to boli a jaka je to hruza a jak se ty zenske boji, slysela sem jediny zdravy pristup od moji babicky co rodila tri syny doma a pak od holky co rodila doma s Ivanou, a to bylo uplne neco jineho
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ´A je jen na nás, jaký obraz o ženství, sexualitě a jedinečné mateřské úloze ženy předáme svým dcerám. ´

Mobilní blog.iDNES.cz
    http://m.idnes.cz/blog/clanek.386433.idn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam