• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Muzu pridat osobni aktualni zkusenost: porodila jsem pred ctyrmi dny v Nemecku a domu sla po 48 hodinach. Pustili by me asi i driv, kdybych chtela, takhle ale aspon uz mohli udelat i vysetreni po 48hodinach a UZ kycli, cimz mne nebo pediatrovi usetrili jednu navstevu.
    Doma jsem se super vyspala, nicmene je (aspon pro me) hooooodne tezky dodrzovat odpocinkovy rezim, byt tu mam na pomoc muze i maminku a i kdyz se oba snazi, tak jak je clovek doma, tak proste tak trochu funguje postaru, zatimco v porodnici je ten rezim proste jasne polehavaci a odpocinkovy. Takze ac toho uz ted moc nedelam, i chvilkovy stani me vycerpa, boli me zada a kostrc a jen doufam, ze se to vsechno zase casem vsakne.
    Den ode dne je to po troskach lepsi, sily pribyvaji a spodek se hoji, ale v patek, kdy nas pustili, jsem tu vecer sedela a vycerpanim bulela. Je fakt, ze ale mame extra zivy prvni dite, na jehoz zkroceni a usmerneni je treba dost energie a zas ho nechci porad jen napominat a vse mu zakazovat a mamca je tu az od soboty. Takze odejit brzo domu je fajn a chce to dobre odhadnout, co kdo pak doma ustoji a zvladne. Nemit tu mamcu k ruce, odnesla bych to mozna i nejak zdravotne (panevni dno, zada, kostrc, psychika).
    KATIA
    KATIA --- ---
    KOTENCE: to je extrém, já jsem byla po císaři de facto čtyři dny (jeden den císař, tři dny plné, třetí jsem začala kojit a další den ráno už jenom čekala na papíry). ale jinak si myslím, ambulantní porody jsou smysluplná varianta, osobně bych tomu nejradši dala tak 24 hodin a domů... osobně jsem ale prostě dost ocenila, že kvůli různým vyšetřením nebylo nutné s novorozencem v mrazu někde pobíhat...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: no, právě. Já byla v Podolí na kontrole a přijde mi to tam dost depresivní. Šourá se tam po chodbách hrozně moc ženskejch v potížema a obavama. Líbilo se mi, že tam maj soukromí na porod a asi jsou dobře vybavení, ale s tím je spojený i velký množství rizikovejch a nepovedenejch těhotenství, což je takový smutný a nehezký prostředí pro první dny života. Věřím, že ta negativní energie působí nejen na mě, která chápu proč.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOTENCE: ale ty můžeš odejit hned. Pokud se cítíš v pohodě a ty ani dite nejste ohrožený na životě, nemůžou ti vyhrožovat a držet tě tam ani teď. Žádná změna nenastane. Max budou trochu přívětivější než teď a nebudou prudit jako do teď.

A jsou zeny co tam nehodlaj byt ani těch 72 hodin..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: Ale 72 hodin se počítá až od konce porodu, ne? Tři dny se asi daj přežít. Slýchám 5-7 a to mi přijde na hlavu. Teď jsem postřehla zprávu o ambulantních porodech, snad už od ledna. Mám termín v lednu, tak jsem zvědavá, jak na to budou připraveni :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nemaj co rušit. Proste jdeš pac 72 hodin je jen doporučení a nesměj vyžadovat nic..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KOTENCE: Ano reverz.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIDDY: u apolináře je prej už jednou pro nezájem zrušili :-( Já bych to brala. Takhle nevim, jak se to dělá, když budu chtít dřív domu. (Reverz?)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: dojalo mě to, pohladilo :) Ivana je svým přístupem hodně podobná mé PA (ostatně jsou to bývalé spolužačky a kamarádky) a to, co píšeš v závěru, cítím úplně stejně :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    náš příběh..
    665. Péče plná důvěry a lásky | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/12/13/pece-plna-duvery-a-lasky/
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZEGA: a ja hloupa jsem si zase precetla "clanek" od JXD. Nechapu, proc si tohle delam.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: ale moderátor je výbornej :))
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Změny v porodech — Události, komentáře: 12. 12. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...594-udalosti-komentare/213411000371212/obsah/297040-zmeny-v-porodech/

zadna zmena.. no nic.
    LAURA
    LAURA --- ---
    GIDDY: to já taky. bohužel k tomu A chybí i B, stát by měl nějakým způsobem podpořit poporodní návštěvy porodních asistentek, za dané situace, kdy si to matka musí financovat sama, se to nevyplatí.. a tudíž myslím, že o ambu porod moc zájem nebude.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LAURA: no aspon neco, sem opravdu zvedava, kolik matek bude ambu porody vyuzivat
    LAURA
    LAURA --- ---
    Ženy budou moct v nemocnicích rodit jen s asistentkou. A opustit porodnici po pár hodinách | Politika a společnost
    http://www.rozhlas.cz/...nicich-rodit-jen-s-asistentkou-a-opustit-porodnici-po-par-hodinach--1291624
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    fajn vedet
    TABBY
    TABBY --- ---
    GIDDY: U druheho porodu jsem taky mela streptokoka. V porodnici to nijak neresili.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIDDY: Pokud nemas porod s priznaky vysoke horecky,nebo zakalenou ci dlouho odteklou plodovou vodu,tak je velka pravdepodobnost,ze se miminku nic nestane.A po narozeni sledovat miminko,jestli nema nejake projevy zanetu a kdyz ne,tak se taky atb vyhne.Mela jsem to tak taky:)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a jinak, kamoska porodila sve druhe dite doma, pred dvema tydny, mela PA z Acka, dala ji papiry a vse
    rodila doma a mela pozitivniho toho streptokoka nebo co to je a slo to i bez leku zrejme ci klasickeho postupu, to nevim presne, musim este zjistit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam