• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: Aby se predeslo cancum o tom, jak je nase porodnictvi na spici a jak jsme na tom s novorozeneckou umrtnosti bajecne ve srovnani se zbytkem civilizovaneho sveta (kde se jeste rodi doma), linkuju toto: http://zpravy.idnes.cz/...ak-skvela-jak-se-cesko-chlubi-pxc-/domaci.aspx?c=A111216_204559_domaci_taj

(Ve skolce ma mezi mymi detmi skrinku chlapecek s Downem. Ten se - dle lekaru - taky nemel narodit. Jeho matka ma muj obdiv, ze to ustala.)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TABBY: já mám právě zkušenost opačnou. Při druhém porodu mé ženy by bez týmu profesionálů a nemocničního vybavení nepřežila ani matka ani dítě.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Jako fakt sorry, ale míra útočnosti mého komentáře byla zcela adekvátní míře naprosté demence vyjádřené v příspěvku GIMEL a dost mi přidaly ty povzbuzující komentáře co následovaly. Ten dotyčný příspěvek fakt nemohu interpretovat jinak než
    1. měla jsem nějaký nápad který mi přišel jako naprosto báječný
    2. nějaký vědátor začal hysterčit, že ten nápad mne a mé dítě ohrožuje na životě a zatrhl mi to
    3. vědátor je kretén, protože já mám přece intuici
    4. příště na nějaký vědátory hodím bobek a všem doporučuju totéž !!!

A vzhledem k tomu, o jaké téma se jedná, považuju takový přístup za, slušně řečeno, hrubě amorální a hnusný. Vy si myslete co chcete, mne to už nezajímá.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KEMAL:

Já vím že tady asi působím jako ufo, ale za normální považuju porod s asistencí profesionála,

Porodni asistentka je profesional.

důvodem je zejména naprosto marginální promile úmrtnosti ve srovnání s časy kdy normální bylo rodit doma.

Srovnavas hrusky s jabkama. Kde byla tehdy pece o rodicku behem tehotenstvi? (Za vsechny: jak se tehdy dala poznat placenta praevia?)

Nechci se nadále míchat do vaší debaty, šlo mi jen a pouze o to vám připomenout, že za své děti (včetně těch nenarozených) máte taky odpovědnost. Chápu, že to se zpravidla dost špatně poslouchá (resp. čte), ale o vaší přízeň tu fakt neusiluju.

No, a prave proto, ze se citime za deti odpovedne, nechceme rodit v porodnici. Neni to pekna vizitka ceskeho zdravotnictvi. (Jenom diky nahode a laskavemu sanitari neni moje dite sirotek.)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KEMAL: já taky nepatřím k zastáncům domácích porodů, ale pokud sem vpadneš s útočným a urážlivým kometářem, tak co jako čekáš? Chovej se slušně, ne?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Kdyz sem apriori prijdes s prispevkem v duchu nepratelskem, tezko muzes argumentovat ze se tu ma jednat pratelsky. Navic jsem te na nazev diskuze nejdriv, pred dalsimi mymi reakcemi, upozornila. Co pises o druhych plati pro tebe minimalne stejne dobre ty kadrovaku, staci ti precist jeden post a uz mas jasno, to je hipster, to je tento...
    No nic, doufam ze si to ani neprectes, kdyz ti to neposilam jako regulerni odpoved na niz bys dostal upozorneni ktere te sem udajne privolava zpet, a pokud ano, tak vez, ze tve kazani je tu opravdu zcela zbytecne, doufam ze necekas ze na zaklade nejakeho nyxiho Kemala jenz zjevne nema zakladni znalosti tematu si zeny prehodnoti svuj pristup k tehotenstvi a k porodu, o nemz si sem chodi psat a vymenovat zkusenosti.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KEMAL: aha, takže ty sem vpadneš s tím, že jsme všechny vražedkyně neviňátek a jsi tváří v tvář našim nedbalostem s to spáchat sám nějaký trestný čin a očekáváš co? Že tady s tebou bude někdo diskutovat s respektem? Tak to pardon.

Znovu opakuji, z toho, co zde píšeš, čiší naprosté ignorantství. Něco takového tady nemá místo. Pokud chceš diskutovat, nejdřív si o tématu něco nastuduj. Začni třeba u WHO, projdi si pár odborných studií na téma bezpečnost domácích porodů a naopak rizik spojených třeba s císařskými řezy, zjisti si, jak to funguje v civilizovaných zemích na západ od našich končin. Dokud to neuděláš, nemáš víc co nabídnout, než již zmiňovaný JXD. A jesli potřebuješ mít poslední slovo, tak si posluž.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LAURA: součástí názvu vaší diskuze je "prosím, v přátelském duchu"
    Koukám že to platí jen pro návštěvníky, staré páky mají výjimku. Nu, i tak to občas bývá.

Ale to kádrování vám jde celkem slušně :-)

FRONEMA: za trolla se nepovažuju (byť některé reakce na mne mi k smíchu skutečně jsou), ale jinak máš pravdu. Já dokonce už odešel, téma které jsem nadhodil považuju za vyčerpané, ale dámy mne pořád provokují k dalším reakcím. Může za to takové to upozorňování na reakce v pravé dolní části obrazovky.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KEMAL: nj, bojovnik typu JXD, co ti chybi na znalostech, dohanis snazivosti a "dobrymi umysly". skvele, dekujeme za hodnotne vstupy. priste hod jen odkaz na reflex.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Je to troll, z kazde vasi odpovedi ma legraci, nevsimejte si ho a odejde za chvili sam
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KEMAL: prosim te, proc se nejdes starat o africke sirotky, jejich osud nezajima vubec nikoho, kdyz jsi takovy samaritan, a otravujes misto toho nesmyslnymi cancy diskuzi pro lidi jimz na zivot a zdravi jejich deti zalezi, akorat maji jiny pristup nez ty? Tvoje odsudky ani nema cenu komentovat, zcestne blaboly o hipsterstvi a zabitich uz vubec. Patris mezi ty co se jim libi hubene, a chodi prudit do klubu pro boubelky? Kdo ji maso, a chodi prudit do klubu o vegetarianstvi? Nebo co te do tohoto klubu vubec zavadi? Prochazis vsechny ceske domacnosti a dohlizis zda se tam detem neublizuje, zda je nikdo netyra apod? :)) vaham jestli je tvuj prispevek vic smesny a nebo trapny. Asi oboje stejne.
    PS: pricina smrti - nedbalost lekaru - jiste tez pravidelne chodis po ceskych porodnicich kontrolovat zda nedoslo k nedbalostem a podavas v takovem pripade zaloby vid :))
    PS 2: normalni porod doma JE s pritomnosti profesionala. Kdyz o tematu NIC nevis, pusobi to obzvlast usmevne kdyz se stavis do pozice karce ci radce.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LAURA: Já vím že tady asi působím jako ufo, ale za normální považuju porod s asistencí profesionála, důvodem je zejména naprosto marginální promile úmrtnosti ve srovnání s časy kdy normální bylo rodit doma.

Nechci se nadále míchat do vaší debaty, šlo mi jen a pouze o to vám připomenout, že za své děti (včetně těch nenarozených) máte taky odpovědnost. Chápu, že to se zpravidla dost špatně poslouchá (resp. čte), ale o vaší přízeň tu fakt neusiluju.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KEMAL: agresivní výpady si odpusť. Nevíš nic o tom, jaké je to být nastávající matka v českém systému zdravotnictví, jakým způsobem je s matkou jednáno, jakým způsobem jsou například hodnoceny monitory, co je dítěti ještě v děloze prováděno, aby monitory byly "vyhovující". Zrovna z podolí mám nedávnou zkušenost a bylo to otřesné.. nutili mě tam do neskutečné gymnastiky, ačkoli u mé gynekoložky (naprosto konformní a nealternativní) nic takového nebylo nutné. Nějaká zabití dítěte matkou si strč tam, kam slunce nesvítí. Nebo jsi pro to odebírat děti z děloh feťaček, alkoholiček, ženskejch, které svý dětem úmyslně ubližují? Preventivně odebírat děti cikánům, sociálně slabým? Co dál, aby ses vůbec dostal ke své konstrukci o neúmyslném zabití dítěte matkou, která chce porodit normálně?

Názor je jako díra do zadku, každej ho má.. a to, že ho máš i ty (evidentně bez bližší znalosti problematiky) tě naprosto neopravňuje chodit mezi ženy, které se snaží přivést své děti na svět normálně a zdravě a kázat jim o tom, co je správné.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    WITCHIE: Bohužel, jako svéprávný občan jsem povinen bránit potenciálně hrozící trestné činnosti.

A zabití novorozence matkou, byť z nedbalosti, trestným činem je (ledaže by byla prokázána postporodní psychóza, ale to uvádím jen pro doplnění, s tím co tu probíráte to nesouvisí)

Takže se smazat naopak nesmím. Pokud tu tak vadím, udělejte to někdo za mne. Jakéhokoli zbytečně zmařeného života je mi líto, a jelikož sám mám děti, u novorozenců to prožívám obzvlášť intenzivně. A pokud vyjde najevo, že příčinou smrti je hipsterství matky, jsem sám poměrně blízko k tomu nějaký trestný čin spáchat sám.

Zdvořile prosím, zamyslete se nad obsahem posledních pár příspěvků. Nebo to aspoň zkuste, i když je pátek.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    A k cemu jsou vlastne ty monitory, o cem to ma vypovidat? Neziju v Cechach tak nevim, tady se to nepouziva pokud vim. Posloucha se tu srdce takovym naslouchatkem, nevim jak se to jmenuje, je to jednoduchy maly pristroj prenosny. Neni mi moc jasne k cemu je monitorovani, kdyz nemuze byt provedeno behem spanku ditete.. Jake ma mit oproti poslechu srdce vyhody?

KEMAL: precti si nazev klubu a smaz se
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    aspoň během těhotenství byste si tu trávu měly odpustit

jen názor ...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jak to ale pak udelat, kdyz na monitory chodis a bohuzel vychazeji "spatne"? na to ci pak muzes stezovat, kdyz vis, ze oni proste jedou podle techniky a ne podle hmatu, citu, poslechu a az pak nekde podle techniky?

jinak -- http://llp.cz/2014/01/pravnici-vyzyvaji-rodicky-nenechte-si-libit-porusovani-vasich-prav/
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIMEL: To me mrzi.
    Ale stezuj si,vim ze ted mas jine myslenky a starosti ,ale bohuzel zen a nasledne deti v teto situaci pribyva a jelikoz je minimalni zpetna vazba,tak timto nerespektujicim zpusobem jedou doktori dal:(
    Obrat se na Ligu lidskych prav,dost resi oblast porodu a urcite ti s tim pomuzou a poradi.
    Je uzasny ze mas duveru v sebe i miminko,pres takovy zasah,duveruj sobe i jemu dal:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    YEETKA:
    Na tohle bych chtela navazat a vsem matkam, co jen vzdalene uvazuji o tom, ze by rodily doma, BEZTE DO TOHO.
    Ja jsem si prala prirozeny porod a sla jsem na radu duly do podoli, kde k tomu jsou celkem nakloneni. Bohuzel, kvuli historii "spatnych" monitoru a jednomu divnemu pri kontrakcich jsem sla behem 2 minut na cisar v komplet narkoze. Nebylo to vubec nutne, protoze ja jsem proste VEDELA, ze je vse v poradku. Znam sve dite, pripravovala a vyladovala jsem se na sve telo v podstate od sameho zacatku. Za pul roku uz si clovek tu intuici dost vytrenuje :).
    Bohuzel doktorum to nevysvetlite a kvuli cisari uz me zadna PA nebude chtit odrodit doma, protoze predstavuju risk :/ Mam ted kvuli tomu na zacatku sestinedeli docela emocne zadelano, jsem z toho smui zivoty, berou zazitky a delaji z nas nesvepravne stroje na rozeni deti...na a vztekla. Takze tady se rada postavim za Ivanu, ktera rika nechodte na monitory. Ty veci nam nice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam