• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    WITTGENSTEIN: Rikam, klidne v extremu (who plochej soucet) a porad pujde o promile. Ve zbytku mame totoznej pohled, s malym rozdilem, ze si myslim ze za par (desitek) let se bude klast vetsi duraz na psych. dopad na rodinu jako celek.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    WITTGENSTEIN: Predcasne odlucovani placenty tomu bych verila,ale uduseni omotanym pupecnikem uz mene.Vzhledem k rustu a pohybu ditete v deloze je omotani pupecni snurou bezne ,taky kdybys pupecni snuru videl a snazil se na ni udelat uzel,s naslednym utazenim,zrejme by se ti to moc nedarilo-tozn.Dite neni sebevrah a priroda taky ne.
    Jinak clanek je samozrejme vyhnany tak aby vinikem byla PA,ale proc rodice jednali jak jednali a co se delo mezi telefonaty,to uz vi jenom oni.Verejnost vsak zacne hned kamenovat PA a domorodicky.O podobnych pripadech pod vedenim lekaru se samozrejme clanky nepisi,ale toto se umi nafouknout do megabubliny.
    A pak to graduje k ohaneni penezi a kdo co zaplati,ale to ze jsme lide na to zapominane.
    Vetsina domo a ambulantnich rodicek nema problem si peci zaplatit a po nikom nic nechtej.Ale odpurci spolecne s lekari argumentuji penezma stale dokola....at uz si je strci nekam kdyz jsou pro ne tak dulezite,nam nechte svobodu volby bez neustaleho ospravedlnovani se a nechte nam nasi zodpovednost za nas a nase deti,nic vic nechceme.

WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BOBBYLON: Tak jednoduchá matematika to není, protože nemáš separátní nizozemské statistiky o mortalitě doma a v nemocnici.
    Ale pokud tě chápu dobře, říkáš si: u nás je při vší otravné péči perinatální mortalita mizivá a v NZ je s tou úžasnou svobodou jen o něco vyšší. Tak to risknu, protože pořád mluvíme o nějakých promile.
    Z pohledu jednotlivce férové zhodnocení rizika. Z pohledu zákonodárce je to deset mrtvých dětí ročně navíc. Nevím, jestli bych pro takovou normu zvedl ruku; naštěstí o tom nikdy nebudu rozhodovat.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    INFLIXIMAB: a ptas se jako muz nebo jako zena? Relevance je relativni na obe strany.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ECLECTICA: promiň, malá ji měla omotanou dvakrát a porodila jsem normálně a bez nástřihu Apgar 9-10-10
    Kdyby mne neustále nervali na monitory, které navíc vycházely normálně, a nenutili mne s křížovými bolestmi ležet na zádech na koze bez opěrek, jsem přesvědčená, že by to proběhlo rychleji a především ve větším klidu - porod se po každém monitoru pozastavil.

Opravdu myslíš, že výše uvedená vyšetření a nucení mne do polohy, která mi očividně přitěžovala, byly nutné?

Neutočím, ptám se na tvůj osobní názor.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: takže je správné, aby někdo umřel JEN kvůli tomu, že se vlivem náhodných pohybů v děloze zamotá do šňůry? I když je to naprosto zdravé dítě?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    WITTGENSTEIN: no, to je myslim kamen urazu a sporu - je mi jedno co "chceme" my jako cr, zajima me zda ten risk zvazi moje rodina a blizky okoli. A pokud domaci porod vyhodnoti jako riskuhodny, at do toho jdou. Cesky zdravotnictvi je v tomhle, jak to rict slusne ... pokrytecky.

a s tim nizozemim, opet (a klidne i v extremu) - 1:1000 vs. 4:1000? Pricemz 0.5 - 1% porodu doma vs. 35% porodu doma? Jednoducha matematika.
    IORETH
    IORETH --- ---
    INFLIXIMAB: OK, beru, vyložila jsem si to jako sarkasmus :)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    IORETH: nepotřebuji ji napadávat, pouze zjišťuji a tvořím si názor ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    YEETKA: Cenu porodu účtovovanou zdravotní pojišťovně jsem si poctivě vygoogloval. Pokud tvrdíš, že je to řádově dražší, ocenil bych nějaký odkaz, jinak jde o tvou nepodloženou spekulaci. (Onehdy si jeden porodník v debatách kolem hrozící stávky lékařů postěžoval, že i za císaře dostane od pojišťovny osmdesát korun českých - to jen pro představu.)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BOBBYLON: očekávám přesně to, co mi zde ioreth a yeetka popsaly. Jsi gravidní žena? Ptám se zcela bez emocí za účelem zjistit, jaké konkrétní pohnutky vedou ženu k tomuto názoru. A k pocitu STRACHU a OBAV z nemocničního zařízení. Dámy zde to pochopily, tvoji reakci nepovažuji za konstruktivní.
    IORETH
    IORETH --- ---
    INFLIXIMAB: jistě, co k ní taky dodat, když ji nelze napadnout :). Ptal ses, čeho se rodičky bojí. Odpověděla jsem ti, čeho se bojí.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: aha, takže kdyby to tvé dítě "prostě nedalo" (protože omotaná šňůra může pozastavit porod, případně se dítě může udusit přímo tou nůrou), tak by to vlastně bylo v pořádku? Co si o tom myslí tvé dítě?
    Co nemoci, taky u dítěte neléčíš?
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    YEETKA: ono na jakoukoliv otazku v tomto ranku se odpovidá těžko, protože celé tělo a cela medicína je komplexní záležitost. Děkuji za reakci, je velmi názorná.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    INFLIXIMAB: pro nekoho to muze bejt jedna a ta sama vec - doma = bezpeci, ne-doma = nebezpeci. Pri tak intimni a osobni zalezitosti raz dva. Nuly a jednicky se ovsem na emoce a pocity aplikujou spatne, tak vlastne nevim, co za vysledek ocekavas.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ECLECTICA: mé dítě mělo omotanou šňůru dvakrát a narodilo se bez komplikací.. pooperační zjizvení dělohy asi bude mezi úmrtí před sto a více lety patřit jen zřídka což..
    a ano myslím to vážně, prostě mám posunutou normu..
    vynes svůj soud :D

INFLIXIMAB: tak na tuhle otázku se totiž odpovídá těžko, jde o dost komplexní záležitost.
    pro mě je to například poroto:
    nedůvěra k lékařům, kteří mnohdy zkreslují skutečnost o probíhajícím porodu, tím vytváří nepatřičný a zbytečný tlak na rodící ženu a tím se mimo jiné vyplavuje adrenalin, který má své místo na konci, ale ne v průběhu porodu a který běh porodu zastavuje..
    nechci se dohadovat s nikým proč nechci nástřih..
    nehodlám řešit PA, které obtěžuje rodička, která se hlasově projevuje a chce měnit polohy, nebo dokonce chce dýchat jak potřebuje..
    nezastupitelnou roli pro mě má u porodu bonding..
    odmítám monitor..
    nehodlám s nikým diskutovat o tom, zda píchat, nebo nepíchat plodovou vodu..
    kašlu na tabulky, nehodlám být do něčeho tlačena jenom proto, že rodím déle než 13 hodin..
    nemocniční prostředí, kde jsou bakterie se kterými se dítě vůbec nepotřebuje dostat do kontaktu, je pro novorozence mnohem rizikovější, než domácí, kde má "své" kolonie mikroorganismů...

to je jen pár důvodů, proč jsem nezvolila porodnici - a jelikož bych při nějakém narušování porodu asi byla agresivní, tak je to vlastně i v jejich zájmu :)
    pokud bys měl zájem, nahlédni na doporučení who

WITTGENSTEIN: za oba porody doma jsme zaplatili 14 tisíc korun, nikdo mi je nedal, museli jsme je vydělat :D
    a to nepočítám všechny věci a hygienické potřeby, které jsme si samozřejmě svědomitě zajistili..
    cena porodu v porodnici se všemi monitory, oxytociny, epidurální anestézií atp. jsou úplně někde jinde..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BERENIKEE: To se právě stalo i tady. http://zpravy.idnes.cz/...ni-asistentka-dostala-podminku-fj8-/domaci.aspx?c=A130826_203241_domaci_hv - a rodiče mrtvého dítěte nakonec žalují porodní asistentku. ("Nepříčetné rodičky budou vždycky"?)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    IORETH: Děkuji za reakci. nebudu ji komentovat.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BOBBYLON: nemluvím o pocitu "jako doma", ptam se na pocit nebezpečí, ohrožení.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Být vámi, fakt bych to Nizozemsko jako ideální model moc necitoval. Protože:

In Peristat-II from 22 weeks gestation, after France, The Netherlands had the highest fetal mortality rate (7.0 per 1,000 total number of births). Of all western European countries, The Netherlands had the highest early neonatal mortality rate (3.0 per 1,000 live births). Over the past 5 years the perinatal mortality rate in The Netherlands has dropped from 10.9 to 10.0 per 1,000 total births but this drop has been faster in other countries. CONCLUSION: The Netherlands has a relatively high number of older mothers and multiple pregnancies, but this only partly explains the high Dutch perinatal mortality rate which still ranks unfavourably in the European tables. More research is necessary to gain insight into the prevalence of risk factors for perinatal mortality compared with other European countries. In addition, perinatal health and the quality ofperinatal healthcare deserve a more prominent position in Dutch research programmes.

BOBBYLON: Pokud si vezmeme, že rozdíl v kojenecké mortalitě mezi ČR a Nizozemskem je jeden procentní bod, tak to při 108 600 dětech narozených v ČR v roce 2012 dělá dost hrozivých 11 (zbytečně) mrtvých dětí. Pořád to chceme?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam