• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BEDA00: Ale ale, kolikrát že jsi rodil?
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    YEETKA: vis o me hovno :-*
    neboj, zkusenosti mam az az..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BEDA00: asi se vyznáš v mateřském a rodičovském citu..
    BEDA00 --- --- 10:47:31 26.1.2014 --- 00:06 :: diskuze :: narkoplejbojův brejk - mrdání je pro sma
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    si pletes matersky a rodicovsky cit
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    BLONDYNKA: jasne bloncko, chlapi nevedi nic.. jsi k smichu!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ECLECTICA: mícháš jablka s hruškama..
    v minulosti a stejně tak dnes porodní báby ovládaly umění otočit dítě v děloze..
    pravděpodobnost příčné polohy je fakt malá a pokud to dítě nejde otočit tak buď má málo místa, což bylo tragické, nebo může být postižené a proto hlavička nemá potřebnou váhu..

posunutá norma je evidentně důvod k odsuzováním a předsudkům.. jistě naše děti žvýkají kořínky..
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MAR_TINA: používat kyvadlo klidně může být i neškodné placebo pro matku, která pak bude víc v klidu a porod tím pádem půjde snáz... zatímco stresování a strašení ze strany lékařů má být opatrnost a předcházení problémům, ale klidně to jde vidět i jako nocebo, které těm, které by jinak porodily bez problémů ty problémy (a s tím spojené obavy, napětí a další ne zcela kontrolovatelné tělesné reakce) vsugerují...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BEDA00: Jseš chlap? Jestli ano, tak především tady nemáš co dělat, protože podle posledních zpráv muži stále ještě nerodí.
    A chlap ví asi tak velké kulové hovno o tom, jak se vytváří cit k té bytosti v těle, jak se hýbe a začíná žít, takže mě tady nepoučuj a běž do hajzlu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    YEETKA: Já jsem osobně zažila, jak do mě rutinně a povinně nacpali oxytocin, protože: byl to konec pánevní, tudíž se apriorně předpokládalo, že porod postupuje pomalu. Ano, postupoval dle očekávání pomalu a personálu se už nechtělo čekat, obávali se, že bych pak byla unavená. OK, sice jsem s tím moc nesouhlasila, ale prosadila jsem si přirozený porod, tak jsem povolila. Okamžitě mi nasadili dávku, po které se kontrakce ze "slabých, po deseti minutách" staly "silné po minutě". To byl neskutečný šok, tělo nemělo vůbec čas se připravit, ten rozdíl v bolestivosti byl neskutečný a okamžitě to všechno nabralo švunk, na který bych se normálně postupně dostávala další dvě hodiny nejmíň.
    No dobrá, nejsem žádná máčka, takže jsem to prostě zvládla, ALE: vzhledem k tomu, že se mi velmi rychle nečekaně začalo chtít tlačit a nebyla jsem ještě otevřená (zvláštní, že), tak jsem tlačit nesměla a to bylo docela drsné. Furt mě drželi zpátky, že ještě ne, ještě ne. No dobrá, tak jsem to zvládla. V momentě, kdy už jsem tedy konečně směla tlačit, mně automaticky píchli další oxytocin (!!) a ty kontrakce ne že se zesílily, to by nevadilo, jenže začaly nastupovat strašně rychle. Dřív než jsem se stačila nadechnout, abych zatlačila, už to najednou odeznívalo. Prostě jsem to skoro nemohla stihnout. Tak jsem neskutečně zamakala, tlačila jsem prostě furt, úplně mimo kontrakce, a povedlo se.
    Jenže kdybych byla trochu méně drsná povaha, mohlo se mi snadno stát, že bych to prostě nezvládla, rozhodilo by mě to a porod by skončil císařem. A lékaři by měli pak samozřejmě do své tabulky další KP, který si (blbá) rodička chtěla prosadit přirozeně a jen díky jejich zásahu se ji podařilo i s dítětem zachránit. Ale fakt, že to zapříčinili oni svými rutinními postupy, by se už ve statistice neobjevil.
    Tož tak.
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    BLONDYNKA: treba rodicovsky cit?? kazdej rodic mysli na svoje deti a vubec na deti obecne, tak se pak nediv, ze nadavaj na lidi, ktery dobrovolne riskujou zivoty svych deti..

ale ty to mas asi jinak, preju prijemny rodeni doma, bez komplikaci, abys nemusela do porodnice za lidma, ktery na to vlaste serou a jsi jim fuk

ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: děcko, které je náhodou v blbé poloze, je evolučně slabší? Dříve se na hypoxii neumíralo? Opravdu?
    Tady není řeč o dětech, co se narodí v 26. týdnu, nemají vyvinutý mozek apod., ale o zdravých a životaschopných dětech.
    Mimochodem, co léčka chorob, taky ji odmítáš? A když prostě pojdeš na zápal plic, tak jsi holt byla evolučně slabší kus?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ECLECTICA: těch důvodů bylo samozřejmě mnohem víc proč umíraly, umírají a umírat budou..
    jak jsem psala, nevidím žádnou výhodu v tom zachraňovat děti narozené příliš předčasně, nebo postižené, které by to bez přístrojů nezvládly, moc nemocné atp.

moje kamarádka porodila dítě, které nemělo vyvinuté žlučovody... rok a půl operací, nadějí a po tak dlouhé době jí dcerka zemřela v náručí..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ECLECTICA: ten tlak ji poklesl protože do ní narvaly oxytocin, protože píchli vodu tak se nedaří dobře děcku.. atd.
    každý zásah do porodu znamená, že bude nutné do něj zasahovat i nadále..

pokud v minulosti zemřela žena a její dítě pak to prostě bylo bohužel tím, že třeba bylo děcko v blbé poloze, nebo se jí odloučila placenta, taky se mohlo stát, že šestinedělka musela jít brzo po porodu pracovat a nedala to..
    z mého úhlu pohledu je prostě z hlediska evoluce lepší, když slabší zemře..
    btw porodní báby minulých věků si s takovou hypoxií dokázaly hravě poradit, ženy ani děti na tohle prostě neumíraly..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ECLECTICA: Nikdo tě nenutí rodit doma. Tak co furt máš a proč nenecháš jiné ženy, aby o sobě rozhodovaly stejně, jako o sobě rozhoduješ ty sama?!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Mě by zajímalo, proč do auditka "POROD DOMA prosím, v přátelském duchu", kde si vyměňují zkušenosti převážně ženy, které to zažily nebo reálně hodlají zažít, vědí, o čem mluví a nebrání se odpovědnosti, chodí najednou hromada lidí, kteří to zažít nechtějí, principiálně to odmítají bez ohledu na to, zda to reálně je či není rizikové, nechtějí o tom vesměs nic vědět a dokážou argumentovat téměř výhradně omotanými pupečními šňůrami a vykrvácením (přičemž veškerá rizika vedoucí k této hrozbě jsou vždy známa dlouho předem, není to nic, co by nastoupilo neočekávaně atd.), a tihle lidi SEM KURVA CHODÍ AKORÁT PRUDIT. Běžte laskavě do prdele, odeberte se se svými dětmi do porodnic, nechte si přivázat nohy, napíchat drogy, nastřihávat tělo a vůbec cokoli, co je libo, a dejte už jiným ženám kurva pokoj!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: omotanou šňůru vezmi čert. Ty jsi tu tvrdila, že když to ty děti "nedají", tak je to vlastně v pořádku. Tudíž když zemře dítě kvůli příčné poloze, je to vlastně taky v pořádku, pokud tě správně chápu. Stejně tak když zemře proto, že matce poklesl tlak (taky častá příčina hypoxie).
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    WITTGENSTEIN: no tak mezi hlavní příčiny nepatřily omotané šňůry atp.
    ale hlavně například příčná poloha, odlučování placenty, placenta praevia, krvácení...
    a v minulém století třeba i to, že si lékaři nemyli ruce, protože to nepovažovali za nutné..
    v padesátých letech se běžně prováděly drobné operace na novorozencích, protože se lékaři domnívali, že ty děcka nic necítí, pěkně u toho spinkaly - upadaly do hlubokého šoku..

stejně tak dnešní lékaři nepovažují za nutné respektovat to, že každý porod má svůj čas a rytmus..
    je prostě tak těžké pozastavit se nad tím, že i dnešní lékaři mohou dělat chyby a že dnešní systém není dokonalý?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    vono pak potěší, když ti ve špitále sestra nakuká, jak máš dýchat, ono je to samozřejmě proti všem školením i logice špatně (ale věříš jí, co máš dělat), na porodním sále s tebou žádná asistentka stejně není, protože nemá čas, ať jsi registrovaná na lůžko a nebo nejsi; snímače dítěte spustí dvakrát alarm, protože puls děcku klesne pod 60/min a málem se uškrtí. na podruhé to někoho začne zajímat. to všechno týden po hypotetickým termínu, za umělýho vyvolání porodu, abys nedejbože pár dní nepřenesla. po tom všem to skončilo císařem a víte co, medicína si klienty vyrábí. ať už vědomě a nebo nevědomě.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MAR_TINA: na takovou, o kterou mam zajem? bohuzel nemam, protoze se u nas neposkytuje. neni mozne mit vlastni porodni asistentku, ktera by mi poskytovala kontinuelni peci v tehotenstvi a pri porodu v porodnici, porodni domy tez nemame, prirozeny porod vetsina porodnic nepodporuje.
    LAURA
    LAURA --- ---
    nejsmutnejsi ovsem je, ze ti bojovnici za jedinou spravnou cestu, kteri se tak ohaneji ohrozenim zivota ditete, vlastne v dusledku to nebezpeci jeste zvysuji. muzeme bezpecne vychazet z hypotezy, ze zeny, ktere budou rodit doma, tu budou vzdycky, bez ohledu na represe. soucasny stav takovym zenam ani porod doma nezakazuje, jen odpira peci odbornika, tj v dusledku zvysuje rizika. najit porodni asistentku, ktera i pres hrozici postihy poskytne peci, je temer nemozne... nezaznel tu dosud jediny argument, ktery by takovy stav ospravedlnoval. jestlize ale opravdu vsem zalezi v prvni rade na bezpeci ditete, je to prinejmensim podivne.

jen radeji doplnim, ze pa disponuje monitorem, ozivovacimi prostredky, oxytocinem na zastaveni krvaceni a predevsim odbornou erudici, na zaklade ktere vyhodnoti pripadna rizika.. a toto je rodickam v soucasnosti odpirano.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ECLECTICA: jak rikam, nebud vztahovacna. je uplne jedno co si myslim ja, zakladni problem je ten, ze ty bez potizi dostanes peci, i jakou mas zajem. ja nikoli. vedlejsi pak je, ze ja s tvym pristupem nesouhlasim, nicmene respektuju tve pravo na nej, zatimco naopak to neplati.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam