• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LOMILOMI: Ta paní vystudovala medicínu (s porodnickou specializací) na Harvardu. Zkus jí vyvrátit jediné číslo.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    WITTGENSTEIN: to nejsou objektivni informace, ten blog je zaujaty
    LAURA
    LAURA --- ---
    LOMILOMI: velmi bych ze za to primlouvala.
    LAURA
    LAURA --- ---
    WITTGENSTEIN: skeptical ob neni duveryhidny zdroj. stranky dr tateur mam proctene dost podrobne a ona je proste zaujata. militantni odpurce domacich porodu, ucelove prekrucuje objektivni studie...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITTGENSTEIN: 1. příběh se ženou a kyvadélkem je jeden z tuším 700 jen z onoho zdroje. 2. nenechala jej za sebe rozhodovat. 3. Dopadl dobře, nikoliv blbě :)

překvapuje mě, že ty, takový mistr chápání slova, se nestydíš používat takové ubohé demagogie a překrucování.

Jinak o organizaci a prosazení změny společenského konsenzu se snahy již delší dobu vedou; a o té poradní skupině, ze která byla rozpuštěna, aby se ustanovila ve složení pouze zástupců stávajícího stavu jsi slyšel?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    WITTGENSTEIN: kdo za sebe podle tebe necha rozhodovat kyvadelko, to mi hlava nebere..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CICHLASOMA: To funguje (většinou) dobře, dokud jsou rodičky informované, mají k dispozici certifikované PA a nemocnici za rohem. Blbě to dopadá, když za sebe nechají rozhodovat siderické kyvadélko. Stávající společenský konsensus chrání i práva těch maličkých. Ale je to jen společenský konsensus - když vás bude víc a zorganizujete se, lze to na parlamentní úrovni změnit.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    WITTGENSTEIN: "Na jedné straně je tu právo rodičky vybrat si, kde a jak chce rodit. Na druhé straně je tu právo dítěte nebýt při tom ohroženo na životě. Snadno nahlédneme, že tato dvě právo jdou do jisté míry proti sobě a že je potřeba je pečlivě vyvažovat."

(Tak já třeba myslím, že na tom není nic k vyvažování, jelikož ženina svoboda má přednost. Tedy z hlediska morálního. Z hlediska právního stavu v ČR také, necháme-li stranou poskytování kvalifikované pomoci matce.)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    WITTGENSTEIN: dobře, v americe jsou nějaké podmínky, různé organizace, taky se přetlačují pomoci různých statistik..
    své stránky mají skeptici i přírodňáci..
    porod má svoje rizika, jsme si jich vědomi, jde o to jak s tím pracuješ..
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    KERRAY: marne cekam na nejakou vyznamnejsi studii, ktera prida psych. stavu rodicky par plusovejch bodu v kontextu celyho porodu. Nejcastejsi (a nutno dodat nejpovrchnejsi) argumenty, ktery jsem v souvislosti s domacima porodama cetl byly o "to delaj sobecky kvuli svymu klidu a pohodli a nemysli na dite". Pritom stav matky (celkovej) je primo umernej celkovymu vyvoji ditete a pokud se dotycny napr. po CS prelejvaj hormony do cerny diry a ma hlubokej, dlouhotrvajici a iracionalni pocit selhani a neukoncenosti, muze to v dusledku pro prcka znamenat dost mizernej start - ale neni to opakovane meritelny, tudiz pro mnohy irelevantni.
    Nejsme vsichni z jednoho testa, ale zakladni pristup doktoru je se tak pri porodu chovat. Tenhle organ patri sem, tudy to leze a tohle mame pro takovy a makovy pripady. Evoluci 'lege artis' naprosto beru, musi existovat normy v ramci kterejch se vsechno odehrava, ale z myho pohledu je emocni a psych. stav rodicek v podstate prehlizenej a resi se stylem "Jste rozhozena? Mame tady (v lepsim pripade) vybornyho psychologa a srovnejte se", proste zamenovani pricin a nasledku.
    S moji sestrou (zije v uk) se casto provokujem, ze jsme si v mladi prohodili hemisfery (ma doktorat z chemie, ale eq a soc. inteligenci houpaciho kone), ale ani ona nema zabrany nazyvat ceskej porod. system pekarnou rohliku, prave kvuli prumerne neosobnimu pristupu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LOMILOMI: Tak ještě pár statistik, abyste měly o čem přemýšlet:

2013: Homebirth papers and statistics | The Skeptical OB
    http://www.skepticalob.com/2013/12/2013-homebirth-papers-and-statistics.html
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Ja bych byla pro aby se diskuze stala uzavrenou. Ne ze by me nezajimala mozna rizika u domacich porodu a nebo politicka situace v Cechach, ale tahle diskuze uz mne neprijde prinosna.
    Jediny co me zaujalo byly tabulky od porodniku z USA co pastnul WITTGENSTEIN. Mimochodem mi jenom potvrdily ze risk domaciho porodu je vyvazen riskem porodu v porodnici (napriklad trikrat vetsi moznost smrtelne infekce a jinych komplikaci).
    Je mi jasne pozice porodnic, ktere maji rady vse pod maximalni kontrolou, ale zakaz asistence PA u domacich porodu v Cechach je podle me jasne omezovani zakladnich prav a svobod.
    DASHA
    DASHA --- ---
    BLONDYNKA: pockej, to prece nemuzes takhle brat...
    Jak rady chlapum do jejich penisu a smysleni kecame, a pritom je samy nemame... =) (nebo aspon vetsina z nas.. =)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    no krasa :-), tak jako to konci vzdycky, jen prehazovani hnoje ze strany na stranu, z extremu do extremu, nic mezi... skoda, ze tu neni klub s nazvem "sobecke vrazedkyne a cynicti reznici" :-D
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    _BENNY: jasný, ve světě přece nejsou žádný možnosti, prostě buď a nebo..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    takze nechodit ke gynekologovi, co ten blbec o tom taky muze vedet :)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BEDA00: No tak, takže jsi nerodil. Chlubíš se cizím peřím, mírně řečeno. Jak si může chlap vůbec dovolit tvrdit, že by vzdáleně tušil, o co při porodu jde, to je nebetyčná drzost.
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    BLONDYNKA: zena rodila, ja jsem chlap. nekde jsem to tu uz popisoval, si me vyfiltruj.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BEDA00: Já jsem rodila dvakrát, z toho jednou dítě koncem pánevním.

Jsi teda chlap nebo ženská?
    BEDA00
    BEDA00 --- ---
    BLONDYNKA: jednou, 36 hodin..
    a ty?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BEDA00: Ale ale, kolikrát že jsi rodil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam