• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: a další věc je ta, že je třeba řešit i problémy, které se dějí menšinově. Nelze říct Většina lidí nekrade, tudíž nebudeme trestat zloděje, protože vždycky nějací budou.
    A ještě další věc je ta, že až na základě osvěty a diskuse si může spousta lidí uvědomit určitý fakt jako problém (opět příklad: nižší platy žen, donedávna hodnocené jako Tak to prostě JE). Jako ženu mě nezajímá postoj hegemonní skupiny (=mužů) "proč vám najednou vadí něco, co vám dřív nevadilo". Zde se příklady z historie domyslete sami
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GRANTORINO: ale tak i kdyby ta analogie nebyla zcela přesná, prostě je nesmysl z vlastní zkušenosti (navíc jedné) odvozovat, zda celospolečensky nějaký problém existuje a je-li ho třeba řešit. Příkladů je možných mnoho: nesetkal jsem se s úplatkářským úředníkem = korupce neexistuje, .....
    Mimochidem na Příbězích pro Ivanu je tady jeden detail (a je pravda, uznejme, že sice nejsou stavěné jako argumenty, ale vznikly jako svědectví, která nějaké argumenty podporují): je jich cca tisícovka. Až si přečtu tisíc reportů, jako je ten níže, bude možné to srovnat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAIRRA: Je to zhruba na stejné úrovni jako jakýkoli příběh pro Ivanu.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITTGENSTEIN: promiň, ale to je argument na úrovni Já jsem nikdy nebaboural, tudíž auta jsou bezpečná a není nutné hlídat dodržování dopravních předpisů...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    YEETKA: Moje žena rodila na Bulovce před měsícem a mohu dosvědčit, že "jakási důstojnost a lidskost" se dostavila. Žádné hororové storky, píchání oxytocinu, nástřih hráze, nic. Jen milí a kompetentní lidé, i v půl třetí ráno.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    WITTGENSTEIN: z mého úhlu pohledu je způsob zrození srovnatelně důležitý jako to jakým způsobem a kde člověk odejde..
    stejně tak jako u porodu se ani u smrti nedá určit rozumem, proč je důležité aby u obou byla přítomná jakási důstojnost a lidskost..
    rozumím tvé volbě, ale už moc nerozumím tvé potřebě chodit sem a prudit...
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: ano, ja si dovedu predstavit, co to znamena, kdyz chce clovek porodit a vsude mu hazej klacky pod nohy, vsude neco deklaruji a je to pak v praxi zcela jinak, nedaji rodicum RL atp. Tedy doufam, ze si to dovedu predstavit, aspon podle kamaradek, ci podle toho, ctu, myslim, ze se do nich dovedu vzit, chapu absolutne, ze nekdo chce ambuporod. Ostatne jsem z mesta, kdy jsem u mnoha lidi musela v lete obhajovat narozeni maleho V., kdy mi jen kvuli tomu, ze jsem ze stejneho mesta plno lidi kladlo otazky typu, no co je to za rodinu? Jak si tohle dovolili? Co to tam u Vas je za hruzinec ? Proc doma? Ci klasiku: Doma a takhle to dopadlo, to je vysledek. Napr. pulka nasi kancelare mne ma od te doby za uplnyho blazna, takrka cela firma nechape, ze stojim za Sichtarovou a jejimi nazory a vysvetlovala jsem jim doaleluja tu sestrihanou reportaz. Jenze jsem nezazila jen ty porody, ale uz i nekolik umirani.

nevim, co bych jeste napsala - snad jen, ze muj otec se narodil me babicce jako druhe dite. Narodil se doma a pritom prvni dite rodila v porodnici. Ja jsem rada, ze se vracime ke korenum:)
    GRANTORINO: v tomhle souhlasim.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Osobní názor, který nikomu nechci vnucovat: Kolem porodů panuje v současné době veřejná diskuse. Je to momentálně populární téma. Vnímám to tak, že jestli podpořit tlak na změny v systému, tak teď je ten pravý čas. Skoro ideální příležitost. Teď je doba, kdy se tak trochu rozhoduje, jakým směrem věci půjdou a myslím, že by byla škoda tuhle šanci propást a nechat zakonzervovat starý stav (na neurčitě dlouhou dobu).
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: ne, rozhodne neni pravda, ze si ja myslim, ze porodim kde chci, kdy chci, jak chci.
    Myslim, ze mne vubec neznas a vkladas do mych prispevku ze "zena nekde porodi a a je jedno jak" - to tady ja ani nahodou netvrdim a nikdy jsem netvrdila, to bych zrejme tenhle klub prece vubec nesledovala.

(Ja tedy ne, ac vim, ze jsou na nyxu ruzni magori, lidi, kteri si daji klub do sledovanych a chodej tam pouze prudit a nazor maji presne opacny, nez je zamerem klubu.)

Ja jen jasne reaguji na Tva slova a rozhodne je jednodussi dojet rodit do Vrchlabi a treba tam chvili pred porodem bydlet (to je priklad, vim, ze Vrchlabi davno neni, co byvalo za meho praveku), nez si stehovat cloveka v poslednim stadiu rakoviny k sobe domu (taky priklad).

FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: pises:

napriklad moje rodina se beze srandy o svoje seniory stara castecne dojizdenim a castecne u sebe doma a ti tedy netrpi, tak to ma hodne lidi

Ja myslim, ze nemuzes srovnavat narozeni maleho mimina a seniora. Mimino proste porodis tam, kde ho chces porodit, treba u sebe doma, treba v klasicke porodnici, treba si najdes porodnici, kde ti dovoli po porodu odjet po dvou hodinach... ovsem k sobe domu tezko prendas sveho seniora proti jeho vuli. Cili kdyz uz to neni na dojizdeni, kdyz musis byt se seniorem 24 hodin 7 dni v tydnu tak to casto u Tebe doma nepujde.
    Pises - ze dojizdenim a castecne u sebe doma to lze.

No o tom pochybuji - ja a plno lidi kolem mne tedy nema byt, kde si najednou mohu zridit osetrovnu pro seniora a byt s nim 24/7. A ze to najednou u nas z niceho nic bylo, ze se to nedalo planovat, jako kdyz planujes 9 mesicu do porodu. Navic senior proste do myho bytu nechtel, navic kvuli podminkam bylo vyhodnejsi, aby zustal ve svem, navic, navic, navic.... Proste nejde jen tak presadit staryho cloveka. Tehotnou pri porodu presadit lze, ta ma stale vetsi vyber:)

ADD
    ADD --- ---
    GRANTORINO: Nenasla jsem, kde bych pouzila alternativni ve smyslu prirozeny, zrovna na tohle jsem taky citliva. Ja s Tebou v zasade souhlasim, ale pokud se bavime o tom, kolik lidi oceni lepsi podminky v porodnici a kolik lepsi podminky pri umirani, tak si myslim, ze vice lidi oceni tu posledni pomoc. To, ze mne a mym znamym pripadaji podminky v porodnici hrozne, neznamena, ze takove pripadaji vsem. Volime nastesti jen u toho jednoho hlasovani, v beznem zivote se muzeme angazovat v obou oblastech. :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    stejne jako nerodi vsichni tak ne vsichni umirajici konci v ldn. to je primer hrusky jablka zase. navic souhlasim s tim co zaznelo, sice vsichni nerodi ale snad kazdyho, kdo dite ma, at uz otec nebo matka, se ten porod jeho potomka tyka, nebo ne?
    taky jsem hlasovala predevsim proto, abych podporila hlas volajici po zmene v porodnictvi spis nez proto, ze bych si to predstavocala uplne stejne jako oni.
    ADD
    ADD --- ---
    TUVDEN_NIMA: Jenomže ti, co mohou hlasovat, už SE narodili a tedy je to tolik nepálí, pokud nehrozí, že by sami rodili. Umírat bude, troufám si říci, z hlasujících opravdu každý. :-)))
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    WITTGENSTEIN: no, ale rodíme SE všichni :) .nicméně podpoře Cesty domů se nedivím, v této oblasti máme jsko společnost podobné rezervy a oni jsou skvělí.
    ADD
    ADD --- ---
    WITTGENSTEIN: Bylo by hezký, kdyby ta druhá půlka chápala, že se jich ten porod dost týká. :-) To, že zrovna v tomto si většinou chlapi užijou jenom tu příjemnější část, neznamená, že to není jejich dítě a měli by se starat o to, jak se dostane na svět a zda to bude dobrý start. Jiná věc je, že matek nespokojených se současným stavem porodnictví je jen část, zatímco o málokom dnes můžeme říct "ten měl krásné poslední dny". (A když, byl to velmi pravděpodobně klient Cesty domů a spol., zatímco hodně matek je spokojených i s porodem v porodnici tak, jak je dneska běžný.)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GINASHANTI: Upřímně - zatímco rodí max. polovina lidstva, umírat budeme všichni. Proto jsem podpořil Ondřeje Nezbedu.
    GINASHANTI
    GINASHANTI --- ---
    taky jsem z toho zděšená, takže pokud se rozjeli oni, musíme se do toho opřít víc i my... ach jo...
    GINASHANTI
    GINASHANTI --- ---
    Sakrble, jeden projekt nám přešlápl patu (je tedy taky parádní, ale?) Prosím pomozte nám s hlasy, tenhle projekt stojí za to! A centrum, Anna Vršník....
    Divoká karta | Vodafone – Rok jinak
    http://rokjinak.cz/divoka-karta/
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    GRANTORINO: tak, pricemz novopeceny lektori skoli dalsi pontecialni lektory a v patym koleni je gro studia devalvovany na prima povidani s prichuti psychosomatiky. Castecne i duvod proc lidi nekdy drzkujou na domaci porody - leckdo z toho ma proste byznys. Treba Mirek Vojacek ( http://www.mirekvojacek.cz/ ) je pro me mince ucebnicova o dvou stranach.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    GRANTORINO: podporeno, ale jsem teda malinko skeptickej k herbalife modelu vzdelavaciho kurzu za 40.000 ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam