• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    OXIS
    OXIS --- ---
    R3S3T: začni třeba tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318730018-polosero/213562222010001-polosero-porody-podomacku/ a pak si přečti nějaký Příběhy pro Ivanu, proboha.

Mě teda nejvíc rozčilujou ty zodpovědný mamynky, které "by nikdy doma nerodily", ale na svoje miminka klidně aplikují estevilla, od půlroku krmí hranolkami a od roku nechávají čučet na telku!
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: ne, mam pindika :)
    LILY: propagandy nemam rad
    KOTENCE: je to snad zakazany nesouhlasit ?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    R3S3T: jak muzes nesouhlasit s cizim důvodem?
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: nebo tě zaujala taková ta propaganda, že domorodičky jsou neinteligentní osoby kašlající na dítě a hledící jen na to, aby se mohly při porodu povalovat v posteli místo zodpovědného přikurtování nožek ke koze?
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: jsi snad žena, která se rozhodla rodit doma?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: nesouhlasim
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: už to tu jistě bylo omíláno tisíckrát, ale ženy rodí doma právě proto, aby se pokud možno vyhnuly komplikacím a zbytečným úmrtím.
    LILY
    LILY --- ---
    Strávila jsem teď týden na semináři s jednou PA pracující v nemocnici (mimochodem velmi vnímavou a vidící souvislosti atd.) a mluvila i o řekněme morálním dilematu, že vidí, že se tam dějou často věci, které nepovažuje za správné, ale protože je součástí systému, tak se tomu musí podřídit.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    ten zakaz je samozrejme dementni asi jako tato vlada . Vsechno se zakazuje , prikazuje a neni moznost volby . Chteji z nas mit jen ofce , ktery poslouichaji na pisknuti .
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: to každopádně. Já jsem příkladem člověka, který je za to rád a který by tady možná bez nemocnice nebyl, stejně jako moje dítě. Ale stejně tak jsem byla ráda za to, že v době mého porodu ještě byla možnost rodit doma, aniž by mně nebo porodní asistentce kvůli tomu někdo vyhrožoval nebo mi to zakazoval apod.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    R3S3T: no a proto si tam asi člověk přeje mít tu porodní asistentku...? (mmch doma máš asistentku nonstop u sebe zatímco v porodnici jsem se při prvním nemohla na sestru dozvonit hodinu a půl, takže zrovna slovo zanedbání bych fakt nevytahovala)
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: zejména muži jistě rodili víckrát, než běžná žena. :)))
    Pardon, pokus o vtip. Měla jsem prostě na mysli domácí porod, kde je přítomná porodní asistentka.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: nemoc to neni , je to prirozena vec , ale muzem byt radi , ze tu mame tu vymozenost a porodnice tu jsou .
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: nezapomeň, že porod není nemoc. Teda minimálně do té doby, než do ženy začnou rvát nejrůznější medikamenty, měřit ji přístroji apod.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: protoze s tim mas mene zkusenosti nezli doktori , ono to neni jen o tom si neco precist
    LILY
    LILY --- ---
    R3S3T: ano
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    LILY: ptas se proc je vice nez pravdepodobne , ze doma neco zanedbas ?
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: to máš z toho, že se vykecáváš s chudáky lékárníky. :)
    R3S3T: proč je to více než pravděpodobné?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    YEETKA: kdyzbych to zavinil nehodu ja a deti by zemreli , sel bych se zastrelit
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    R3S3T: a co bys dělal, kdyby jsi měl vážnou autonehodu s dětma v autě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam