• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Na druhou stranu, kolik dětí např. v USA "zmizí", protože o nich nikdo ani neví, kolik jich v pěstounských rodinách týrají, kolik pěstounských rodin si nabere hromadu dětí pro peníze a pak je zanedbávají. Svoboda je pěkná věc, na druhou stranu, i když mě tady zase napadnete, že to týrání vidím všude, jak chcete hlídat, aby děti netrpěly. Nebo to je taky osobní věc, jestli někdo dítě zanedbává nebo týrá? (samozřejmě tím nemyslím zdejší osazenstvo, ale takový ty patologický případy).
    KAIRRA: no to je zase jiná věc, na statních úřadech až moc často sedí lidi, kteří jsou opojení svou mocí a řeší si tím osobní problémy...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Místo narození: doma - Jan Bradna (blog.idnes.cz)
    http://bradna.blog.idnes.cz/c/74592/Misto-narozeni-doma.html
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    akorát by to fakt mělo fungovat jako pomoc a ne buzerace. Moje kamarádka (rodina dvou vysokoškoláků a tří dětí) žije v mikrobytě, rodila doma, celkově jsou dost pankáči a kdykoliv se někomu na nich něco nelíbí, lze je sociálkou velmi snadno vydírat..
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: já jsem nechtěla vyznít, že propaguju nezájem o podmínky, v jakých můžou taky děti žít, omlouvám se, dnes jsem fakt komunikačně neobratná.. reagovala jsem spíš na ten witchie příspěvek bez předchozího kontextu. Souhlasím s tebou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    WITCHIE: ona to podala tak, ze jim socialka chodi kontrolovat karty.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Omlouvám se za projev, dnes mě dvakrát málem přejelo auto co jelo suverénně na červenou a tak nějak obecně mě společnost dnes .. víteco ;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    já to absolutně neobhajuju, ale trochu mě vždycky nadzvedne takovýto "proč si vy tam v té ČR neuděláte pořádek".. no třeba proto, že naprostá většina společnosti s touhle praxí emotivně souhlasí. Co je to za 'nepřizpůsobivé', že nejdou na prohlídku, ještě nám to tu rozvrátí, aspoň trochu je vybuzerovat socialkou
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: třeba sestra v nemocnici, která tu sociálku nepošle, i když interní směrnice případně pouze žitá praxe jí to ukládá..
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAIRRA: nejsem si jista jak to myslis s tou ztratou zamestnani - konkretne?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    WITCHIE: ty jsi dobrá, "nechaj líbit", víš kolik lidí s tím bojuje, s nasazením vlastního krku (v podobě ztráty zaměstnání třeba)? Mlčící většina o žádném problému neví, neb se chová podle norem a průměru a když to zaslechnou, odmávnou to jako nějaký marginální extrém
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Tyblaho co to je v CR za teror? Socialka, protoze se nechodi na prohlidky? Dobrej policejni stat. A lidi si to nechaj libit, nestacim se divit.
    Ta mila sestricka zapomnela dodat, ze ji na tebe posle, btw. Sama od sebe z niceho nic se asi socialka nezjevi, ze.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YEETKA: Neni povinný registrovat dítě u pediatra? Takže ani ty prohlídky, očkování, zubař? Jé, to je super. Nevim, proč to tak řešim teda. Setřička mě ale varovala, že přijde sociálka, když nebudu chodit na prohlídky...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: chvilku jsem přemýšlela, jestli jenom netrolíš..
    v naší zemi není povinné ani registrovat dítě u pediatra, tak postýlka povinná nebude taky :))
    docela fajn kniha, která se zabývá nejen spaním dětí s rodiči napříč kulturami (autorka je antropoložka) je Naše děti, naše světy od M.Small

no kdyby k nám měla přijít sociálka tak bych se asi nesnažila nijak přetvařovat, naopak docela ráda bořím představy a posouvám tak normy (alespoň doufám) někam dál..
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Spíš že se k tomu dřív nedostanu. :-) Sociálka by přišla, jen kdyby nastal problém (hodně komplikovaný porod a žaloba ze strany porodnice nebo tak něco). Myslím, že pokud se na porod chystáš, tak všechno potřebné doma máš, jen ta postýlka je velká a když tam nestojí, tak se na ni každý zeptá. Možná i kočárek. A mám pocit, že hodně lidí je citlivých na pohyb zvířat v místnosti, kde má být dítě. Ale záleží to jen na té konkrétní ženské, která dorazí, povinnost něco konkrétního mít nebo nemít nemáš.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    jo jasný, třeba půjčíme. taky je mi jasný, že to občas něčemu vadí. sociálka chodí v šestinedělí, nebo proč "na konci šestinedělí uklidíme"? co ještě případnou sociálku "zaujme"? jsou třeba nějaký počty kolik brindáků, kolik dupaček a kolik plínek?
    ADD
    ADD --- ---
    MORGAN: Podle mě je snazší přesunout sex na kanape, než celou dobu poslouchat, jestli neslyším dětský nožičky. Z jejich pokoje do našeho cupkaly, z našeho společného do kuchyně ne. (Teď už teda nechoděj ani z jejich.)
    Kluci mají vlastní pokoj tak od věku 4 a 3 roky, spí spolu na manželské posteli. (Měli jsme dvě, tak to tak vyšlo a oni to tak chtějí.)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ADD: My jsme hromadné spaní provozovali chvilku, když jsme se přestěhovali a ještě nebyl zařízenej dětskej pokoj. Je to roztomilý, ale vadí mi na tom dvě věci - spící dítě občas ruší světlo ze dvou laptopů, co si taky taháme do postele a případný sexy time před spaním taky není nic moc. A vyvarovat se obou věcí, případně přesouvat je na gauč či do kuchyně je značně nekomfortní.
    Jinak tak od šesti od rána s náma pidižvík stejně spí, páč už se začíná mlít a s náma poblíž dokáže chrapušit ještě minimálně do osmi. Ale počítali jsme s tím a objednali z německa postel 180x200 (tady ve španělsku takovej rozměr není k dostání).
    Kdy jste přesunuli děti do svých pokojů?
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Takže na tvém místě bych si ji od někoho půjčila a po pár týdnech zase vrátila. Nebo zjistíš, že máš zrovna dítě, které o ni stojí, a pořídíš si vlastní. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ve starém bytě jsme postýlku měli. Na první dítě jsem totiž tupě pořídila spoustu věcí, které jsou "norma", ale v praxi k ničemu (vede miminčí deka a polštář, nikdy nepoužité :-)). Na dvě děti sloužila jako box na hračky. Teď na třetí porod jsme ji sem dovezli, rozloženou opřeli o skříň, kdyby se porod zkomplikoval a někdo nám sem lezl, aby bylo vidět, že jsme "na dítě dobře připravení", a teď půjde hezky na půdu. Kdybych rodila ještě někdy, zase ji sneseme dolů, opřeme, na konci šestinedělí uklidíme. :-) Postýlka se, bohužel, bere jako norma, žes dítě neplánovala zabít, ale zákon ji pochopitelně nenakazuje a většina dětí o ni nestojí. :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Postylka povinna neni. Nicmene kdyz uz k tobe socialka dorazi, je vhodne pusobit co nejnormalneji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam