• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: To jsem moc rada.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: vidim, ze Tvoje kamaradka jeste stale clanek neopravila :(

Mozna by se sluselo rict, ze ta maminka, ktera pry rodila doma a vedela, ze ma nemocne dite (coz NENI pravda - clanek neni opraven, ac jsme na to zde s ADD upozornovaly) ma nyni zcela zdrave dite a opet rodila doma.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    Nemáte, prosim, někdo tip na rozumnou gynekoložku v Praze? Nepotřebuju žádnou extra péči, stačí respektující přístup..dík.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ja som to asi napísala dosť zkratkovito...Mám výhrady skor voči tomu, čo sa netýka priamo jej prístupu k našim rozdielnym postojom...posobí na mňa vyhorene, moc nekomunikuje, síce k neočkovaniu som jej podpisovala reverz jak som bola poučená apod., ale nič také sa neudialo...Úprimne moja volba bola "doktor, čo neprudí", ale radšej by som bola, keby neprudila lebo rešpektuje, než aby neprudila, pretože je vyhoretá, nemá kapacitu apod.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mudr. veselkova nakonec vyhrala. diky vam
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BARBARA0709: a jak by měl vypadat přístup lékaře v takovém ideálním vesmíru? :)
    ADD
    ADD --- ---
    BARBARA0709: Mně náhodou přístup "toto jsou mé názory, ale respektuju ty vaše, i když vidím rizika x a y" přijde lepší, než kdyby mi doktorka všechno odkývala. Bála bych se, že mě vůbec neposlouchá a na výsledku jí nezáleží. Chci, aby se mnou jednala jako se svéprávným člověkem, který je za své dítě v první řadě odpovědný sám, ale taky jako profesionál, který využije své znalosti a zkušenosti a o jednotlivých záležitostech mi něco řekne a klidně se mě i pokusí přesvědčit, že se mýlím.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    ZEGA: Mňa Nedělková pred dvoma rokmi odmietla, chodím k Ondřichovej-Novákovej (poliklinika Italská). Prístup zhruba "s vašimi volbami nesúhlasím a prídu mi z marsu, ale rešpektujem ich". Takže skusla domporod i neočkovanie. Jako prístup lekára si v ideálnom vesmíre predstavujem ešte inak, ale ako minimálny štandard mi to postačuje.
    LILY
    LILY --- ---
    LAURA: já teď mám hlavně hodnou doktorku, ale úplně nejvíc mě v dobrém slova smyslu odrovnala brněnská dětská doktorka, když říkala, že je ráda, když s ní lidi diskutují (jednou jsem jí značně nesměle navrhovala trochu něco jiného, než co chtěla Mišákovi předepsat)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: chodím k ní stále, přepsala jsem k ní po zhruba roce i prvního syna. Ukázalo se totiž, že slušný přístup ke klientovi (=s vaší volbou nesouhlasím protože a protože, ale respektuju ji) je u lékaře značná deviza. Překvapivě :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Po ambulantnim porodu byva taky problem s doktorkama? A to pak jezdite k ty jedny ochotny nebo ji po prvni prohlidce zmenite?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: Praha 2, MUDr. Ivana Veselková.
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: za "mých" časů brávala Nedělková v Italské
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    prosím máte někdo blízkou zkušenost s pediatry prahy 2,4,10 kteří vezmou do péče dítě po ambulantním nebo porodu doma? díky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    WITCHIE: Něco se dělá hned po porodu (hlavně to, s čím se dá něco dělat)... ale je toho hrozně moc..
    Pro diagnostikované metab. vady (eventulně pro diagnozu, když je podezření) je specializovaná klinika na Karláku, která tyhle děti "sbírá" a dělá pro ně absolutní maximum (pro zachování života i co nejvyšší kvality života).
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: Tezko rict, neni to konverzacni tema, ve kterem bychom si ona ci ja libovaly. Takze znam jenom cast...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Nicmene jasne, kdyz clvoek vezme v potaz jak to bohuzel v CR chodi, je rozumnejsi udelat vse pro nalezeni spolupracujiciho rozumnyho pediatra, jak uz jsem ostatne psala.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: to je zrovna neco co se vyskytuje velmi vzacne. To ze chodila tak dlouho po vyslechach neni dukaz niceho jinyho nez ze je CR policejni stat; nedopustila se niceho. Tim spis, kdyz nic nepoznal ani pediatr. Fakt horor system - kdo rodi doma, nutne muze za vsechno zlo co se ditet prihodi, i kdyby se mu totez prihodlilo po porodu v mechanizovanym molochu.
    Vim, ze na nekolik typu tehle vzacnych metabolickych syndromu se prave po porodu delaji testy - v CR ne? Ale nevim jestli to konkretnimu diteti k necemu je, nejak mam dojem ze je to jen pro vyzkumny a statisticky ucely ci co.
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: Zname umrelo dite par dni po domacim porodu v dusledku nejakeho metabilickeho syndromu. Jeste po roce a pul chodila po vyslechach; nebyt toho, ze dite po porodu videt pediatr a prislo mu OK, svezla se s tim i PA.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: z obliga vuci komu - vuci sobe/diteti? To at si kazdej zhodnoti sam zejo. Uprimne, kolik je pripadu, kdy podle pocitu matky vypada dite uplne v pohode a pritom je mu neco zavaznyho co je schopen odhalit pediatr rutinni poporodni prohlidkou a co kdyby neodhalil do par dni po porodu, melo by to zavazny nasledky?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: To se odviji od toho, nakolik se chces sichrovat. Nakolik jsi schopna ustat potencialni zdravotni prusvih v budoucnosti. Vidi-li dite po porodu pediatr a zkonstatuje-li, ze je vse OK, jsi castecne "z obliga".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam