• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MORPED
    MORPED --- ---
    ORIKA: ano!
    MORPED
    MORPED --- ---
    ORIKA: no a toho porodu se Svobodou,jak tam ty zenske tlacily na bricho..me to bolelo zatu pani,boze!!!
    TABBY
    TABBY --- ---
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ORIKA: a teda hlavně jsem ořvala to, jak té paní u třetího porodu to miminko jen na chvíli přiložili a pak jí je vzali...to jsem nahlas křičela, ať jí je vrátí, že je malinký a potřebuje být u mámy...z toho mi bylo fakt hrozně
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: MORPED: zatím mi tam přišla dobrá ta porodní asistentka, která měla odvahu říct, že doktoři na všechno spěchají a že u porodu je nejdůležitější trpělivost a nechat to na ženě...paradoxní je, že o trpělivosti mluvil i svoboda a pak urychloval co šlo, aniž by té paní vysvětlil, že jí dá oxytocin, co to je a k čemu je to "dobrý" a jaký to má vedlejší účinky...u prvního porodu se mi stalo to stejný, s tím rozdílem, že jsem protestovala, ale bylo mi to houby platný
    MORPED
    MORPED --- ---
    ORIKA: radsi nato nekoukej,u toho posledniho jsem uz fakt nemohla,jeste dnes je mi te holky lito.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    ORIKA: na ten poslední porod si vem flašku k sobě ;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    no, tak jsem se konečně dostala k tomu podívat se na ten "kontroverzní" dokument...zatím teda jen na první tři porody...teď si dávám pauzu, musela jsem si nalít panáka a brečím tu jak želva
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ufuf- jsem v polovine! Musim dat pauzu...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETPET:
    Debata s Respektem: jak (ne)rodí Češi (22. 9. 2015) - Knihovna Václava Havla
    http://www.vaclavhavel-library.org/cs/index/videa/562/debata-s-respektem-jak-ne-rodi-cesi-22-9-2015
    dik za upozorneni, blbne mi klavesnice
    PETPET
    PETPET --- ---
    MULTICAT: ten posledni odkaz je stejny jako ten predesly - rozhovor s PA...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ja na svobodu zacinam byt cim dal tim vic alergicka. je to egomaniak, netolerantni a nezodpovednej cu..k (pardon). pote, co jsem si o nem precetla, ze ma dve maly deti, co mu je pres sedmdesat let, tak me nakrknul jeste vic. to je zodpovednost jako prase.

ten rozhovor s drtinovou je fakt pekelnej.

a videli/y jste ho tady? http://media.wix.com/ugd/c4a919_6b03caf52b314c66a978b298e63a4298.pdf
    tady je nechutnej uplne nejvic, jak nadrazene jedna s ivanou! a gajduskova taky mimoza. peklo, peklo. ja jsem vytocena, omlouvam se.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    pěkný rozhovor s bábou, snad to tu už nebylo: http://media.wix.com/ugd/c4a919_6b03caf52b314c66a978b298e63a4298.pdf
    FIFI
    FIFI --- ---
    PETPET: to je ale ruzny.
    Muj tata - rocnik 33 se narodil doma, jeho starsi bracha (myslim rok narozeni 1928, uplne presne ted nevim o kolik byli) se narodil v Praze v porodnici. Proste rodina se od roku 28 prestehovala do mensiho mesta (muj deda tam dostal praci jako námestek jedne firmy) a tam chodila jen porodni baba.
    Ta rekla me babičce, ze to doma zvladnou a taky zvladly :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETPET: tak samozřejmě. já se o téma těhotenství a porody začala fakt zajímat až před 10měsíci, ale naštěstí i v ČR mám kamarády, kteří řeknou to samé. nebo jedna kámoška - tuhle byla v nějakých novinách příloha o porodech a ještě před sto lety by prý do porodnice šla jen slečna lehčích mravů. že to dřív byly spíš potratárny nebo ústav, kde se dítě dá anonymně odložit. normální ženy rodily doma. teď je vše naopak :D ale jen v "civilizovaném" světě :D těch pár (necivilizovaných?) miliard lidí mimo Evropu pořád rodí doma :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: myslim ze do 3 dnu musis nahlasit ze mas dite a na jmeno je tech 30 dnu.
    Zrovna vcera jsem mluvila s nekym o tom, ze vyhradne v porodnicich se rodi vlastne jen par poslednich generaci- babicka se narodila doma a moje mamka uz v nemocnici...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETPET: ten zákon je hlavně nějakej jetej, musíš nahlásit "matriční změnu" (tzn.narození) do 3 dnů, ale dát jméno do 30 dnů (jinak ho udělí soud)...takže já jsem z toho jelen, ale očividně český domorodky stíhají 3denní lhůty :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Moc nechci říkat odkud je, ale jak samy uznáte, je opravdu možný, aby byl z drtivé většiny zemí na světě. Tenhle klub je k domporodům příznivý, ale představte si tu 99% většinu Čechů, kteří si myslí, že je to vražda....a přitom je to skoro všude normální :) Afrika, J.Amerika, Asie, Oceanie,... muž je z Asie teda (ne Vietnam ne Čína).
    Dneska mi bratránek taky řekl - vrátíme se na stromy - ale naší sousedky mamka je taky domácí, vaši dědečci a babičky jsou domácí a přitom z 20.století.
    Jo dneska mi taky kámoška připomněla, že jsem ještě nadopovaná hormonama, tak to prostě řešim :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ale teda taky by me zajimalo odkud tvuj muz je... Tipuju afrika nebo Ekvador :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam