• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    FIFI: jo, jako oni na tom nějak netrvají (vlastně osobní zkušenost nemám), ale spíš, že naše rodina a okolí pořád povídala - to musíte vědět předem. jedna kámoška tady v čr v létě taky nevěděla pohlaví, ale chtěli holku, vyplnili holku a byl to kluk :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak jsem to precetla a treba k tem jmenum - u druheho ditete (cili pred 15 lety a 7 dny) jsme jeli do porodnice a jmeno na kluka jsem nemeli vyplnene. Protoze jsme nebyli rozhodnuti, jak se v pripade, ze to bude kluk, bude mimino jmenovat. Proste jsme se s muzem nedohodli. Tak jsme to nevyplnili. Akorat se nas zeptali, jestli vime, zda to bude holka. Ne, ani nahodou - nenechali jsme si to rict. A nic se nedelo, ac jsem tedy nejaky reci cekala.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    no tak já nevím, nakonec tam o porodu moc není, spíš jen názorové srovnání...snad tím nikoho neurazím

TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Tak to je zajimave, tesim se na to srovnani.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    FIFI: jo, v ČR ne, no :D zatímco teď je skoroilegální :D :D
    muž je cizinec pro jeho rodinu je porod doma naprosto normální věc, vlastně je ani nenapadne s těhotenstvím chodit k doktorům (rozuměj, není to nemoc ;) :D), takže u nás to je takový vtipný. dávám teď dohromady postřehy z obou stran (vesmíru či co, tak vzdálený názory se jen tak nevidí), o ty absurdity se chci podělit.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANDELICEK_ANDY: s tim dokumentem jsem tu zrejme prvne zacala ja a ja rodila pred 15 lety a 6 dny a temer pred 20 lety, takze jiste pochopis, ze porod doma tehdy nebyl obvykly:)

LAURA
    LAURA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: jistě že rodil, nebo o tom uvažoval, nebo o tom chce diskutovat..

k té vinohradské - já o porodu tam uvažovala, říkala jsem si, že přeci není možné se nedohodnout nějak rozumně.. no možné to opravdu nebylo. Škola to byla veliká a jsem fakt ráda, že jsem nakonec rezignovala na přesvědčení, že s doktorama se dá přeci domluvit.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    holky, vy to nechápete, těhotenství je přece nemoc! ;))
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    ILLUZE: případně - jeho "pacientka" :D :D když jsem dostala od gynekologa papír ať si zajdu za kardiologem tak tam taky stálo Pacient (a moje jméno). to slovo jsem normálně propiskou škrtla :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ILLUZE: no prave, ztrapnuje se sam... tyden sem, tyden tam, nebyt jeho, deti by zhynuly! se divim, ze nepise "plody", achjo... no nic no, jsem se tu trochu rozvasnila, ale proste mne to zklamalo celkove oboustranne no...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HABRENKA: :-)) tohle mne rozesmálo... jestli tuší, že "jeho" pacientka přenášela 9 dní :-D
    a ono se narodilo živé zdravé dítě :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    já rodila 18 dní po doktorem (chlapem) napsaném termínu, ale toho doktora jsem naposledy viděla v 34.tt, takže neřešim. navíc tchýně mi řikala, že klídek, ať klidně ještě týden dva počkám, až se malýmu bude chtít :) tak jsme čekali a ono "jen" 43.tt :D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HABRENKA: Moje mama rodila segru (druhy porod) ve 43. tt, setre se nechtelo, takze indukovane. Byl rok 88, tak jsem ji rikala, ze dneska uz by ji tak dlouho prenaset fakt nenechali
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: jo, na to jsem cekala :D... v necem s nim bohuzel proste souhlasim, at uz mne tu budete kamenovat jak chcete, ale fakt si nevidi do huby... "Zvládli jsme porod ženy, která už týden přenášela přes termín. Kdyby porod neproběhl, dítě by v děloze zahynulo." a dva odstavce pod tim "těhotenství muselo ukončit, protože pacientka měla rodit už před 14 dny a tak dlouho se přenášet prostě nemůže. Dítě by pak zemřelo, to se ví. My jsme porodili zdravé a živé dítě." pak se ozene "vysledky" v evropskem meritku a
    z nej proste ta arogance tak tece, az se mi zveda zaludek :-(
    ale v tom, ze to mohlo byt jinak a rozhodne lepe, ma pravdu... sam zminuje ty pitome body, neosobni prostredi... tak jsem uprimne zvedava, co z toho dal bude... zatim prislo presne to, ceho jsem se bala.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Krvavá bota, uklizečka na sále... Podvod nad podvod, zlobí se Svoboda na film o porodnici | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...kvuli-filmu-pet-zrozeni-ip0-/zpravy-domov.aspx?c=A151113_125822_ln_domov_sk

pan Svoboda se zlobí :D :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: zakladatelka diskuse rodila doma, zega rodila doma, add rodila doma, berenikee rodila doma a spousta dalších .)
    já strávila doma celý druhý porod, v porodnici jsem byla se svou PA na posledních 12 minut tlačení a pak jsme zase jeli domů
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: mas pravdu :-) ja jsem rodit doma chtela, ale nakonec jsme jeli. Bylo to proto, ze jsem nic nepripravila a posledni mesic tehotenstvi si jen rikala, ze by bylo vlastne lepsi nestihnout odjet. Ted vim, ze jsem mela zustat a priste to tak udelam a postavim se za sebe a sve rozhodnuti.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TABBY: Jojo přesně tak. Jméno si bohužel nepamatuju, i když bych si vzpomněla, kdybych ho slyšela. Byl to starší šedovlasý doktor.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    koukám, skupina porody doma, rodil tu vůbec někdo doma? od včerejšího večera vidím spoustu "můj lékař byl fajn/špatný/svoboda"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam