MORGAN: Zrovna před 5ti dny jsem tady porodila a češi se mají od norů hodně co učit! Celá péče jak v těhotentsví, tak při a po porodu je jako nebe a dudy. Těhotenství tu rozhdoně není nemoc a porod operace! Rodit doma tady v pohodě můžeš, ale stejně většina žen rodí v porodnici a to zkrátka proto, že ta péče je fakt úžasná. Rodíš pouze s PA a dětskou sestrou, doktor je jen někde v nemocnici v záloze pro případ komplikace. Nikdo nikam dítě neodnáší, nikdo na tebe nespěchá, nedělají nástřihy jen tak, respektují tvé přání...zkrátka vše, co mi v ČR přišlo příšerný, je tady úžasný. Jsem ráda, že aspoň druhý porod proběhl tak jak proběhl. Stejně jako první porod to byla rychlovka, ale zato jsem druhou dceru vyprdla jako nic :) Jen mě o to teď víc mrzí, jak probíhala poslední hodina v porodnici v Jablonci, ale co nadělám. A jen tak mimochodem jsem se bavila s jednou místní PA a ta říkala, že tu měli českou PA, která tady chtěla moc pracovat, ale nemohli jí přijmout, protože neměla dostatečnou praxi. No jak by jí asi získala, když "rodí" ženy doktoři :(