• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZAQQUM: My bydlime taky za Prahou a menit pediatru, u ktery mam navic uz jedno dite, se mi nechce. Ale asi ani organizovat navrat do porodnice s novorozencem, budu rodit v Neratovicich. Mne naopak rikala, ze driv to s tema papirkama slo a delaly to PA na navstevach doma, ale ted si to hodne hlidaj a nejde to.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    KOTENCE: no nám zas PA řekla, že máme vyžadovat od porodnice ten test, když ho nebudou chtít udělat, tak ten papírek. A kdyby to nedopadlo, že máme tlačit na pediatra. No já jsem z Jinočan, kousek od Prahy a máme pediatrii rovnou tady... a nechce se mi kvůli tomu hledat jinou. Jsem trochu zmatená. Údajně by mělo fungovat i to, že se do porodnice zas s děckem zastavíme do těch 3 dnů a ten screening udělají. Ale opět jsme prý u toho, jestli bude ó velká porodnice vstřícná :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZAQQUM: tak to me taky zajima. PA me presvedcuje, at tam tech 48 hodin na test pockam a jdu az pak.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdo - když mě moje pediatrička rovnou řekla, že oni to nedělají - udělá novorozenecký screening? Vím, že není povinný, ale moje pediatrička mě bez toho neveme. Doma rodit asi nebudu, ale ráda bych využila ambulantní porod - pokud budeme s mímem fit :-) a několikrát jsem narazila na názor, že se porodnice nemusí tvářit vstřícně, že by dokonce mohli odmítnout tento screening udělat a oponovat tím, že ho dělají až na šestinedělí, což údajně používají jako takovou vábničku, aby nakonec žena s děckem na to šestinedělí šla. Inu jedná se mi přímo o Hořovice, kdybyste některá z Vás věděla, jak se na to tvářejí tam? možná, ale jen možná bych se mohla přes jednu kamarádku dostat k těm papírkům na ten screening, ale mohu to tam zaslat já? Nebo jen lékař či porodnice? Díky za jakýkoli info
    PETPET
    PETPET --- ---
    Co by se stalo kdyby se do sexu
    zasahovalo jako do porodu:
    https://m.youtube.com/watch?v=lZG0T7xHy6A
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Rozhovor s Pavlou ze 4 v tom: http://blog2.idnes.cz/blog.aspx?c=489762
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Víš kolik stál tvůj porod? | Normální porod
    http://normalniporod.cz/vis-kolik-stal-tvuj-porod/
    IFKA
    IFKA --- ---
    Ok, bezva, díky, holky :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    OK, díky! Jestli máte někdo další tipy, uvítám.
    ADD
    ADD --- ---
    A doporučuje Podolí, prý je tam největší šance mít klid na porod a případně hned po něm odejít domů.
    ADD
    ADD --- ---
    IFKA: Já a hodně lidí, které znám. Když něco chce, tak si to prosadí, takže úplně spontánní domácí porod to není :-)), ale zkušenosti má a v porodnicích ji (prý) respektujou. Já do porodnice nemusela, tak to ověřený nemám. :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    ADD: Díky! Rodila jsi s ní ty nebo někdo, koho znáš?
    ADD
    ADD --- ---
    IFKA: Jana Menclova.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Ahoj, za pár měsíců se chystám rodit a sonduju, jestli existuje v Praze nebo Středních Čechách nějaká porodní asistentka, která přichází k porodům doma a zároveň má smlouvu s nějakou nemocnicí, ideálně typu Rakovník, Hořovice nebo Neratovice.
    Hodně zvažujeme porod doma, kdybych se ale necítila nebo nebyl příznivý zdravotní stav, ráda bych měla možnost odjet do klasické porodnice s někým, koho již znám.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FIFI: Já netvrdím, že se to někde neděje, ale když pak někdo píše články o nějaké zemi a podává to tak, že se to tady takhle dělá, tak je to podle mě mimo. Tak když už čtete jeho články, chtěla jsem vám napsat, že je potřeba ho brát s rezervou. Stejně jako když někde čteš, jak jsou norové chladní, je tu půl roku tma, děti nedostávají sladkosti jindy než o víkendu a další podobný kraviny. Ale to už sem nepatří :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BARRUSHE: i ja v CR zazivam veci, na ktere jen tak nekdo nenarazi. Treba ze zdravotnictvi -nase mistni detske stredisko takove, ze od roku 2007 se zde vystridalo nejmene 8 pediatru, spis vic, nikdo to ani nedokaze spocitat. Taky mi to nekdo nemusi verit a budou si myslet, ze kecam.

To stejne treba zakladka.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Jinak co se týká článků od A.Ruščáka, tak s něčím souhlasím, ale občas mi to příjde mimo a píše o věcech, na který my jsme vůbec nenarazili a to se mezi nory normálně pohybujeme. Takže je to potřeba brát s rezervou..
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FIFI: Dál to probíhá tak, že u nás byla 5tý den po porodu dětská sestra, pak jsme byli dálší týden na převážení a jelikož dcera dobře přibrala na další kontrolu jdeme až v 6ti týdnech. Na pravidelné prohlídky chodíme na zdravotní stanici, k dětské sestře. Čas od času je tam i doktor, ale není to pokaždé. Bude třeba na té prohlídce v 6ti týdnech kontrolovat kyčle atd. Do roka věku se snad chodí každý měsíc. Jinak tam můžeme kdykoliv zavolat pro radu a v případě akutní nemoci se chodí k praktickému lékaři, jako mám já. Na norské zdravotnictví jsem taky slyšela nic moc reference, ale za ten rok a půl, co tu žijeme jsme s tím teda problémy neměli, takže já nic negativního napsat nemůžu. U doktora jsme byli se starší dcerou 2x, muž tam tam byl jednou a já tam docházela v těhotenství, vždycky to probíhalo v pohodě.
    FIFI
    FIFI --- ---
    BARRUSHE: a jak to bude vypadat s peci dal? Co norsky pediatr apod.? O tom prave take Andrej R. pise, jenze uz ne tak hezky, jako o porodech.
    OXIS
    OXIS --- ---
    BARRUSHE: Morgan myslela spíš tu sociálku asi. Norské porodnictví vyvolává nadšení, psal o tom hezky i Andrej Ruščák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam