• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: jo diky... oni furt geneticky screening sem, gen. screening tam, a ja pitoma to dal neresila...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: na metabolicky poruchy. Odmitnout jde, ale zrovna tyhle vady je dobry pripadne vedet hned a zaridit jidlo podle toho.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    A vite vubec nekdo, na co se ten odber z pat dela? Ja vlastne ne... neni mozne jej odmitnout, jako vse?
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: Loni v dubnu test udelala PA doma a papirky odnesl muz na postu. Pokud mas PA, nemel by to byt problem.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZAQQUM: Nebyly. Oni na zadny takový papir nemaji narok, ale zkouseji to. Uvadim to jako příklad, cim se te mohou pokusit vydrsnit.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    TABBY: A to tedy byly ty Hořovice? Já žádný papír nemám. Doufala jsem, že to půjde bez něj, neb to není povinnost. Chápu, že pro vyjednávaní o dřívějším odchodu je to asi lepší.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZAQQUM: U mne to trvali na tom, ze dodam pisemny souhlas pediatra, ze prebira dite do pece. Rikala jsem jim, ze samozrejme pediatru domluvenou mam, lec zadali papir, kde se zavazuje prijmout do pece dite mladsi 48 hodin.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZAQQUM: jo no. Kvuli nejakymu papirku, kterej bych si klidne zaplatila, tam mam trcet a platit to bude pojistovna. Me prave minule v Podoli nakonec docela zdrzovali, rodila jsem ve stredu a sla domu az v nedeli... I proto mam tentokrat svoji PA. Ale zase si rikam, ze uz to na podruhy bude vic v klidu s kojenim a tak, takze ani neuvazuju o nadstandardu a nejak to dame. Jeste zkusim tu pediatru, jestli by to nebyl problem, ale pochybuju, ze ty sety ma. Musi se toho koupit cely baleni a to uz je drahy.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    KOTENCE: ach jo, to je poděl. No já se trochu bojím, že kdybychom tam zůstali na ten test, tak hned vymyslej tucet důvodů a už se nám bude odcházet hůř. Ať už se to týká pohodového spuštění laktace či novorozenecké žloutenky, nevím. Jsem prvorodička, netuším, co čekat. Chci věřit ve vstřícný, nekomplikovaný a fér přístup....ale takových už dost možná bylo :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZAQQUM: My bydlime taky za Prahou a menit pediatru, u ktery mam navic uz jedno dite, se mi nechce. Ale asi ani organizovat navrat do porodnice s novorozencem, budu rodit v Neratovicich. Mne naopak rikala, ze driv to s tema papirkama slo a delaly to PA na navstevach doma, ale ted si to hodne hlidaj a nejde to.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    KOTENCE: no nám zas PA řekla, že máme vyžadovat od porodnice ten test, když ho nebudou chtít udělat, tak ten papírek. A kdyby to nedopadlo, že máme tlačit na pediatra. No já jsem z Jinočan, kousek od Prahy a máme pediatrii rovnou tady... a nechce se mi kvůli tomu hledat jinou. Jsem trochu zmatená. Údajně by mělo fungovat i to, že se do porodnice zas s děckem zastavíme do těch 3 dnů a ten screening udělají. Ale opět jsme prý u toho, jestli bude ó velká porodnice vstřícná :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZAQQUM: tak to me taky zajima. PA me presvedcuje, at tam tech 48 hodin na test pockam a jdu az pak.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdo - když mě moje pediatrička rovnou řekla, že oni to nedělají - udělá novorozenecký screening? Vím, že není povinný, ale moje pediatrička mě bez toho neveme. Doma rodit asi nebudu, ale ráda bych využila ambulantní porod - pokud budeme s mímem fit :-) a několikrát jsem narazila na názor, že se porodnice nemusí tvářit vstřícně, že by dokonce mohli odmítnout tento screening udělat a oponovat tím, že ho dělají až na šestinedělí, což údajně používají jako takovou vábničku, aby nakonec žena s děckem na to šestinedělí šla. Inu jedná se mi přímo o Hořovice, kdybyste některá z Vás věděla, jak se na to tvářejí tam? možná, ale jen možná bych se mohla přes jednu kamarádku dostat k těm papírkům na ten screening, ale mohu to tam zaslat já? Nebo jen lékař či porodnice? Díky za jakýkoli info
    PETPET
    PETPET --- ---
    Co by se stalo kdyby se do sexu
    zasahovalo jako do porodu:
    https://m.youtube.com/watch?v=lZG0T7xHy6A
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Rozhovor s Pavlou ze 4 v tom: http://blog2.idnes.cz/blog.aspx?c=489762
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Víš kolik stál tvůj porod? | Normální porod
    http://normalniporod.cz/vis-kolik-stal-tvuj-porod/
    IFKA
    IFKA --- ---
    Ok, bezva, díky, holky :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    OK, díky! Jestli máte někdo další tipy, uvítám.
    ADD
    ADD --- ---
    A doporučuje Podolí, prý je tam největší šance mít klid na porod a případně hned po něm odejít domů.
    ADD
    ADD --- ---
    IFKA: Já a hodně lidí, které znám. Když něco chce, tak si to prosadí, takže úplně spontánní domácí porod to není :-)), ale zkušenosti má a v porodnicích ji (prý) respektujou. Já do porodnice nemusela, tak to ověřený nemám. :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    ADD: Díky! Rodila jsi s ní ty nebo někdo, koho znáš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam