• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: mně je sice líto, že jsem ani jednou nerodila bez vyvolávání, někdy si připadám, že jsem nějaká nefunkční, ale imho je to daný tou mou psychickou poruchou, ale jsem moc šťastná, že zážitku ohledně císaře jsem byla ušetřena. Podle mě je úplně nejhorší, když člověk několik dnů trpí, má mnoho hodin kontrakce a nakonec to skončí tím císařem, to musí být na palici.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: mám za sebou akutního císaře, proto se divím, že někdo nechápe, že jakkoliv vyvolávání není žádný med a může tím císařem skončit, tak je dobré, že se snaží dát co nejvíce prostoru možnosti přirozeného porodu a ne hned císař...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: já jsem měla oba porody vyvolávané a není to žádný med, ale nejvíc čeho jsem se bála byl císař, hlavně ten akutní, kdy bych miminko ani po narození neviděla, ale i tak je to, že nemůžeš být hned s ním, nemůžeš se o něj hned starat, problémy s kojením apod.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIG: fakt ti přijde divné, že se co nejvíc snaží o to, aby mohla porodit přirozeně a ne císařem?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: je, ty fotky jsou bozi...
    SIG
    SIG --- ---
    ANDELICEK_ANDY: dnes se celý den neozvala, tak jsem jí prostě zavolala, zvedl to nějakej kluk zřejmě partner a řekl mi že dnes ve tři odpoledne porodila...po téměř třídenním tripu to musel být zážitek jak stehno, ale prý jsou ona i prcek v pořádku a furt čekám jak na trní kdy pošle aspon sms "jsme ok" ... já bych asi taky vzala nohy na ramena, kdyby mi začali vysvětlovat co všechno do mě budou prát v následujících dnech(!) Jako okej, asi jsou v pořádku, ale každej se na to "v pořádku" koukáme jinak, a tohle je jen další případ, kterej mě utvrzuje v tom že takhle to nechci!

S těma PA webama máš pravdu, je fakt že bych byla i radši kdyby je některé ani neměly, narazila jsem na jednu (možná to byla dula, nerada bych kecala) a hrubky už v úvodníku mě dost odradily.. taky nejsem žádná hvězda co se psanýho projevu týče, ale jestliže to má být vizitka k mým službám, dala bych si větší pozor.. Nicméně, tím jsme zase u toho mýho problému, že kolem sebe nikoho takovýho nemám, a vzhledem k šikaně která kolem tohohle tématu panuje se mi to nechce ani mezi známejma roztrubovat.

A na závěr dámy hromadné "Aaaaaach! :) " - http://www.boredpanda.com/...sional-birth-photography-competition-winners-labor-delivery-postpartum/ ;)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    moje PA je o 3 roky starší než já, ale má "stálé klientky", které už rodí doma potřetí, počtvrté, a těm je snad o 10 let víc, než této PA. Je to fajn mladá holka. A nemá webovky...něco mi šeptá, že poslední dobou většina super lidí, co je spojena s porody doma vůbec nemá internety v oblibě a žije si svým obyčejným životem.
    A jak tu bylo řečeno, měla by tam být jakási vzájemná sympatie při prvním setkání. Nemusí to být hned pocit, že se znáte celý život, ale alespoň pozitivum, než negativum. Nebo taky většina PA nikde veřejně neřekně/nenapíše, že chodí k domporodům, ale kdybych někam volala, tak se rovnou zeptám, že chci rodit doma, jestli je ochotná být moje PA.

SIG: co ta kamarádka? být to já, tak z nemocnice odejdu...alespoň najít nějakou lepší, kde se k těhotné chovají jako k člověku a ne jako k pokusnému králíčku...vyfackovat je tam :(
    LILY
    LILY --- ---
    Já mám známou, je bezdětná, mladší než já, ale rodit bych s ní chtěla (poznala jsem ji teda bohužel až pár let po porodu a je v jiném městě).
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Ja si myslim, ze dobra porodni baba si take vybira. Pokud ji nekdo nesedne (at uz treba citi ze strany klientky negaci vuci sve osobe) odmitne. Tam to proste musi byt jednoznacne...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MAIKOR: ale na druhou stranu neni spatny duverovat vlastnimu instinktu a prvnimu dojmu. Ono to, pres co se clovek v beznem zivote snadno prenese pri porodu muze nabyt velkych zasadne rusivych dimenzi. Me treba byla jedna PA v porodnici od pocatku velice nesympaticka ale rikala jsem si, ze se pres to prenesu, ze budu ve svy bubline. Ale nebylo to pro me snadny. Myslim i, ze jeji pritomnost byla pricina, ze se mi zastavily kontrakce. Akorat dobry bylo, kdyz jsem ji ohodila plodovou vodou a ona se musela cela prevlikat, to jsem se v duchu mezi konrakcema smala.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAIKOR: Zvlast kdyz neni moc z ceho vybirat, ze ano ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SIG: sejdi se s ni, povykladejte si o tom co by se ti libilo, jestli s tim ma zkusenosti a jak bohaty a rozhodne pak dej na sympatie a sesty smysl. To, ze je mladsi nemusi znamenat ze ma malo zkusenosti, stejne jako naopak. Kazdopadne vybrat PA neni lehke, drzim palec.
    SIG
    SIG --- ---
    LILY: ideálně mnou samotnou a né přeochotným panem doktorem :D
    LILY
    LILY --- ---
    SIG: tak teď už jen zbývá, aby bylo bez problémů porozeno. :)
    SIG
    SIG --- ---
    LILY: dík, už mi bylo porazeno, hned je to snažší a nepřipadám si jak dement :D
    LILY
    LILY --- ---
    SIG: klikni levým tlačítkem na ikonku dotyčného, komu chceš odpovědět a tam je hned nahoře možnost "odpovědět".
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: no je to tu dost bída! myslim že bych se líp cejtila někde na veterině :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: s tou psychikou je to fakt, já se léčím s úzkostně-depresivní poruchou a kdyby toho nebylo, tak asi rodím jako po másle. Jinak já jsem rodila ve dvou případech v Podolí a mám tam z porodu dobrý zkušenosti, většinou jsem tam byli s mužem sami až ke konci tam přišla doktorka a PA a ve druhém případě tam ani doktorka nebyla. Ale ty jsi z jihu, co, tam jsem o porodnicích ani nic neslyšela.
    SIG
    SIG --- ---
    Děvčata je mi fakt trapně že vám nevím odpovědět každý, tak jak je to tu zvykem, ale časem na to určitě přijdu slibuju :D
    Lily - jako jasně že přes nějaký počáteční rozpaky se přes to přenesu, nejsem až takovej fashion nácek :)
    Markysha - to před holkou klobouk dolu. a s těma kontrakcema zmizelejma to nám řiká i teta dula na kurzu že ty jsou hodně o psychice, že když tě někdo vyděsí třeba tak se s nima můžeš rozloučit no... skákání na břiše o tom mi ani nemluv, celej ten nemocniční proces je pro mě fakt noční můra a prostě mi nejde do hlavy, že DNESKA je něco takovýho možný...stačilo mi když jsem byla onehdá na velkým ultrazvuku a pán primář po mě rajtoval až jsem myslela že ze mě to dítě vymáčkne jak beďar :/ jako okej nejsem nejhubenější tak asi bylo třeba přes ten špek trochu zatlačit, ale že až tak že mě to bolelo ještě večer to si nemyslim ....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: já teda nerodila doma, ale v porodnici a naposledy jsem měla mladou PA, co byla i v Německu a byla skvělá, měla dítě zakleslý ramínkem v porodních cestách a ona mi pomohla za cenu, že si sama vykloubila rameno. Taky předcházelo, že mi odešly kontrakce, kdy by jinde asi skákali na břicho a ona mi to rozmasírovala olejíčkema a kontrakce se vrátily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam