• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    KAI: jojo, ale pracuje v porodnici. :) Každopádně pokud ji náhodou neznáš a chtěla bys (jmenuje se Bára), tak pošlu kontakt.
    KAI
    KAI --- ---
    LILY: je z Brna? :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Na tyhle perly "Ono to nakonec bude všechno tak, jak má, buď si tu svoji PA "přitáhneš", nebo ne." jsem alergicka. Proc se osoba, ktera chce rodit se svou PA, musi stat soucasti porodni subkultury a shanet podpultove PA? Jak chces "pritahovat", kde nic neni? A nechat o sebe pecovat PA, co je vzdalena 150 km, protoze bliz zadna neni, to je nesmirne prakticke :-/
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ANDELICEK_ANDY: vazne? Ty jsi rodila 3 tydny po terminu?? :O
    SIG
    SIG --- ---
    KATIA: Popravdě mi to přijde divný vzhledem k tomu jak moc na porod tlačili vzhledem ke stavu jejích ledvin a nakonec jí tam tak dlouho mordovali. Mít takovýhle potíže tak se asi s tou sekcí pokusim nějakdopředu smířit hlavně at jsme oba s prckem v cajku a né že honem honem dítě musí ven at to oba přežijete a pak tři dny na chemce... věřim tomu že kdyby jí dali i jen dva dny ještě nechali doma tak porodí sama i bez toho protože už na ten příjem šla s kontrakcema... :(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Den po termínu, ale já měla vysoký tlak v obou případech a ve druhém už to bylo kritický a navíc Alenka byla velká.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    MARKYSHA: a to bylo vyvolávání 40+0 nebo ti dali čas? já třeba porodila až někde kolem 43.

SIG: jo, je to občas těžký najít, ale ke mně to přišlo úplně samo. nejdřív jsem hledala na netu, pak mi kámoška dohodila jednu kámošku, co rodí doma "na pokec" a přes tu jsem sehnala tu "svoji" PA. Ono to nakonec bude všechno tak, jak má, buď si tu svoji PA "přitáhneš", nebo ne.

btw. V Krnově prý i po císaři může být miminko hned u prsu a potom, když mamka dospává, je s taťkou....ono všechno jde, když se chce...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: mně je sice líto, že jsem ani jednou nerodila bez vyvolávání, někdy si připadám, že jsem nějaká nefunkční, ale imho je to daný tou mou psychickou poruchou, ale jsem moc šťastná, že zážitku ohledně císaře jsem byla ušetřena. Podle mě je úplně nejhorší, když člověk několik dnů trpí, má mnoho hodin kontrakce a nakonec to skončí tím císařem, to musí být na palici.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MARKYSHA: mám za sebou akutního císaře, proto se divím, že někdo nechápe, že jakkoliv vyvolávání není žádný med a může tím císařem skončit, tak je dobré, že se snaží dát co nejvíce prostoru možnosti přirozeného porodu a ne hned císař...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: já jsem měla oba porody vyvolávané a není to žádný med, ale nejvíc čeho jsem se bála byl císař, hlavně ten akutní, kdy bych miminko ani po narození neviděla, ale i tak je to, že nemůžeš být hned s ním, nemůžeš se o něj hned starat, problémy s kojením apod.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIG: fakt ti přijde divné, že se co nejvíc snaží o to, aby mohla porodit přirozeně a ne císařem?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: je, ty fotky jsou bozi...
    SIG
    SIG --- ---
    ANDELICEK_ANDY: dnes se celý den neozvala, tak jsem jí prostě zavolala, zvedl to nějakej kluk zřejmě partner a řekl mi že dnes ve tři odpoledne porodila...po téměř třídenním tripu to musel být zážitek jak stehno, ale prý jsou ona i prcek v pořádku a furt čekám jak na trní kdy pošle aspon sms "jsme ok" ... já bych asi taky vzala nohy na ramena, kdyby mi začali vysvětlovat co všechno do mě budou prát v následujících dnech(!) Jako okej, asi jsou v pořádku, ale každej se na to "v pořádku" koukáme jinak, a tohle je jen další případ, kterej mě utvrzuje v tom že takhle to nechci!

S těma PA webama máš pravdu, je fakt že bych byla i radši kdyby je některé ani neměly, narazila jsem na jednu (možná to byla dula, nerada bych kecala) a hrubky už v úvodníku mě dost odradily.. taky nejsem žádná hvězda co se psanýho projevu týče, ale jestliže to má být vizitka k mým službám, dala bych si větší pozor.. Nicméně, tím jsme zase u toho mýho problému, že kolem sebe nikoho takovýho nemám, a vzhledem k šikaně která kolem tohohle tématu panuje se mi to nechce ani mezi známejma roztrubovat.

A na závěr dámy hromadné "Aaaaaach! :) " - http://www.boredpanda.com/...sional-birth-photography-competition-winners-labor-delivery-postpartum/ ;)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    moje PA je o 3 roky starší než já, ale má "stálé klientky", které už rodí doma potřetí, počtvrté, a těm je snad o 10 let víc, než této PA. Je to fajn mladá holka. A nemá webovky...něco mi šeptá, že poslední dobou většina super lidí, co je spojena s porody doma vůbec nemá internety v oblibě a žije si svým obyčejným životem.
    A jak tu bylo řečeno, měla by tam být jakási vzájemná sympatie při prvním setkání. Nemusí to být hned pocit, že se znáte celý život, ale alespoň pozitivum, než negativum. Nebo taky většina PA nikde veřejně neřekně/nenapíše, že chodí k domporodům, ale kdybych někam volala, tak se rovnou zeptám, že chci rodit doma, jestli je ochotná být moje PA.

SIG: co ta kamarádka? být to já, tak z nemocnice odejdu...alespoň najít nějakou lepší, kde se k těhotné chovají jako k člověku a ne jako k pokusnému králíčku...vyfackovat je tam :(
    LILY
    LILY --- ---
    Já mám známou, je bezdětná, mladší než já, ale rodit bych s ní chtěla (poznala jsem ji teda bohužel až pár let po porodu a je v jiném městě).
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Ja si myslim, ze dobra porodni baba si take vybira. Pokud ji nekdo nesedne (at uz treba citi ze strany klientky negaci vuci sve osobe) odmitne. Tam to proste musi byt jednoznacne...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MAIKOR: ale na druhou stranu neni spatny duverovat vlastnimu instinktu a prvnimu dojmu. Ono to, pres co se clovek v beznem zivote snadno prenese pri porodu muze nabyt velkych zasadne rusivych dimenzi. Me treba byla jedna PA v porodnici od pocatku velice nesympaticka ale rikala jsem si, ze se pres to prenesu, ze budu ve svy bubline. Ale nebylo to pro me snadny. Myslim i, ze jeji pritomnost byla pricina, ze se mi zastavily kontrakce. Akorat dobry bylo, kdyz jsem ji ohodila plodovou vodou a ona se musela cela prevlikat, to jsem se v duchu mezi konrakcema smala.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAIKOR: Zvlast kdyz neni moc z ceho vybirat, ze ano ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SIG: sejdi se s ni, povykladejte si o tom co by se ti libilo, jestli s tim ma zkusenosti a jak bohaty a rozhodne pak dej na sympatie a sesty smysl. To, ze je mladsi nemusi znamenat ze ma malo zkusenosti, stejne jako naopak. Kazdopadne vybrat PA neni lehke, drzim palec.
    SIG
    SIG --- ---
    LILY: ideálně mnou samotnou a né přeochotným panem doktorem :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam