• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: to mi taky smrdí, tohle není nějaká běžná věc.
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: to mi na tom právě nejvíc smrdí že mě postavil před hotovou věc "v úterý vám to píchnu a pudete"
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: ale celý to je imho nestandardní, za prvé ti to měl vysvětlit, za druhý ani ta vakcína se běžně nedává, měl ti dát na vybranou a opět vysvětlit a ne ti to pouze oznámit.
    SIG
    SIG --- ---
    SEBIEN: uvidim, dyžtak to tam těch pár týdnů už doklepu a pak mě stejně odešle někam do porodnice "do péče" prej tak uvidim jak to celý bude ... furt samá péče ale přijde mi to dost přehnaný celý
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SIG: abys nebyla zklamaná, většina gynekologů těhotný nebere.
    SIG
    SIG --- ---
    Tak jsem doma z vycházky, s nepořízenou... Paní doktorka jde od pondělka na dovolenou, tak šla dneska dřív domu :D kráása :D Ale zjistila jsem že z druhý strany baráku je ještě jedna ale měla narváno tak tam napřed zavolám. Taky se mi ozvala teta dula s tím, že je to fakt zbytečný v prvním těhotenství....
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Změň lokál, můžeš-li.

Jinak tuhle zkušenost můžeš zpracovat pozitivně s tím, že si dáš pozor při podpisu "informovaného souhlasu", který je podmínkou ledasjakých úkonů v porodnici. Pokud máš pocit, že popsanému nerozumíš, namísto toho, abys jim to podepsala, abys měla pokoj, prostě řekni, že si to chceš rozmyslet a příště jim polož otázky, které tě k tématu napadnou. Mj. tam totiž podepisuješ, že jsi byla důkladně informovaná a byly zodpovězeny všechny tvé otázky. Jako... málokomu, kdo není zdravotník, naskočí hned konkrétní dotazy. A většina jim to podepíše, protože zdravotníci očividně nemají čas, tak aby je zbytečně neobtěžoval...

(V praxi to totiž může vypadat i tak, že ti ráno po operaci přinesou k podpisu informovaný souhlas s tou operací. Antidatovaný. A člověk, jak je zblblej narkózou a napojenej na hadičky, moc nemá duševní ani přemýšlecí kapacity, aby je s tím poslal do háje... pokud na takové kulišárny není předem připraven.)
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Jdu!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: Tak tu gynekoložku můžeš zkusit, za to nic nedáš, třeba ti to aspoň bude ochotná vysvětlit.
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: Fakt mě nasral! Měla a chtěla jsem jít jinam už dávno... mám tady doktorku přes ulici a místo toho dojíždim 20 kiláků k chlapovi co je odpoledne nasranej že musí makat a na kterýho jsou obecně stížnosti a ženský od něj odcházejí, ale já s nim nikdy problém neměla tak jsem to neřešila... ted mě to budeš štvát a nespim a sem tlustá :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ale fakt mi přijde ten tvůj gynekolog jako debil, ovšem otázka je, jestli tě v téhle fázi těhotenství vezme jiný.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: Lékaři připouštějí, že dávka podaná mezi 28. a 36. týdnem je jednoduše řečeno náhodná. Doufají, že ochrání některé děti, ačkoliv není důvod pro trauma prodělané mezi 28. a 36. týdnem?
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: jak řikám taky bych to brala pokud by předem proběhlo nějaký to testování ... ale takhle? naslepo? to se mi nelíbí! dokonce v tom jednom článku píšou že pokud vědí dopředu že jsem rh- tak by to měli kontrolovat v průběhu víckrát.. a to se nestalo!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: Bych počkala do úterý, tady asi nic nehoří...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já teda "preventivně" nic nedostala, jsem 0-, dcera taky teda, takže jsem nedostala nic ani posléze...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: Já ten první článek pochopila, že ona opravdu existuje preventivní vakcína na "jistotu".
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: a mám s tim počkat až do toho úterka nebo jako správná nespolupracující matka :D volat hned at mám klid nebo ještě větší vztek?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: Tak třeba se spletl...tak to s nim prober...
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: první dítě první těhotenství první všechno... jako zatim všude taky čtu že se to očkuje do 72 hodin po porodu v případě že dítě JE Rh+.... jenže asi prostě je na to kolonka v průkazce tak jí přece nenecháme nevyplněnou žejo :/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: A ty čekáš první dítě? Já myslela, že to se tyhle protilátky dávaj případně až po porodu... a až když se ví Rh dítěte...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam