• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MULTICAT: v pohodě a souhlas :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ORIKA: ja to mezitim vymazala, sorry, pac tam pribyl jinej prispevek. No, proste,.Odent, to je pan! ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja na tu vyplakavajici metodu nenarazila, tak nejak me jedna cetba navedla na dalsi a ta zase na dalsi - k detem pratelske- az to pekne vsechno secvaklo dohromady.
    cetla jsem knihy, co vydala dharma gaia, i ten bonding, na ktery odkazujes. Nebylo to spatne.
    Byla to strasna uleva cist si o necem, co si tajne myslis, ze je spravne, ale bojis se to rict nahlas, protoze okoli to ma jinak (napr to nechavani vyplakat)... A pak jsem zacala potkavat i stejne smyslejici lidi a to bylo nej...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: knih o spánku dětí je habaděj, sama jsem jich měla asi 6 a v podstatě všechny doporučovaly nechat miminko vyřvat, tak jsem je přečetla a s díky zaklapla, protože to prostě není nic pro mě
    nechala jsem si jen dvě, který byly jiný a mě bližší :)
    MULTICAT: Odenta jsem brala jako základ, ale nějak mě nenapadlo ho zmínit, mea culpa :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ORIKA: tu už mám doma, děkuju za tip ;) taky Aktivní porod, tam jsou pěkně namalované cviky, polohy.. já potřebuju rozhýbávat pánev i netěhotná.

já jen že knih je miliarda a každý si najde něco svého (jsem vášnivá čtenářka a určitě si jich pořídím příliš mnoho), ale kamarádky se s nějakou knihou spálily, tak jsem chtěla vědět jestli je ještě něco čeho se vyvarovat. u nich se jednalo o nějakou knížku pojednávající mimojiné o metodě nechat miminko vyplakat atd.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: neporadím čemu se vyhnout, ale naopak co si vyhledat ;)
    Zdravé těhotenství přirozený porod (Ingeborg Stadelmann)
    Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu (Henci Goer)

obě můžu zapůjčit :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jsou nějaké knížky o těhotenství a porodu, kterým radíte spíš se vyhnout?

a co tahle? https://www.kosmas.cz/knihy/160354/bonding-porodni-radost/
    OXIS
    OXIS --- ---
    MULTICAT: jo, já se toho papírování bála úplně nejvíc, jsem na to lempl, obvykle všude chodím desetkrát, než donesu všechno :)) ale PA nám vlastně téměř všecko nachystala, pro matriku, i pro pediatru, tak to šlo lehce. Daleko nejhorší bylo vybrat jméno.

MAIKOR
    MARKYSHA: už mě tak nebolí, tak už mě tolik neštve, asi jsem potřebovala medicínskou lekci, abych si nemyslela, že je porod taková pohodička :)). Oproti prvnímu byl o půlku rychlejší a pocitově trval fakt krátce, než jsem si uvědomila, že ty kontrakce už jsou fakt opravdový kontrakce, tak už jsem tlačila :))

Hodně mě překvapilo, jak malý je to malý miminko, protože staršího (2,5 roku) jsem pořád měla za miminko a tohle nový, to je panenka! Ale už teď při pohledu na něj občas posmutním, když si uvědomím, že je to asi naposled.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    OXIS: moc gratuluji! A je bezva slyset, ze v podstate nikdo nekladl odpor, to je snad zazrak ;)
    PETPET
    PETPET --- ---
    OXIS: nadhera! Gratuluju! Uzivejte szivani!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    OXIS: to je krásný, a na nástřih kašli, to je maličkost :) Moc gratuluju!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    OXIS: gratuluju a nástřih si prosím tebe nevyčítej :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OXIS: to je uzasny, gratuluju moc :-)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak já jenom nahlásím, že se nám druhý syn narodil doma. Na matriku jsme šli poslední možný den, protože jsme se prostě nemohli dohodnout na jméně. Na matrice v pohodě, pediatra taky v pohodě, můj gynekolog taky v pohodě! :D Moje máma nakonec taky dobrý a tchyně a švagrová mě dokonce obdivovaly. No tak mám radost, že jsem se nemusela potýkat s žádným zapšklým úředníkem a ani uraženým doktorem :).

Mrzí mě, že ač doma, tak stejně mám nástřih. PA říkala, že mám vysokou a tuhou hráz (maliník i lněný semínko jsem tentokrát pila) a že to tak někdy prostě je. Tak jí chci věřit a nemyslet si, že jsem lempl, kterej neumí vytlačit dítě.

Dojmů mám hodně, ale ten nejkrásnější je to okamžité přiložení a ponechání miminka na hrudi dlouho předlouho. A bylo hned krásně hebký, teplý, neuvěřitelně voňavý. Vůbec ne slizký nebo ošlivácký .).
    PETPET
    PETPET --- ---
    Rozhovor se zenou, ktera po peti sekcich rodila 2x vaginalne...
    Císař necísař, já rodím podle intuice
    http://terezakramerova.cz/cisar-necisar-ja-rodim-podle-intuice/
    SIG
    SIG --- ---
    Hlásím,že to dobře dopadlo, zítra nikam nejdu a připadám si o sto kil lehčí :)
    Takže bych vám chtěla tímto mockráte poděkovat za podporu a porady!!!

Těch pár týdnů už to u pana doktora doklepu a pak se stejně přihlásím někde tady at nemusím dojíždět, je to sice jednou za čas ale i tak dost otravný.

DÍK!
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: O to jsem nedavno take slysela, ze az potom co holka odmitla amnio tak ji nabidli nejake jine vysetreni neinvazivni a spolehlivejsi
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: V CR se delaji taky. V Gennetu zdarma pote, co jsem odmitla amnio. Mozna to bylo v ramci nejakeho grantu, nevim.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jo, tak to se bavime o jinem vysetreni.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAIKOR: ano, pravdepodobnost se spolehlivosti 99,9% (po 20. tt, pred nim od 7.tt je to 95%). Ted nevim co myslis tim screeningem - utz? Ja mluvim o analyze DNA plodu, ktera cirkuluje v krvi matky. Z te pak lze krome tech genetickych vad zjistit i pohlavi. Test lze vygooglit pod nazvy NIPT, NIPD, Harmony... Ve Francii i leckde jinde se dela automaticky v momente, pokud screening nevyjde dobre, namisto amnio. V Belgii ne, cloek s to musi zaplatit, a vzhldem k tomu, ze to stoji 390 EUR (coz je prima pac pred 3 lety to byly 2 tisice), tak pochybuju ze by to v CR stalo 800 - tj asi se nebavime o tom samym.
    Pohlavi zjistis jednoduse: bud v te DNA ditete je chromozom y ci neni ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam