• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ale abych nezněla jednoznačně pesimisticky, dvěma známejm to funguje velmi dobře a pochvalujou si to právě z hlediska rozvoje jemný motoriky dítěte.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: My jsme teda zkoušeli BLW, ale naše malá absolutně nevěděla, co si s těma potravinama počít, byla z nich fakt nešťastná. Ano, vybrala si sama, co bude jíst, ano, snažila se, ale nešlo jí to. Zato na rozmixovaný jídlo ze lžičky si zvykla ihned a s neuvěřitelnym nadšenim a apetitem. Podobně teda jedna kamarádka se o BLW snažila u svýho syna, kterej taky tuhle formu odmítal. Snažila se do jeho jedenácti měsíců, do tý doby plně kojila. Pak zkusili kaši a ejhle, synek začal ihned vydatně baštit. Takže ať už to vnutil kdokoliv, došla jsem k poznání, že jako asi není BKM pro každýdo, není pro každýho BLW.
    Jo a taky mi teda přijde dost zavádějící anotace tý knihy, mně teda často dítě, stůl a jeho okolí po BLW připomíná bojiště daleko víc než po krmení lžičkou :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Tedy... stejne krkolomny cesky nazev jako v pripade BKM ;)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    já zrovna včera u kámošky narazila na super knihu a už jsem si ji koupila! :D není úplně o porodu, ale o "příkrmech", přesto si myslím, že docela zajímavá a doporučuju! Budu mít k zapůjčení (já přečetla letmo a ještě se nás příkrmy netýkají, takže ji teď má sousedka, které se to týká)
    Vím, co mi chutná. Dítětem vedené odstavení - Tracey Murkettová, Gill Rapleyová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/202631/vim-co-mi-chutna.-ditetem-vedene-odstaveni/

kniha je vlastně o snad jediné části výchovy, o které jsme neuvažovali a vaření kašiček a mixování mrkvičky nám přišlo ok, zatímco v knize píšou, že kašičky, mixovaný mrkvičky a lžičky jsou vlastně součást toho "moderního" přístupu, který nám matkám vymysleli ve 20.století LÉKAŘI :D :D Imho stojí nejmíň za prolistování. úvod a předmluva je úplně nejlepší :D Knížka je nová, takže ji mají všude v knihkupectvích.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja mohu zapujcit, prodavat se mi nechce, sama se ke kniham vracim. Tak kdybys chtela, mohu ti sepsat seznam do posty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Jeste teda Koncept kontinua. Ten je zcela zasadni. (Ale je to tezke cteni, takove to povestne zrcadlo nastavene nasi spolecnosti, ve kterem nevidis nic pekneho.) Ale neni ani tak o porodu jako o peci o male deti. A - samozrejme - Bez plenky, dtto.

(Ten Koncept mam kdyztak na prodej.)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já toho určitě nakoupím příliš mnoho, tak kdybyste některá měla nějakou zajímavou knihu za dobrou cenu na prodej, tak pošlete zprávu ;) já teda úplně neplánuju rodit doma, ale spíš chci teoreticky vědět jak co funguje, nějakou dobu porody sleduju (tak dva roky) na netu, ale chci teď vědět víc do hloubky. Odenta ještě žádnýho nemám, kromě Stadelmannové mám zatím Aktivní porod a Kontaktní rodičovství.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MULTICAT: v pohodě a souhlas :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ORIKA: ja to mezitim vymazala, sorry, pac tam pribyl jinej prispevek. No, proste,.Odent, to je pan! ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja na tu vyplakavajici metodu nenarazila, tak nejak me jedna cetba navedla na dalsi a ta zase na dalsi - k detem pratelske- az to pekne vsechno secvaklo dohromady.
    cetla jsem knihy, co vydala dharma gaia, i ten bonding, na ktery odkazujes. Nebylo to spatne.
    Byla to strasna uleva cist si o necem, co si tajne myslis, ze je spravne, ale bojis se to rict nahlas, protoze okoli to ma jinak (napr to nechavani vyplakat)... A pak jsem zacala potkavat i stejne smyslejici lidi a to bylo nej...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: knih o spánku dětí je habaděj, sama jsem jich měla asi 6 a v podstatě všechny doporučovaly nechat miminko vyřvat, tak jsem je přečetla a s díky zaklapla, protože to prostě není nic pro mě
    nechala jsem si jen dvě, který byly jiný a mě bližší :)
    MULTICAT: Odenta jsem brala jako základ, ale nějak mě nenapadlo ho zmínit, mea culpa :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ORIKA: tu už mám doma, děkuju za tip ;) taky Aktivní porod, tam jsou pěkně namalované cviky, polohy.. já potřebuju rozhýbávat pánev i netěhotná.

já jen že knih je miliarda a každý si najde něco svého (jsem vášnivá čtenářka a určitě si jich pořídím příliš mnoho), ale kamarádky se s nějakou knihou spálily, tak jsem chtěla vědět jestli je ještě něco čeho se vyvarovat. u nich se jednalo o nějakou knížku pojednávající mimojiné o metodě nechat miminko vyplakat atd.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: neporadím čemu se vyhnout, ale naopak co si vyhledat ;)
    Zdravé těhotenství přirozený porod (Ingeborg Stadelmann)
    Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu (Henci Goer)

obě můžu zapůjčit :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jsou nějaké knížky o těhotenství a porodu, kterým radíte spíš se vyhnout?

a co tahle? https://www.kosmas.cz/knihy/160354/bonding-porodni-radost/
    OXIS
    OXIS --- ---
    MULTICAT: jo, já se toho papírování bála úplně nejvíc, jsem na to lempl, obvykle všude chodím desetkrát, než donesu všechno :)) ale PA nám vlastně téměř všecko nachystala, pro matriku, i pro pediatru, tak to šlo lehce. Daleko nejhorší bylo vybrat jméno.

MAIKOR
    MARKYSHA: už mě tak nebolí, tak už mě tolik neštve, asi jsem potřebovala medicínskou lekci, abych si nemyslela, že je porod taková pohodička :)). Oproti prvnímu byl o půlku rychlejší a pocitově trval fakt krátce, než jsem si uvědomila, že ty kontrakce už jsou fakt opravdový kontrakce, tak už jsem tlačila :))

Hodně mě překvapilo, jak malý je to malý miminko, protože staršího (2,5 roku) jsem pořád měla za miminko a tohle nový, to je panenka! Ale už teď při pohledu na něj občas posmutním, když si uvědomím, že je to asi naposled.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    OXIS: moc gratuluji! A je bezva slyset, ze v podstate nikdo nekladl odpor, to je snad zazrak ;)
    PETPET
    PETPET --- ---
    OXIS: nadhera! Gratuluju! Uzivejte szivani!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    OXIS: to je krásný, a na nástřih kašli, to je maličkost :) Moc gratuluju!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    OXIS: gratuluju a nástřih si prosím tebe nevyčítej :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OXIS: to je uzasny, gratuluju moc :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam