• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    NYA
    NYA --- ---
    tu je výborná zpráva pro Rh negativní ženy - je možné koupit test na zjištění krevní skupiny a Rh a otestovat si vzorek doma během pár minut :)

Test na zjištění krevní skupiny 1 ks Více než 200 výdejen po celé ČR, dopravné již od 29 Kč! | Prozdravi.cz
    http://www.prozdravi.cz/test-na-zjisteni-krevni-skupiny.html
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: trochu upravit stylistiku a je to jak povídka od Haška
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TABBY: tojo, chlap je fakt neuvěřitelnej!
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: Jo. Myslim, ze plan te pani "hlavne nenapadne" se fakt podaril ;)
    No ale ten manzel je dobrej, ze se nenechal semlit, a zenu a dite uhajil. Moc takovych neznam.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: to je děsivé :( Čtu to už poněkolikáté a pořád se mi z toho dělá nedobře.
    OXIS: a tobě moc gratuluju! Užívejte se :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SEBIEN: oni v té knize teda píšou, že to není pro každého a není to univerzální návod, jen tip a některé dítě to prostě bude mít radši...(aneb nikomu to necpou stylem každé 3 hodiny maminko, ani o minutu míň/víc)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TABBY: mě přijde, že by mohla rodit na zakázku, takže bych se komplikací zas tolik neobávala :) samozřejmě taky doufám, že to bude ok
    TABBY
    TABBY --- ---
    Šichtařová je po páté těhotná. Doufám, že bude vše OK, protože pokud se jí při domporodu něco stane, tak s její proslulosti ji media sežerou i s chlupama...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDELICEK_ANDY: možná je v tom nějakej fígl, když to děláš od začátku "podle návodu", ale naše mladší v pěti měsících jídlo prostě vyžadovala - když v nějakou dobu dostala mlíko, cucla si, ale řvala dál, dokud nedostala regulerní jídlo, najedla se a pak teprve usnula....
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SANCHA: SEBIEN: my ještě tak daleko nejsme, tak nemám úplně zkušenost (jen takový "zkoušky"), ale v tý knize píšou, že zuby nejsou potřeba, ani není potřeba, aby se dítě po týdnu s mrkví v ruce najedlo. že jde o ten trénink držení a kousání (s/bez zubů), že nejdřív dítě stejně nepoliká, ani se nesytí, takže se pořád kojí, až za x-dobu dítě zjistí, že se věci dají ukousnout a spolknout a zasytí, tak omezovat kojení. jak ale řikám, ještě jsem to nečetla slovo od slova a nejsme ani ještě u ukousnutí a spolknutí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Je fakt, že zub nemá ani jeden :) Ona miluje jídlo a miluje, když se s nim může zasytit. A ji podle mě prostě hrozně štvalo, že z toho ocucávání se prakticky vůbec nenají. A na drcení dásněma nepřišla.
    PETPET
    PETPET --- ---
    Velmi natural fotky porodu KP. Slabsim povaham nedoporucuju..
    The Lost Art of the Vaginal Breech Birth » Karyn Loftesness Photography
    http://karynloftesnessphotography.com/vaginal-breech-birth/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SANCHA: u nás (teď 8 m) jí to nejprve hrozně padalo z ruky (jabko), strašně to chtěla (měla to starší ségra) a byla běsná, že to neudrží.
    teď udrží, ale jabko neohlodá, chleba jakžtakž, ale část plive, částí se dusí, okurku trochu olízala a zahodila (teď už teda trochu ohlodaná i byla), brambory a mrkev víc rozšmelcovala rukama, všude okolo bordel, v puse minimálně.

zubama to imho tolik být nemusí, starší měla zuby stejně (v sedmi a pul měsících dva zuby) a chleba, jabko a okurku touhle dobou už docela zvládala.

Kamarádky stejně starý kluk je s tím v pohodě, leží furt na břiše, nikam mu to nepadá a poradí si.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ale abych nezněla jednoznačně pesimisticky, dvěma známejm to funguje velmi dobře a pochvalujou si to právě z hlediska rozvoje jemný motoriky dítěte.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: My jsme teda zkoušeli BLW, ale naše malá absolutně nevěděla, co si s těma potravinama počít, byla z nich fakt nešťastná. Ano, vybrala si sama, co bude jíst, ano, snažila se, ale nešlo jí to. Zato na rozmixovaný jídlo ze lžičky si zvykla ihned a s neuvěřitelnym nadšenim a apetitem. Podobně teda jedna kamarádka se o BLW snažila u svýho syna, kterej taky tuhle formu odmítal. Snažila se do jeho jedenácti měsíců, do tý doby plně kojila. Pak zkusili kaši a ejhle, synek začal ihned vydatně baštit. Takže ať už to vnutil kdokoliv, došla jsem k poznání, že jako asi není BKM pro každýdo, není pro každýho BLW.
    Jo a taky mi teda přijde dost zavádějící anotace tý knihy, mně teda často dítě, stůl a jeho okolí po BLW připomíná bojiště daleko víc než po krmení lžičkou :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Tedy... stejne krkolomny cesky nazev jako v pripade BKM ;)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    já zrovna včera u kámošky narazila na super knihu a už jsem si ji koupila! :D není úplně o porodu, ale o "příkrmech", přesto si myslím, že docela zajímavá a doporučuju! Budu mít k zapůjčení (já přečetla letmo a ještě se nás příkrmy netýkají, takže ji teď má sousedka, které se to týká)
    Vím, co mi chutná. Dítětem vedené odstavení - Tracey Murkettová, Gill Rapleyová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/202631/vim-co-mi-chutna.-ditetem-vedene-odstaveni/

kniha je vlastně o snad jediné části výchovy, o které jsme neuvažovali a vaření kašiček a mixování mrkvičky nám přišlo ok, zatímco v knize píšou, že kašičky, mixovaný mrkvičky a lžičky jsou vlastně součást toho "moderního" přístupu, který nám matkám vymysleli ve 20.století LÉKAŘI :D :D Imho stojí nejmíň za prolistování. úvod a předmluva je úplně nejlepší :D Knížka je nová, takže ji mají všude v knihkupectvích.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja mohu zapujcit, prodavat se mi nechce, sama se ke kniham vracim. Tak kdybys chtela, mohu ti sepsat seznam do posty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Jeste teda Koncept kontinua. Ten je zcela zasadni. (Ale je to tezke cteni, takove to povestne zrcadlo nastavene nasi spolecnosti, ve kterem nevidis nic pekneho.) Ale neni ani tak o porodu jako o peci o male deti. A - samozrejme - Bez plenky, dtto.

(Ten Koncept mam kdyztak na prodej.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam