• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SEBIEN: oni v té knize teda píšou, že to není pro každého a není to univerzální návod, jen tip a některé dítě to prostě bude mít radši...(aneb nikomu to necpou stylem každé 3 hodiny maminko, ani o minutu míň/víc)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TABBY: mě přijde, že by mohla rodit na zakázku, takže bych se komplikací zas tolik neobávala :) samozřejmě taky doufám, že to bude ok
    TABBY
    TABBY --- ---
    Šichtařová je po páté těhotná. Doufám, že bude vše OK, protože pokud se jí při domporodu něco stane, tak s její proslulosti ji media sežerou i s chlupama...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDELICEK_ANDY: možná je v tom nějakej fígl, když to děláš od začátku "podle návodu", ale naše mladší v pěti měsících jídlo prostě vyžadovala - když v nějakou dobu dostala mlíko, cucla si, ale řvala dál, dokud nedostala regulerní jídlo, najedla se a pak teprve usnula....
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SANCHA: SEBIEN: my ještě tak daleko nejsme, tak nemám úplně zkušenost (jen takový "zkoušky"), ale v tý knize píšou, že zuby nejsou potřeba, ani není potřeba, aby se dítě po týdnu s mrkví v ruce najedlo. že jde o ten trénink držení a kousání (s/bez zubů), že nejdřív dítě stejně nepoliká, ani se nesytí, takže se pořád kojí, až za x-dobu dítě zjistí, že se věci dají ukousnout a spolknout a zasytí, tak omezovat kojení. jak ale řikám, ještě jsem to nečetla slovo od slova a nejsme ani ještě u ukousnutí a spolknutí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Je fakt, že zub nemá ani jeden :) Ona miluje jídlo a miluje, když se s nim může zasytit. A ji podle mě prostě hrozně štvalo, že z toho ocucávání se prakticky vůbec nenají. A na drcení dásněma nepřišla.
    PETPET
    PETPET --- ---
    Velmi natural fotky porodu KP. Slabsim povaham nedoporucuju..
    The Lost Art of the Vaginal Breech Birth » Karyn Loftesness Photography
    http://karynloftesnessphotography.com/vaginal-breech-birth/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SANCHA: u nás (teď 8 m) jí to nejprve hrozně padalo z ruky (jabko), strašně to chtěla (měla to starší ségra) a byla běsná, že to neudrží.
    teď udrží, ale jabko neohlodá, chleba jakžtakž, ale část plive, částí se dusí, okurku trochu olízala a zahodila (teď už teda trochu ohlodaná i byla), brambory a mrkev víc rozšmelcovala rukama, všude okolo bordel, v puse minimálně.

zubama to imho tolik být nemusí, starší měla zuby stejně (v sedmi a pul měsících dva zuby) a chleba, jabko a okurku touhle dobou už docela zvládala.

Kamarádky stejně starý kluk je s tím v pohodě, leží furt na břiše, nikam mu to nepadá a poradí si.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ale abych nezněla jednoznačně pesimisticky, dvěma známejm to funguje velmi dobře a pochvalujou si to právě z hlediska rozvoje jemný motoriky dítěte.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: My jsme teda zkoušeli BLW, ale naše malá absolutně nevěděla, co si s těma potravinama počít, byla z nich fakt nešťastná. Ano, vybrala si sama, co bude jíst, ano, snažila se, ale nešlo jí to. Zato na rozmixovaný jídlo ze lžičky si zvykla ihned a s neuvěřitelnym nadšenim a apetitem. Podobně teda jedna kamarádka se o BLW snažila u svýho syna, kterej taky tuhle formu odmítal. Snažila se do jeho jedenácti měsíců, do tý doby plně kojila. Pak zkusili kaši a ejhle, synek začal ihned vydatně baštit. Takže ať už to vnutil kdokoliv, došla jsem k poznání, že jako asi není BKM pro každýdo, není pro každýho BLW.
    Jo a taky mi teda přijde dost zavádějící anotace tý knihy, mně teda často dítě, stůl a jeho okolí po BLW připomíná bojiště daleko víc než po krmení lžičkou :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Tedy... stejne krkolomny cesky nazev jako v pripade BKM ;)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    já zrovna včera u kámošky narazila na super knihu a už jsem si ji koupila! :D není úplně o porodu, ale o "příkrmech", přesto si myslím, že docela zajímavá a doporučuju! Budu mít k zapůjčení (já přečetla letmo a ještě se nás příkrmy netýkají, takže ji teď má sousedka, které se to týká)
    Vím, co mi chutná. Dítětem vedené odstavení - Tracey Murkettová, Gill Rapleyová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/202631/vim-co-mi-chutna.-ditetem-vedene-odstaveni/

kniha je vlastně o snad jediné části výchovy, o které jsme neuvažovali a vaření kašiček a mixování mrkvičky nám přišlo ok, zatímco v knize píšou, že kašičky, mixovaný mrkvičky a lžičky jsou vlastně součást toho "moderního" přístupu, který nám matkám vymysleli ve 20.století LÉKAŘI :D :D Imho stojí nejmíň za prolistování. úvod a předmluva je úplně nejlepší :D Knížka je nová, takže ji mají všude v knihkupectvích.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja mohu zapujcit, prodavat se mi nechce, sama se ke kniham vracim. Tak kdybys chtela, mohu ti sepsat seznam do posty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Jeste teda Koncept kontinua. Ten je zcela zasadni. (Ale je to tezke cteni, takove to povestne zrcadlo nastavene nasi spolecnosti, ve kterem nevidis nic pekneho.) Ale neni ani tak o porodu jako o peci o male deti. A - samozrejme - Bez plenky, dtto.

(Ten Koncept mam kdyztak na prodej.)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já toho určitě nakoupím příliš mnoho, tak kdybyste některá měla nějakou zajímavou knihu za dobrou cenu na prodej, tak pošlete zprávu ;) já teda úplně neplánuju rodit doma, ale spíš chci teoreticky vědět jak co funguje, nějakou dobu porody sleduju (tak dva roky) na netu, ale chci teď vědět víc do hloubky. Odenta ještě žádnýho nemám, kromě Stadelmannové mám zatím Aktivní porod a Kontaktní rodičovství.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MULTICAT: v pohodě a souhlas :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ORIKA: ja to mezitim vymazala, sorry, pac tam pribyl jinej prispevek. No, proste,.Odent, to je pan! ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ja na tu vyplakavajici metodu nenarazila, tak nejak me jedna cetba navedla na dalsi a ta zase na dalsi - k detem pratelske- az to pekne vsechno secvaklo dohromady.
    cetla jsem knihy, co vydala dharma gaia, i ten bonding, na ktery odkazujes. Nebylo to spatne.
    Byla to strasna uleva cist si o necem, co si tajne myslis, ze je spravne, ale bojis se to rict nahlas, protoze okoli to ma jinak (napr to nechavani vyplakat)... A pak jsem zacala potkavat i stejne smyslejici lidi a to bylo nej...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AOTEAROA: knih o spánku dětí je habaděj, sama jsem jich měla asi 6 a v podstatě všechny doporučovaly nechat miminko vyřvat, tak jsem je přečetla a s díky zaklapla, protože to prostě není nic pro mě
    nechala jsem si jen dvě, který byly jiný a mě bližší :)
    MULTICAT: Odenta jsem brala jako základ, ale nějak mě nenapadlo ho zmínit, mea culpa :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam