• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    WITCHIE: Osobne mi na tom zalezi. Je mi proti srsti predstavit si jak se placenta, muj organ a zivotni organ meho budouciho ditete vali v popelnici. I kdyz pri porodu v porodnici to clovek ani nema sanci resit.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    A proc je to tak dulezite, jestli se ne/zahrabe, resp co se s ni stane?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ANDELICEK_ANDY: To by se mi prave libilo, ALE : muz odmita cokoliv zahrabavat, ja pravdepodobne na zahrabavani nebudu po porodu ve forme, puda je tu desne kamenita, takze to bude fyzicky narocne. Mame tu jeden les kam obcas radi chodime, ale v lese je desnych korenu... Mame u panelaku zahradu, ale to by asi sousedi koukali...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    nebo třeba zakopat na nějaké speciálí místo (pro vás), vím v ČR o několika místech, kde bych mohla zahrabat milion placent :D Tu synovu jsme zahrabali na zahradě domu, kde se narodil...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Diky za odkazy o zpracovani placenty. Ve Francii, kde ziju je to ilegalni. Musila bych ji asi tedy nejak posilat do Cech, coz nevim je-li mozne. Muz se vcera vyjadril tak, ze rozhodne nic zakopavat nebo zmrazovat nebude, myslim, ze ho tohle tema zatezuje...

Jinak jsem ted v 33 tydnu a miminko nebylo otocene hlavou dolu. Moje PA mi udelala seanci akupunktury do bodu u vnejsiho okraje nehtu malicku na nohou (draha mocoveho mechyre) a zabralo to. Plus jsem delala jeste cviceni, nebo spis jsem si urcitym zpusobem lehla na polstar.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LOMILOMI: tak, možná si vybrat místo, kde se dobře kope?
    PETPET
    PETPET --- ---
    LOMILOMI: nektere PA placentu zpracovavaji na kapsle, ale nic moc blizsiho o tom nevim.
    Vice treba zde: http://www.jemnezrozeni.cz/#!placenta/cy2u
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Co s placentou? Moje dula mi rekla ze bud vyhodit, nebo dat zmrazit a az bude cas zakopat (a treba nad to zasadit nejakou rostlinu) a nebo snist. Co jsem posledne zakopavala, coz bych brala jako nejprijatelnejsi metodu, byla moje kocka, u kamose na zahrade, neb my soukromou zahradu nemame. Trvalo nam to s muzem asi tri hodiny, znicili jsme u toho o kameny jednu lopatu a jednu motyku... tak to me prilis nelaka ;)
    NYA
    NYA --- ---
    SANCHA: nene, žena je vždy otestovaná u doktora..

pokud je negativní, je potřeba po porodu otestovat dítě (dělá se z krve z pupečníku nebo prý jde vzít i z placenty, když po dotepání už v pupečníku není)
    pokud je dítě Rh pozitivní, je nutné, aby matka dostala do dvou dnů injekci, která zabrání, aby v příštím těhotenství, kde by bylo dítě Rh+, vytvářel její systém protilátky proti plodu

u domácích porodů je trochu problém nechat otestovat vzorek, laboratoře ho nechtějí brát bez doporučenky od lékaře, ani pro samoplátce..
    asistentka na to nemá papír, aby vzorek mohla poslat, tak zbývá leda možnost od pediatra, ti ale často nejsou domácím porodům nakloněni a nechtějí spolupracovat

proto je tenhle test na doma hodně užitečný pro ženy Rh-, které chtějí rodit doma
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    NYA: bezva, dík!
    NYA
    NYA --- ---
    tu je výborná zpráva pro Rh negativní ženy - je možné koupit test na zjištění krevní skupiny a Rh a otestovat si vzorek doma během pár minut :)

Test na zjištění krevní skupiny 1 ks Více než 200 výdejen po celé ČR, dopravné již od 29 Kč! | Prozdravi.cz
    http://www.prozdravi.cz/test-na-zjisteni-krevni-skupiny.html
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: trochu upravit stylistiku a je to jak povídka od Haška
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TABBY: tojo, chlap je fakt neuvěřitelnej!
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: Jo. Myslim, ze plan te pani "hlavne nenapadne" se fakt podaril ;)
    No ale ten manzel je dobrej, ze se nenechal semlit, a zenu a dite uhajil. Moc takovych neznam.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: to je děsivé :( Čtu to už poněkolikáté a pořád se mi z toho dělá nedobře.
    OXIS: a tobě moc gratuluju! Užívejte se :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SEBIEN: oni v té knize teda píšou, že to není pro každého a není to univerzální návod, jen tip a některé dítě to prostě bude mít radši...(aneb nikomu to necpou stylem každé 3 hodiny maminko, ani o minutu míň/víc)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TABBY: mě přijde, že by mohla rodit na zakázku, takže bych se komplikací zas tolik neobávala :) samozřejmě taky doufám, že to bude ok
    TABBY
    TABBY --- ---
    Šichtařová je po páté těhotná. Doufám, že bude vše OK, protože pokud se jí při domporodu něco stane, tak s její proslulosti ji media sežerou i s chlupama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam