• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    SIG
    SIG --- ---
    HABRENKA: jo ono kdyby se to bralo vážně do detailu tak bysme musely jíst vydesinfikované kameny asi.. když mi kolegyně v práci předčítla co vše nesmím.. jakože ani syrovou zeleninu... tak jsem si fakt tukala na čelo... nakonec je možná nebezpečný i dýchat protože můžeš nevědomky šňupnout nějakej bacil....
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    HABRENKA: To by me zajimalo, jak te strevni viroza donutila zmenit pohled...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    eh, toxoplasmosy bych se u tataraku a normalni kocky, ktery nelizu zadek, bala fakt daleko mene, nez lustenin pri kojeni... o tom, ze kazdy travi jinak a ma jine chute neni treba vest dlouhe debaty, mne vadi ostre jidlo od prvniho tehotenstvi, do te doby jsem ho milovala, ale uz to nedavam vubec... a tehotny i prvni pulrok kojici mi vadi i lusteniny a spol :-(. a nove vadi i vejce... fakt super... ale tech se uz nevzdam, ty se budem muset s malou proste naucit... tech fam kolem stravovani je strasne moc koukam... u nas treba myslenka domaciho porodu definitivne padla diky prodelane strevni viroze :D, nikoli dietni chybou... (a ze jsem jinak slusne prase...)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LOMILOMI: Syrove maso, zemni prace, nemyta zelenina... kocky az dlouho dlouho za tim. (A ne kocky, ale vykaly kocky, ktera poprve v zivote prodelava infekci toxoplasmamy (coz zvladne behem prvniho pul roku, je-li venkovni), navic radne ulezele.) Plus se to tyka hlavne prvniho trimestru. Prosim, utlumte paniku :-)

Neco kratochvilneho cteni k tematu:
    http://kocky-online.cz/clanky/kocka-toxoplasmoza-a-tehotenstvi
    http://kocky-online.cz/clanky/toxokaroza-neni-toxoplazmoza
    http://kocky-online.cz/clanky/co-byste-meli-vedet-o-toxoplasmoze
    http://kocky-online.cz/clanky/maminky-nesilte-aneb-kocici-pogrom
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Hele, kocour za nic nemuze. Je to kote do pul roku? Jis kocici trus, odlezely min 24 hodin? Ne? Tak prestan vysilovat.
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: už to čtu, řikám no kocourkovi se vyhejbám (chybí mi macíček :( ) píšou že špatný je to v prvnim a druhým trimestru, já to jedla až ted ke konci a pak mi dokonce ještě brali krev tak by na to snad přišli kdybych nějakou breberu měla
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SIG: Ano, je to v nevarenem mase a taky to muze mit kocka zijici venku. Byt tebou, tak na tohle bych si zrovna dala pozor.
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: to je to kuli čemu se vyhejbám našemu kocourovi? to nevim, ale tak když jde ta kráva do jídla tak se napřed veterinárně vyšetřuje tak by to mělo bejt v cajku ne?jako se zvěřinou, to tzeda nejim vůbec to mi smrdí.. jednou za čas jen tu krávu
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SIG: Uff, a jsi imunni na toxoplasmosu?
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: a já si furt řikám, proč se všude píše o červených ručnících :)
    SIG
    SIG --- ---
    MORGAN: tak to jooo :D
    LOMILOMI: ne během těhotenství, ale při kojení jsem myslela.. ale i to je podle mě o zvyku těla a jak tu už zaznělo myslím od Tabby i ty prdíky můžou mít jiný příčiny a nebo se jim dá jinak předejít než tim že nebudem jíst co chcem...upřímně takovou hrachovou kaši bych ted mohla obden a myšlenka že ta další už bude poslední na dlouhou dobu se mi moc nezamlouvá :D
    a k těm sýrům? neni to tak dávno co jsem plnou hubou žrala tatarák! domácí, z domácí krávy, přesně jak říkáš, o který víš, že je v cajku, takže pěkně s chutí a bez výčitek...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Co se tyce polivky, hodne se mi libi ten princip ritualu - jak zacnou kontrakce, zacne nejaka smysluplna cinnost, ktera ma zacatek a konec s porodem. Zaroven to zamestna panikariciho manzela.
    Dalsi napad (co mam ze stejne knizky z pribehu porodu te same pani) je 1) zapalit velikou dlouhohorici svicku. Sfouknout ji po porodu, nasledne ji ozdobit, vyznacit jmeno miminka a datum a zapalovat ji rocne na narozeniny. a 2) pripravit a pekne nahrat velike cervene osusky (cervena - barva zivota) k zabaleni miminka po porodu.
    Jsou to detaily, ale cloveku to muze dat zachytny bod.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Nejist lusteniny nebo palive behem tehotenstvi? Povera.
    Ja jim lusteniny jak mam chut (coz moc nemam, jelikoz viz nize :-). No a palivy jsem driv nejedla vubec, co jsem tehotna, pridavam harissu/palivou papriku temer do vseho.
    A z principu zcela souhlasim s MORGAN.
    Podle me jsme kazdy jinak staveny a kazda mame individualni potreby. Zapadni medicina o tom vi houby, ja se nasla v Ayurvede, kde je jidlo hlavnim lekem.
    Jinak podobne je to s arasidama (v UK, kde tehotne dle rady lekaru neji arasidy, je vysoky vyskyt alergii na arasidy). Podle me i se syrama z nepasterisoveho mleka (coz mam od syrare z venkova, ktery mi vysvetlil, ze cerstve mleko ma dobre bakterie a umi se branit proti spatnym bakteriim, kdyz ho prevarite, tak tuto schopnost ztraci. Coz ovsem nechci nikomu nutit, risk to asi bude, chce to vedet, jak je o kravy postarano. Takze za me, nepasterizovane syry ano, ale jen od dobreho syrare, ne ty industrialni.)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Totiž Tuniskou.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SIG: já to myslela jako reakci na tu indickou nukleární polívku :)
    SIG
    SIG --- ---
    MORGAN: Dlabu ted poctive protoze masu moc nedam tak at ma miniatura z ceho stavet. Ale prdim tak nejak soustavne no, nejvic vecer kdyz si lehnu tak nez aby se schylovalo k nejaky romantice... Tak spustim :/ nic moc co vam budu povidat. Ale rikam si ze do mesice rodim a pak to urcite prestane :)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SIG: Moje zkušenost je, že když jí člověk luštěniny denně několik let, střeva si zvyknou. Nejhorší plynárna je nafutrovat se luštěninama jednou za uherák.
    SIG
    SIG --- ---
    ILLUZE: To ma kamoska kdyz je zhulakana. Me se to stalo jednou v noci jsem pse probudila na to ze slintam, nebo mozna plivu ze sna :D dost divny. Ale jinak jen to foukani no :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ILLUZE: podle toho jsem poznala,resp. začala tušit první těhotenství, že jsem každý ráno úplně mokrej polštář. Ale přes den to naštěstí bylo v pohodě
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SIG: Tak to berte ještě pozitivně - rodinné známé těhotenství způsobilo nadprodukci slin. Říkala, že to bylo šílené a nechutné období.
    U starého člověka to lidi ještě berou, u mladé holky to bylo občas až trapas.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: to jo! a v indii to neni jen s luštěninama, já to takhle vymyslela s kořením, když jsme šli tuhle s kámošema do indický tak na mě děsně kulili oči že jako si dám pálivou omáčku a ještě se zázvorem a že jako z toho předčasně vrhnu.... tak jako jsem jim vysvětlila že to teda chuděry ženský v indii protože ty tam asi musej v tom případě v těhotenství umírat na hlad :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Ja jsem o tech lusteninach dlouho premyslela. Protoze treba v Indii, jak se tam prakticky neji maso, jsou lusteniny hlavnim zdrojem bilkovin v potrave. Kdyby tam matka prestala jist lusteniny, zemrel hlady.

Dospela jsem k tomu, ze mimina nervou kvuli prdikum, ale kvuli tomu, ze nejsou nosena. A taky ze je nutime defkovat do plen, coz se jim ekluje.

Moje dve bezplenkovane a nosene deti jsou ohne prdy. Nejstarsi prdy prestaly v okamziku, kdy jsem ji poprve dala na cinak.

Toz asi tak ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam