• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    THICKLY: Ta se vyšetřuje automaticky...
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    A snad v 10. tydnu tehotenstvi kdy se dela odber krve je mozne nechat vysetrit i prave tu toxoplasmosu.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    A ja myslela ze toxoplasmosa je nejvic ve veprovem a jehnecim....a ze krom toxoplasmosy kterou stejne pry 30% lidi stejne uz ma(tudiz to neni risk v tehotenstvi), je v syrovem mase nebezpecnejsi salmonela, listeria, svalovec, tasemnice a dalsi. Ja to kdysi hledala kvuli memu oblibenemu sushi. Melo stacit maso zamrazit na 2 tydny.... Tezkych kovu z ryb se tim bohuzel nezbavim a domaci majonezu asi taky ozelim :-(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SIG: Spíš je to o tom, nač je to trávení zvyklé. Složení střevního mikrobiomu se může dost lišit, národ od národu, dle stravovacích zvyklostí. Není to žádné dogma, že luštěniny nadýmají, to není nic univerzálního...
    SIG
    SIG --- ---
    dnes večeříme tématicky - salát z ředkviček a vajíček v hlavní roli :D
    SIG
    SIG --- ---
    HABRENKA: jo ono kdyby se to bralo vážně do detailu tak bysme musely jíst vydesinfikované kameny asi.. když mi kolegyně v práci předčítla co vše nesmím.. jakože ani syrovou zeleninu... tak jsem si fakt tukala na čelo... nakonec je možná nebezpečný i dýchat protože můžeš nevědomky šňupnout nějakej bacil....
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: je to starej tulák, vokáže se jen když má už fakt hlad. a jak nejsem u našich tak ho vidim tak jednou za 14 dní a to jen tak pokecáme na zahradě no, žádný mazlení, to mami zakázala, protože právě někde slyšela, že.....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    LOMILOMI: snadno, vzhledem k tomu, jak zle mi bylo a jak jsem vahala, zda jet do nemocnice nebo ne... porodila jsem dva dny po nejhorsich stavech, prvni, co mi uz bylo lepe a jela jsem do porodnice proto, ze se mi to nezdalo a neverila jsem, ze bych mela silu to ustat doma... (a nelituju, za mne se to ukazalo byt dobre...)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    HABRENKA: To by me zajimalo, jak te strevni viroza donutila zmenit pohled...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    TABBY: Ja mluvila o syrovem mase.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    eh, toxoplasmosy bych se u tataraku a normalni kocky, ktery nelizu zadek, bala fakt daleko mene, nez lustenin pri kojeni... o tom, ze kazdy travi jinak a ma jine chute neni treba vest dlouhe debaty, mne vadi ostre jidlo od prvniho tehotenstvi, do te doby jsem ho milovala, ale uz to nedavam vubec... a tehotny i prvni pulrok kojici mi vadi i lusteniny a spol :-(. a nove vadi i vejce... fakt super... ale tech se uz nevzdam, ty se budem muset s malou proste naucit... tech fam kolem stravovani je strasne moc koukam... u nas treba myslenka domaciho porodu definitivne padla diky prodelane strevni viroze :D, nikoli dietni chybou... (a ze jsem jinak slusne prase...)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LOMILOMI: Syrove maso, zemni prace, nemyta zelenina... kocky az dlouho dlouho za tim. (A ne kocky, ale vykaly kocky, ktera poprve v zivote prodelava infekci toxoplasmamy (coz zvladne behem prvniho pul roku, je-li venkovni), navic radne ulezele.) Plus se to tyka hlavne prvniho trimestru. Prosim, utlumte paniku :-)

Neco kratochvilneho cteni k tematu:
    http://kocky-online.cz/clanky/kocka-toxoplasmoza-a-tehotenstvi
    http://kocky-online.cz/clanky/toxokaroza-neni-toxoplazmoza
    http://kocky-online.cz/clanky/co-byste-meli-vedet-o-toxoplasmoze
    http://kocky-online.cz/clanky/maminky-nesilte-aneb-kocici-pogrom
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Hele, kocour za nic nemuze. Je to kote do pul roku? Jis kocici trus, odlezely min 24 hodin? Ne? Tak prestan vysilovat.
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: už to čtu, řikám no kocourkovi se vyhejbám (chybí mi macíček :( ) píšou že špatný je to v prvnim a druhým trimestru, já to jedla až ted ke konci a pak mi dokonce ještě brali krev tak by na to snad přišli kdybych nějakou breberu měla
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SIG: Ano, je to v nevarenem mase a taky to muze mit kocka zijici venku. Byt tebou, tak na tohle bych si zrovna dala pozor.
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: to je to kuli čemu se vyhejbám našemu kocourovi? to nevim, ale tak když jde ta kráva do jídla tak se napřed veterinárně vyšetřuje tak by to mělo bejt v cajku ne?jako se zvěřinou, to tzeda nejim vůbec to mi smrdí.. jednou za čas jen tu krávu
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SIG: Uff, a jsi imunni na toxoplasmosu?
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: a já si furt řikám, proč se všude píše o červených ručnících :)
    SIG
    SIG --- ---
    MORGAN: tak to jooo :D
    LOMILOMI: ne během těhotenství, ale při kojení jsem myslela.. ale i to je podle mě o zvyku těla a jak tu už zaznělo myslím od Tabby i ty prdíky můžou mít jiný příčiny a nebo se jim dá jinak předejít než tim že nebudem jíst co chcem...upřímně takovou hrachovou kaši bych ted mohla obden a myšlenka že ta další už bude poslední na dlouhou dobu se mi moc nezamlouvá :D
    a k těm sýrům? neni to tak dávno co jsem plnou hubou žrala tatarák! domácí, z domácí krávy, přesně jak říkáš, o který víš, že je v cajku, takže pěkně s chutí a bez výčitek...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Co se tyce polivky, hodne se mi libi ten princip ritualu - jak zacnou kontrakce, zacne nejaka smysluplna cinnost, ktera ma zacatek a konec s porodem. Zaroven to zamestna panikariciho manzela.
    Dalsi napad (co mam ze stejne knizky z pribehu porodu te same pani) je 1) zapalit velikou dlouhohorici svicku. Sfouknout ji po porodu, nasledne ji ozdobit, vyznacit jmeno miminka a datum a zapalovat ji rocne na narozeniny. a 2) pripravit a pekne nahrat velike cervene osusky (cervena - barva zivota) k zabaleni miminka po porodu.
    Jsou to detaily, ale cloveku to muze dat zachytny bod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam