• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    PETPET: Díky!!! :-) Napsala jsem několik emailů jak říkáš - naslepo a zatím bez odpovědi a jedna s vysvětlením, že porody doma neprovádí..
    Paní Ivaně jsem hned napsala a do skupiny poslala žádost o přidání.. Ještě jednou díky! :-)
    PETPET
    PETPET --- ---
    AJIMIRA: jestli mas fb, tak zkus skupinu "porod v domacim prostredi", da se tam nacerpat spousta informaci. I ti tam poradi PA ochotne prijit k dom porodu, abys nemusela strilet na slepo.
    Ja vsude doporucuju dulu, ktera byla se mnou v porodnici, ale podporuje i porod doma: http://www.dulaivana.cz/
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    BALAENA: Chodím na všechna vyšetření a jsme úplně v pořádku :-)
    Cítím se díky svému rozhodnutí najednou uklidněná... Ale všechno si v klidu pročtu a promyslím...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    AJIMIRA: porod doma ale hlavně vyžaduje, abys byla zdravotně úplně bezproblémová a bezproblémové bylo i těhotenství. pokud je někde nějaký problém, radši vybírej nějakou friendly porodnici

mě i kdyby snad napadlo rodit doma, tak doufám, že by mi to rozmlouvala i Königsmarková, mám dvě diagnózy, kvůli kterým by mi na to neměl nikdo příčetný kývnout, navíc mělo dítě pětiprocentní riziko srdeční vady, která se nedala vyloučit před porodem
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Jejej, myslím, že jsem svého přítele nastínila špatně... Dnes jsem si pořádně všechno promyslela a přítel respektuje, že se mé myšlenky točí hlavně kolem porodu doma.. Zatím jsem si předběžně napsala jedné PA o informace a čekám na odpověď. Dám vědět jak moje rozhodnutí uzrává atd...
    Myšlenka na porod doma mě neuvěřitelně uklidňuje.. První příspěvky jsem psala v hrůze, že mi nic jiného nezbyde než jít do porodnice.. Teď je mi mnohem líp :-)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    AJIMIRA: někteří mužští k porodům nejsou ani vhodní.. uvaž i možnost, že by třeba u porodu vůbec nebyl..
    v poslední době hodně slýchám a vidím, jak se ženy nedokáží srovnat s tím, že to mužský nějak vidí a má to jinak/odmítá ženu podpořit a ony jsou ochotné kvůli tomu jít i tam, kde se předem děsí jen strčit nos, v takovém prostředí by neporodila zdárně ani kočka..
    ono by hlavně bylo skvělý začít číst nějaké studie a literaturu, pokud je muž ochotný tohle projít, aby se mohl zorientovat a společně to třeba sdílet/konzultovat/diskutovat.. protože ze znalosti a respektu vzejde zralé rozhodnutí:)
    případně je skvělý, když z toho vzejde pochopení..

porod je o tom, že kromě mimina se narodí i matka a svou novou roli (její přijetí a zdravé vkročení do ní) zvládne tehdy, když to bude vycházet z ní a zvládnutého porodu..
    mám kolem sebe spousty žen, které ještě mnoho let po porodu zpracovávají to, že s nimi někdo při porodu manipuloval, někam je tlačil, něco jim cpal.. a jedno mají všechny společné: "fakt nechápu, proč jsem se neposlechla a neřešila si to po svým".. - tady je teda řeč hlavně o doktorech a personálu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AJIMIRA: na PA/dulu ne, ale krom té duly bych na tvém místě do porodu hodně zapracovala na pořádném vysvětlení situace partnerovi. Sama píšeš, že by tě podpořil, což je super začátek!
    Čím víc spojenců, kteří budou přesně vědět, co chce, nechceš, potřebuješ, čeho se bojíš... a kteří mohou být "tvým hlasem" v situaci, kdy třeba nebudeš přes kontrakce schopná se vyjádřit sama, budeš mít, tím líp - každý závodník potřebuje svůj "tým", aby byl v pohodě a mohl se soustředit na "velký závod", v tomto případě co nejúspěšnější porod...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    AJIMIRA: Já asi nejsem dobrý příklad, ale já v obou případech byla většinu času první doby porodní s manželem na porodním pokoji sama a pak jen s PA, doktor až na šití a v obou případech jsem to spíš "honila" já, protože mi nechtěli věřit, že už tlačím.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TRISSIE:
    TABBY: Přesně o tom uvažuju, že by mě nějaká dula nebo PA "uklidnila".. Musím se tedy podívat na internetu jak ji sehnat.. nebo máte nějaké doporučení?
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Nevim, jestli te nejaka mala porodnice v techto strachu zbavi, protoze vzdycky je to o tom, jakou sichtu vyfasujes... Co dula, zvazovala jsi? Mozna dula + soukroma PA, ktere od tebe odstini tu nemocnicni rutinu a pres...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AJIMIRA: jj, chápu... ale ještě je docela dost času na to, aby sis to pořádně rozmyslela a i dokázala o tom mluvit tak, aby to pochopil i tvůj přítel.
    A přijde mi, že by se ti dost hodila vlastní porodní asistentka nebo dula, která by s tebou všechno tohle probrala už dopředu a u níž bys měla jistotu, že bude za všech okolností tvůj nárazník a tvůj "odborný spojenec" (aka někdo, kdo umí se zdravotnickým personálem mluvit "řečí jejich kmene"). Ať už budeš pak rodit kdekoli, v porodnici nebo doma...
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Děsí mě přítomnost velkého počtu cizích lidí.. Bojím se taky, že se mnou budou nekompromisně jednat bez vysvětlení, kterému bych rozuměla.. Taky, že mě budou honit a nebudu tím pádem v klidu... Ježiš, to se těžko vysvětluje.. snad jsem k pochopení.. Přítel moje strachy nechápe a s porodem v Hořovicích se nechce smířit kvůli vzdálenosti.. Vím, že by mě podpořil, ale jsem strachem tak zoufalá, že nejsem schopná vysvětlit nic ani v tomhle příspěvku...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AJIMIRA: zrovna Podolí, jako velkofabrika na děti, proti strachu z nemocnice moc nepomáhá...
    co přesně je to, co tě na nemocnici děsí? nemyslím to nijak zle, spíš aby ses zamyslela, která část ti vadí - třeba by nějaká menší, mimopražská porodnice mohla nabídnout to, co hledáš, bez toho, co nechceš...
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Ahoj všem, potřebovala bych radu.. Jsem v 6. měsíci a zjišťuju, že mám hrůzu z porodu v nemocnici.. Bydlím v Praze a ráda bych alespoň promyslela možnost porodu doma.. V každém případě by mi pomohlo doporučení a rady ohledně přítomnosti porodní asistentky (kterou, kde a jak si vybrat, kolik mě to bude asi stát a jestli vůbec může vést porod doma?). Děkuju za všechny reakce.. Jinak, registraci v porodnici jsem si pro jistotu zařídila.. v Podolí.. díky!
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: to jsem po telefonu neřešila. Ale lidi tady v okolí jí taky doporučovali, že jezdí. uvidíme
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: super! I po dom porodu?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: sama zavolala a hned nás mile vzala. díky!
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: akorat teda bych za ni zajela osobne, nez se ptat po telefonu. Snad bude ok, je pry trochu stroha, ale fajn.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: tak jsem kontakt na Strandelovou hned využila, protože taky lovím dobrého pediatra na Berounce. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam