Tak já se teda přidám - v zásadě jsem si na domácí porod s Janou Menčlovou nestěžovala, protože požadavek rodit doma jen s mužem a PA byl splněn, já i dítě jsme byli živý a zdravý. Ale když jsem o tom pak uvažovala, vlastně jsem s ní zažila skoro všechno, co jsem v porodnici zažít nechtěla - vypnula mi kazeťák, že ji to ruší, vypustila mi vanu, že ve vaně nikdy nerodí, naštelovala si mě na posteli do polohy, která vyhovovala jí s tím, že je to důležitější, než co vyhovuje mně... S tou vanou mě to naštvalo hodně, protože věděla, že kvůli porodu měníme doma fungl nový bojler za karmu, abych měla nepřetržitý přísun teplé vody, a neřekla, že mě nenechá rodit do vany. Po porodu mi řekla, že bychom si od ní museli půjčit bazének, aby mě nechala rodit do vody - ale nevím, proč to neřekla o čtyři měsíce dřív, ušetřili bychom hodně peněz, energie a času.
Oproti porodu s Marií Vnoučkovou to prostě mělo mouchy, nicméně zatím jsem si myslela, že bych s ní klidně rodila znova... ale jak to tu čtu, tak teda radši nerodila. Víc much už bych nedala. :-)