• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SMERIES: pekne:))), taky uz se tesim na report...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SMERIES: gratuluji! Tez se tesim na report.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SMERIES: gratulace, užívejte klidného sžívání a na report se těšim!
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    Zdravím..
    tak hlásím další úspěšný porod doma..
    který ale nebyl plánovaný doma...
    takže těžká improvizace...
    dotet tomu nemohu uvěřit...:)
    V pondělí 3.7. v půl desáté ráno..
    jsem porodila syna Teodora přímo do náruče tatínkova...

až naberu více energie, tak se to pokusím více sepsat..a přiblížit jak to probíhalo...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    HYSTERIA: taky chci do posty, dik
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    TABBY: Moc dobře napsáno. Tahle mentalita je alespoń v Praze úplně hmatatelná. Při čtení tohodle odstavce mě úplně chytila nostalgie po katedře chemie na ČZU :) Ach, mé mládí :) Pardon za OT, jenom navazuju na to, že ona taky píše nejen o porodnících, ale i soudcích, a dalších profesích, tak to rozšiřuju.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pekny rozhovor.

Problém není v zákonech, říká Zuzana Candigliota z Ligy lidských práv – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-problem-neni-v-zakonech-rika-zuzana-candigliota-z-ligy-lidskych-prav.html

"Jeden právník zabývající se zdravotnickým právem říká, že český hysterický odpor k domácím porodům je něco jako polský odpor k potratům – muži ideologicky rozhodují o ženách a jejich reprodukčních volbách. A soudy to vůbec nejsou připraveny řešit, nechápou otázku svobodného a informovaného souhlasu. Berou to tak, že když je dítě zdravé, nemohlo dojít k porušení práv matky. To je jejich optika. Ale tak to není! Když žena řekne ne, toto nechci, lékaři to musí respektovat. Jinak porušují její osobnostní práva, osobní svobodu a právo rozhodovat o svém těle."

"Českým lékařům podle mě chybí právní povědomí, sebereflexe a řadě z nich bohužel i lidskost a slušnost. Nedochází jim, že si spousta žen z porodu odnese takové trauma, že už pak žádné další děti ani nechce."
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    TABBY: To je jako ten cukrovinkářský byznys, který zamával s kojením, taky se jednu chvíli tvrdilo, že umělé mléko je to nejlepší pro dítě... Pak se přišlo na to, že to úplně není pravda.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Clanek z Ekonomu, ktery jsem poptavala minuly tyden. Jsem rada, ze konecne zaznelo "na plnou hubu", ze cisar na prani je pokoutne mozny a ze sekce je pro porodnici finance vyhodnejsi i bezpecnejsi.
    Česko zasáhla epidemie císařských řezů, jsou výnosnější a rychlé. Narodí se tak čtvrtina dětí | Ekonom.cz: Web týdeníku EKONOM
    https://m.ihned.cz/ekonom/c1-65750130-epidemie-cisarskych-rezu

A ted co s tim...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: tady prece nikoho nerusis, v tomhle klubu se nic nezmenilo
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    WITCHIE: to neni o tom,ja ho dostala do posty, ale v poradku, nebudu prekazet ani rusit a jdu pryc z auditka.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: promin, ja nezodpovidam za to, zda nekdo nekam da odkaz. Osobne mi to neprislo vhodne, protoze pochopitelne ne kazdy kdo na link klikne se tam dostane, a sama bych to urcite neudelala. Ale nejsem general a ostatni vojaci, aby poslouchali mych prikazu. Na druhou stranu se nelze na nekoho zlobit, ze nechce svuj report davat verejne.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: novy klub nevznikl jako nahrada tohoto klubu. Vznikl v navaznosti na diskuzi nekde uplne jinde a neni primarne o domacich porodech. Sem jsem jen dala inzerat.
    PETPET
    PETPET --- ---
    GRANTORINO: ta skupina na fb, o ktere mluvi Tabby se jmenuje "porod v domacim prostredi". Neni nijak tajna...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: prosim te, tenhle klub o domacich porodech za nic nemuze. Jen jsem sem dala "inzerat" na souvisejici tema. Privatu jsou na nyxu stovky, a jejich princip je vcelku jasne dany. Ne kazdy muze do kazdeho privatu, kam by chtel.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Mas zpravu :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: JO, pokud byste mel nekdo pocit, ze castka je prakticky vybrana, tak tomu tak neni. Posilala jsem prispevek vcera, a tohle je cast potvrzovaciho mailu, co mi dorazil. (Zduvodneni rozdilu castky na webu a skutecne vybrane mi vyrazilo dech ;)

Dobrý den,
    velmi Vám děkuji za dosavadní dary pro naši kampaň Podpořte ženu v prvním soudním případě proti porodnickému násilí.
    Ke dnešku se vybralo úžasných 90 658,-.
    Kampaň průběžně kontroluji a "čistím" od plateb, které dárci pouze zadají, ale reálně peníze na účet nedorazí.
    Stává se to bohužel velmi často a mnohdy ve snaze znemožnit vybrání celkové částky.
    Odpůrců změny v českém porodnictví je stále mnoho, ale ani to nás nijak nezastaví.
    Bohužel pro ně, tyto snahy podchycuji a upravuji vybranou částku podle reálných plateb.
    Ještě jednou děkuji. Věřím, že se nám brzy podaří vybrat i zbytek, který je již pouhých necelých 10 000,-.
    Pokud víte o někom, kdo by mohl přispět, šiřte prosím kampaň dále:
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ve skupine venovane domacim porodum (na FB) se objevil otresny pribeh pani nastrihnute proti jeji vuli, a to tak, ze doktorka prostrihla posevni stenu az do rekta, takze sestinedelka ve velkych bolestech doma zjistila, ze ji stolice odchazi pochvou. Porodnice se k tomu stavi jakoze ja nic, ja muzikant, dokonce ji rekli, ze problem mela jeste pred tim, nez do porodnice nastoupila.

Pripomenulo mi to jiny pribeh, jehoz akterka sebrala odvahu a na porodnicke nasili si stezovala u soudu. Neuspesne (" Podle soudkyň se žalobkyni narodilo zdravé dítě, tak co by chtěla!"), porodnici ma zaplatit 60 tisic. Ceka na projednani pripadu u Nejvyssiho soudu, pricemz pripad je mozne financne podporit (viz nize).

Vice o pripadu zde: http://llp.cz/pripady/lekari-nerespektovali-prani-rodicky-a-zpusobili-ji-zdravotni-komplikace/

Moznost financne prispet na pokutu a dalsi zdravotnicke posudky zde: http://www.lidiligy.cz/podporte-zenu-v-prvnim-soudnim-pripade-proti-porodnickemu-nasili
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TABBY: spíš "méně dohledatelné". Můžu případně poslat do pošty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HYSTERIA: Plebsu nepřístupné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam