• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ted jsem asi trochu mimo:) promin..., muj muz na porody doma moc neni, coz ovsem neznamena, ze ja jim take nejsem naklonena :), naopak:), chtela jsem rict, ze jsem rada, ze semnou vubec byl...a ze hold lepsi rodit v porodnici s nim, nez v porodnici bez nej, kdyz si netroufame na domaci....a teda na oba sve porody vzpominam krasne, byť nebyly doma...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    MIKEYLA: omlouvám se za parodii ale hláška "muj by asi taky remcal, kdybych chtela rodit doma..., jsem stastna, ze zvladnul vubec ty v porodnici", zní skoro jako - jé moje porody byly hrozný, ještěže nebyly doma....ve smyslu fuj, ta hruška je hnusná, to radši nebudu vůbec zkoušet jabko....
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ADD: A v porodnici je hrozny horko navíc, takže se tam fakt špatně spí
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MIKEYLA: Tak nejak jsem to mela taky. :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Uff...dekuju moc za vycerpavajici odpovedi! Vratily se mi vzpominky, ze sestinedeli straveny komplet doma ve svy posteli, sprse a s domaci stravou...bylo to vlastne moc fajn...jediny co mi fakt dalo zabrat byla rekonvalesce-proto diky za tip na okamzite odlozeni hned po nakojeni a spani-to jsem si s prvni netroufla-frcela jsem na hormonech, a vubec me to nenapadla :)
    S tim spankem v porodnici mate pravdu...idealizuju si, ze dam dite v noci ca na 6 hodin sestram, loupnu si nakej oblbovak a hodim se do komatu :))
    Asi se rozhodnu podle prubehu porodu, a podle toho, jestli budou volny jednoluzaky :))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    INUSHKA: a nebo taky, kdyz mas fajn spolubydlici maminku na pokoji:), to je snad nejvetsi peklo:D, ja mela dve za sebou a s obema jsme hubu nezavrely:D, deti spaly a my krafaly:), porodila jsem v pondeli v 10 rano a usnula ve stredu na dve hodky, uf:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETPET: Ještě světlo. Musí tam být rozsvíceno nějaké to nouzové světlo, a když je člověk zvyklý spát potmě, tak je to zlo. (A když si to světlo zhasnes, supící sestra to za půl hodiny zase rozsvítí.) Asi by to vyřešily klapky na oči a spunty do uší, no ale to o odpočinku nemůže byt řeč. ;)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: V porodnici se vyspíš jedině když se povede ulovit nadstandard. A pokud budeš mít mimino u sebe (což předpokládám, že bys chtěla), tak ani to ne, protože tě ani mezi kojením nikdo nezastoupí. Rodila jsem ambulantně dvakrát, druhý a třetí porod, tudíž v obou případech už doma bylo starší dítě/děti. Osvědčilo se mi mít doma k ruce krom manžela ještě někoho, aby se jeden mohl věnovat dětem a druhý domácnosti a vaření. Tvořit do mrazáku zásoby na zbytek šestinedělí, aby nebylo nutné starším dětem vařit, až s nimi budu doma sama. Posílat děti hodně ven, na hřiště, na procházky (domlouvali jsme se s kamarády, aby je přibrali, když šli se svými dětmi) a aspoň jednou za den dát mimino hned po kojení manželovi/babičce a jít se vyspat do jiné místnosti. Ideál je, když i to mimino vezmou ven, ale to jde až když je trochu ustálený rytmus kojení a dá se odhadnout, jak dlouho vydrží. Tolik moje zkušenost.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PROMETHEA: ja jsem za 4 dny v porodnici nenaspala skoro nic. Ne, ze bych byla tak nakopla po porodu (akutni sc), ale protoze tam byl hluk, furt tam nekdo otravoval nebo brecelo mimino spolubydlici.... Plus teda nemocnicni rezim, kde byl prvni budicek treba 5.30.
    ADD
    ADD --- ---
    PROMETHEA: Co tak sleduju, tak vyspat se v porodnici může být mnohem náročnější než doma s jedním vlastním starším dítětem. :-)
    My dávali jedno starší dítě na tři dny k prarodičům, dvě děti na tři dny ke kamarádům, jestli teď někdo vydrží tři děti nevím, možná je zkusíme rozdělit mezi kamarády a prarodiče. :-)
    Ale přidávám se k tomu, že přímo po porodu ta nutnost se vyspat není tak velká (a zároveň může vyspání bránit spousta dalších věcí) a mnohem důležitější bylo zajistit zábavu starším později, kdy opadlo prvotní nadšení z miminka a děti se s polehávající matkou nudily - takže nejlepší je domluvit se se kamarádkou nebo sousedkou na braní strašího dítka na hřiště (a tento čas pak využít ke spánku :-))).
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PROMETHEA: já teda po domporodu měla energie hned na rozdávání a vydrželo mi to ještě daleko za šestinedělí :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    WITCHIE: no to se tu prave chci dozvedet :)
    Muz a babicka (ktera nam minule i varila, bydli blizko)
    Zajimalo by me, jestli takhle maly fite pochopi, ze mama musi lezet (jestli ja budu schopna to dodrzet je dalsi otazka, protoze i kdyz budu mit full service, stejne nebudu nikdy moct lezet tak jako v porodnici - alespon tak si to predstavuju)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    PROMETHEA: a kdo se postara o starsi a kde, kdyz budes v porodnici? Neslo by totez zaridit ale s tim, ze ty pritom budes doma?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    A jeste dotaz pro ty z vas, co jste rodily doma nebo ambulatne a mely jste uz doma starsi ditko-jak doma slo zotaveni po porodu?
    Ja se po prvnim ambulantnim porodu zotavovala doma strasne dlouho, porad jsem byla unavena (furt jsem kojila nebo jedla nebo po 1,5 hod usecich spala)
    V dobe druheho porodu bude prvni dceri 21 mesicu, a ja zvazuju porodnici kvuli tomu, abych se aspon jednu noc mohla vyspat (s vyhledem na minimalne rok a pul bez spanku bych rada alespon jednu noc po porodu vyuzila k odpocinku)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    MORGAN: muj by asi taky remcal, kdybych chtela rodit doma..., jsem stastna, ze zvladnul vubec ty v porodnici:), hrozne se bal toho do vody a nakonec byl rad, ze u nej byl, neb ziskal krasne srovnani, jak se mohou pristupy k porodum lisit:) a jak se vyplati si stat za tim, co chces:))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PROMETHEA: ja mela porod vyvolavany v klas.porodnici a nastrih velky, hooodne bolestivy:(((, nejhorsi zazitek z celeho porodu... mimco 3610

druhe jsem rodila sice dele, ale do vody, takze o dost "prijemneji", natrzeni sice bylo, ale udajne jen 1.st., po druhem porodu jsem hodne krvacela, ale celkove se lepe zotavila..., malej 4060
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Mimochodem závidím vám vaše manžele. Já bych se porodu doma nebála, věřím si. Ale to bych musela mít vedle sebe někoho, kdo se taky nebojí. Manžel dostal tachykardii při první vážnější konfrontaci na téma domácí porod. A já viděla, že ho sice dokážu přesvědčit, ale že to nemá cenu. Když se na něj nemůžu spolehnout, aby zachoval chladnou hlavu a neplašil (a při porodu by mi možná k vyplašení stačil i ten jeho děs v očích :) (Přitom není zas tak velký ořezávátko, otci veterináři občas asistuje u operací a kdyby nebyl programátorem, lákala by ho chirurgie.)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PROMETHEA: Já jsem rodila dvakrát v nemocnici, obojí sine vulnere. Jednou v Brně a jednou v Barceloně. Ale v Brně jsem se fest bála, že udělají epi rutinně. Že prej to určí oni a ne já (čímž mi teda hnuli žlučí). Manžel měl nakázáno mu v tom klidně fyzicky zabránit, ale lékař naštěstí nebyl kokot a nemotal se tam moc a šikovná PA mi hráz aktivně chránila.
    V Barceloně mi rovnou řekli, že se epi bát nemusím a že udělají všechno pro to, aby ani natržení nebylo. A jak řekli, tak udělali. Dítě bylo trochu cvalda, tak to byla delikátní operace :) PA mi pořád říkala ať hlavně netlačím, ať se spíš snažím brzdit, aby to šlo hezky pomalu, že máme čas. A měla pravdu. I když jsem sípala: Já se trhám, já se trhám! :) Bez poranění pro mě bylo příjemný překvapení (mimi 3,9kg).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    dekuju za nazory a zkusenosti
    ja mela miniaturni (podle PA a myho gynekologa "kosmetickou" epi) na jeden steh, kterej prej ani byt nemusel, a vyborne se vse zahojilo..v porodnim dome

po porodu pri pohovoru v sestinedeli mi bylo receno, ze v nemocnici by to byla vakuova pumpa (a siti si domyslete)...proto to potvrzuje taky tu nadhozenou teorii o mensich porodnich zranenich pri porodech mimo zdravotnicka zarizeni ( a to jsem mela porod vyvolavanej ricinem a dost rychlej....takze vlastne takovej nemocnicni :)

shodou okolnosti jsem dneska mluvila s PA u ktery jsem rodila, a fakt se uprimne divila: epi, u nas? tak to fakt asi bylo uz nutny (z cehoz se mi jen potvrdil dojem, ze by zbytecne nestrihali za zadnych okolnosti)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja: dva domaci porody, zadne poraneni ani u jednoho..vetsi dite mělo 3,6kg, masirovali jsme hraz v tehu
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SARKALINA: .. at uz z duvodu strachu / potlacenyho instinktu / neduvery v sebe sama / prilisnyho respektu k 'autoritam' / neduveru v to, jak funguje priroda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam