• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: : muheh. vybavila jsem si "tchyni" s "tchanem", jak nabehli den pote "na skok", vyzbrojeni rouskama, a presne se babi podivovala, ze jako kojim fakt tak dlouho?! a ze chce pritom miminku (!) ukazat (!) oblecky (?!), co mu koupila... wtf srsly ,D a naproti tomu ja s mimi v jiny dimenzi a celkem imobilni kvuli siti, no a k tomu jeste trapna nesynchronizace v mym zatloukani domaciho porodu smerem ke "tchyni" a muzovo odkejvani duvtipnyho odhaleni pana dedecka jen par metru od nas ve vedlejsi mistnosti .))) pripravovala jsem se kolem porodu na spoustu veci, ale toto jsem lehce podcenila - takze priste pripadne jinak, s jasne explicitovanym embargem a pozadavkem na dodavky proviantu ;)
    KAI
    KAI --- ---
    * preklepy snad pochopite :D
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: tema navstev v sestinedeli mi radeji ani nepripominej...grrrr!!! prijit si pochovat dobre naladene pidi miminko a pak se divit, ze spi, pak se dlooouze koji, tvarit se pri tom super znudene, jak to kojeni desne trva, mezitim se vykecavat o svych vlastnich naprosto banalnich problemech (kamaradka mi odrekla na vecer domluvene divadlo a ja nemuzu sehnat nahradu! pak odejit na wc, nechat si kabelku v mym pokoji, kde kojim, zacne zvonit mobil, dloooooouze pac ho nikdo neslysi...su do bela jeste ted, jen si na to vzpomenu). (= moje matka :/ )

tak toto priste opravdu NE!!!!!!!

a pak mi napise kamaradka z Izraele, ze kdys se vratila z porodnice, mela vygruntovany cely byt a naplnenou lednici a mrazak k prasknuti domacim jidlem, to vse na svedomi jeji maminka. A jak kazdy den znovili nekteri sousedi, aby prinesli teple jidlo, napecene kolace... holt zidi, no, jina kultura.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SARKALINA: pamatuji si, ze se pred susenim jeste "varila" v pare...a pak az susila...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN: takhle dalece nedokazu predvidat, zalezi na okolnostech .-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: eeee... bude fotodokumentace? ;D
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    tak ted koukam, ze teda bez konzervantu..nasusit-rozemlit-naplnit
    How to Encapsulate Your Placenta - Modern Alternative Mama
    http://www.modernalternativemama.com/2015/06/24/encapsulate-placenta/
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN: jj, spis ty kapsle... moje predstava je, ze bych placentu nasusila na platky a pak rozemlela a nakapslovala? neprijde mi na tom prave nic slozityho, ale radsi jsem se chtela ujistit, jestli se tam jeste nepridava nejakej prirodni konzervant treba. nechci za to platit 2.5k .-]
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    KAREN: tinktura je v pohode..., taky samo domo...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SARKALINA: ja ten postup akorat videla:), u nas doma...dle meho nic sloziteho, ale praxi to asi chce no...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: ja jen tinkturu, ale asi te zajimaj spis kapsle ci co?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    nezpracovavala jste si nektera sama doma placentu (susenim)? o 'zakazkove' vyrobe vim, ale zajima me DIY postup a osobni zkusenost s nim .-] diky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Jo, moji kamarádi z velké většiny nejsou schopni docházet na nějaké místo včas. Bez dítěte mi to nějak moc nevadilo, protože jsem si prostě čekání na ně krátila vždycky s knihou, ale když jsem měla první dceru, která se kojila většinou co hodinu a půl, já si načasovala kojení tak, abychom mohli s kamarádama vyrazit s čerstvě nakojenou nebo třeba čerstvě uspanou dcerou na kafe, a oni pak měli půl hodiny zpoždění, bylo hrozně obtížný jim vysvětlit, že půlhodina pro bezdětnýho člověka a půlhodina pro člověka, jehož čas řídí do velký míry nekontrolovatelná potřeba dítěte, má poněkud jinou hodnotu, hrozně se divili. Ale naučili se (v naprosté většině) chodit včas! Protože někteří z nich si taky vyzkoušeli, jaký to je, když dorazej v době kojení, a počkaj si za dveřma půl hodinky, no. (Máme dvoupatrovej dům a nějak jsem se nikdy nehecla natolik, abych během kojení absolvovala vycházku ty dvě patra dolů)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    INUSHKA: Přesně takhle jsem si návštěvy v šestinedělí představovala. Ale bohužel i přes má vysvětlení to většina lidí nechápala nebo si dokonce mysleli že si zas něco vymejšlim, abych si ulehčila. Kolikrát přijel někdo z rodiny a slíbil třeba jít s kočárkem ven, ale po přebalení a nakojení miminka se furt vykecávali nebo si museli ještě udělat tohle a tamto pro sebe, a tak rázem z mého volna na dvě hodiny, abych si dala třeba sprchu, převlíkla postel, vyspala se nebo najedla, bylo nějakých 30 minut po kterých už mi vraceli plačící dítě. No a po šestinedělí už jsem kojila každé cca 2h a už nemělo ani smysl někoho posílat ven. Já se snažila, abych měla aspoň tu hodinu, časovala jsem kojení tak aby přišli a dítě bylo připravené k odchodu, a on si brácha ještě musel tadyhle cestou vybrat kešku a matka se musela stavit u pumpy na kafíčko a podobně. Když jsem asi 6 dní po porodu čekala návštěvu mámy s bráchou, strašně se divili že jsem si nadiktovala že bez teplého pokrmu se nemají ani ukazovat. Přinesli grilovaného lososa se zeleninou a s dalším miminkem už budou určitě chytřejší :-) K šestinedělce se bez jídla prostě nechodí!
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SMERIES: děkuji
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    co se týká toho strachu...tady je to hezky popsané...
    mě to vlastně pomohlo...se s tím svým strachem z porodu vyrovnat...
    POROD BEZ NÁSILÍ - rozhovor s Frederickem Leboyerem
    https://www.youtube.com/watch?v=lhEa85zcl78&t=613s

přičemž ale zajímavé je, že po druhém porodu doma....mi vlastně pořád zůstalo trauma z toho prvního...

PROMETHEA: Jinak u nás muž měl týden volno, ale po porodu v ponndělí, jsem už s oběma v pátek byla sama...a objednávala si pizzu k obědu:)...pak mě zachraňuje školka...kam jsem ale dcerku začala dávat už jako těhotná...Každop.myslím že hodně i záleží na ročním období...kdy porodíš...neb co si budem povídat na podzim jsem unavená mnohem víc, než v šestinedělí, které bylo v létě....takže asi tak"
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: jasny:)), ja jsem si prave temer jista, ze dom.porody zpravidla probihaji mnohem setrneji a "lepe", je to asi take i mentalitou zen, ktere se rozhodnou rodit prave doma..., jsou na porody jako takove dle meho mnohem lepe pripraveny..., zit v zahranici, nevahala bych vubec...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    MIKEYLA: jjo, to byla jen ironie na typické situace v českých kruzích, kdy žena řekne, že její porod v porodnici byl příšerný a měla spoustu komplikací -- ještěže nerodila doma! ovšem tyto ženy si neuvědomují, že kdyby rodily doma, tak ty komplikace s největší pravděpodobností vůbec nejsou.... tak tvoje formulace mi tyto ženy trochu připomněla, jakože ten manžel. ale říkám, jen ironie na české bláboly
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: To už mi přijde fakt lepší být doma a dát dítě jeho tatínkovi nebo jiné blízké osobě než cizím sestrám na šestinedělí. Ty ho nebudou, zatímco ty budeš spát, houpat v náručí a zamilovaně mu hledět do tváře ;-)

Spousta žen říká, že v šestinedělí chtějí mít hlavně klid, žádné návštěvy a být samy s miminkem. Já se teda přesně naopak vždycky snažila nebýt v šestinedělí s miminkem sama doma ani den. Čím víc lidí jsem okolo sebe měla, tím jsem byla radši. Akorát ti lidi musí vědět, že si nejdou na návštěvu vypít kafe a poňuchňat voňavé miminko, ale pomoct šestinedělce - čili se může stát, že budou mimino chovat, i když bude mít prdy a bude řvát jak ba lesy, budou vysláni ho přebalit, požádáni, aby mi oškrábali brambory k obědu a že s nimi nepovedu společenskou konverzaci, ale zalezu do postele. Já mám naštěstí z obou stran rodinu, která to takto pochopila, ale všude to tak zřejmě není. A taky samozřejmě záleží na uspořádání bydlení, jestli člověk vůbec má kam si zalézt a spát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam