MORGAN: Pro mě byla zdejší diskuze poučná v tom, že příště už bych si nenechala zbytečně rozvrtat pusu (i když to rozvrtání mělo za bonus to, že jsem místo víc než dvacet let starejch plomb dostala zadarmo nový a kvalitnější), na druhou stranu nevím, jestli je namístě smát se těhotnejm, který se říděj doporučením ošetřujícího doktora. Jestli by nebylo účinnější dovzdělat ty doktory. Když si vedle v porodní diskuzi nějaká osoba dovolí samovzdělávat se ohledně nástřihu nebo bondingu, je (někdy i docela nepěkně) poučena o tom, že ten problém stejně nevidí v kontextu a nerozumí tomu. Když si tady někdo dovolí doktorovi věřit, tak je poučen o tom, že si to měl naštudovat :)
Jako jo, já si osobně příště tyhle věci taky ověřím, ale stejně... Řada tadytěch výzkumů beztak zkoumá korelace a ne kauzalitu, a tam to chce už nějakou zkušenost s interpretací většího množství výzkumů, aby člověk posoudil, jestli je vůbec ten výzkum vedenej a analyzovanej správně. Tak bych prostě apriorně nikomu nezazlívala to, že věří doktorovi (byť teda někteří z mojí zkušenosti rozuměj interpretaci empirickýho výzkumu ještě míň než já - což pak může bejt celkem problém).