• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LAUDAM: mam osobni zkusenost z lonska. Byl to celkem rychly porod bez komplikaci, takze reverz jeste na sale a po 3hod od porodu uz jsme byli doma (prislo mi to naprosto neuveritelny, byla jsem v euforii). Doporucuji vlastni PA - moznost kontroly doma prvni a druhy den po porodu. Pak musis pediatrovi na odber krve z paticky do 10.dne po porodu, na usni vysetreni sluchu, a ocni oddeleni v nemocnici na vysetreni oci - na tyto lhuta neni, ja byla na obou cca po mesici.
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAUDAM: mrkni na tyhle stranky, je tam vsechno:
    https://sites.google.com/view/ambulantni-porody/home
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    REPLIKANT: díky :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUDAM: Porodní přání, ochotny a pouceny doprovod se plnomocnenim (partner, dula, matka, kamaradka), ktery zajisti komunikaci a postara se o konfort rodicky (od vyrizeni prijmu v nemocnici, rozhodovani o postupu pri porodu - snazi se prosazovat porodni prani, starat se o rodicku - svacinky, tekutiny, obklady, tiseni, obeti, vlidne slovo a pohlazeni, pusteni hudby, atd..), veci na prevleceni a rucnik, hygienu (zavazadlo pro rodicku, zavazadlo pro detatko, prehledne zabalene a seznameny doprovod kde co je), porodni asistenku, ktera zna porodnici a personal, idealne zna zdravotni stav a prani rodicky (v jake poloze rodit, pokud pujde bez chemie, nebo pockat s chemii, pockat obecne, atd., mino jine soucast porodniho prani), velmi asertivni a vstricnou naladu a postoj vuci personalu, v pripade nesouhlasu nediskutovat, ale ptat se “proc, je to ted opravdu nezbytne nutne, muzeme jeste pockat, prosim”, idealne resi doprovod nebo PA.

To me ted v rychlosti napadlo. Hodne stesti a uzi te si to! :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    Ahoj, můžu požádat o zkušenosti s ambulantním porodem, na co si dát pozor, co si připravit, vlastní PA? Díky moc :)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Holky co jste rodily doma...disponujete nektera kvalitni fotodokumentaci z domporodu? Byly byste ochotne se podilet fotkami na nove pripravovane knize, ktera bude slouzit jako vyukovy material pro porodni asistentky? Pripadne nevite o nekom takovem? Dekuju.
    LAURA
    LAURA --- ---
    GRANTORINO: díky, Janu znám, sama jsem s ní rodila.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LAURA: Muze zkusit jestli ma volno tahle. Moje PA od posledniho porodu.
    [ GRANTORINO @ POROD DOMA příznivci vítáni ]
    LAURA
    LAURA --- ---
    SANCHA: praha
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    REPLIKANT: jj svatá pravda.. kolem nás se to teď dvojčaty hemží a ženy jsou v šestinedělí hodně na hraně se silami.. jedné rodině občas chodím uklízet i drndat kočárem.. pomoc duly po porodu je stejně důležitá jako role PA, která většinou nepotřebuje chodit uklízet, drndat nebo vařit tak jako třeba dula.. úplně chápu co tím myslíš a je milý vidět, že úskalí raného rodičovství mají místo v diskuzi..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ORIKA: Mas pravdu, ono je to dost individualni. Mozna sem mel nutkavou potrebu zduraznit, ze bude nekoho potrebovat hlavne i mimo porod.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    REPLIKANT: neni pravda, PA muze pecovat o zenu po celou dobu tehotenstvi i po porodu, vetsina tech dobrych chodi k sestinedelkam domu na kontrolu a jsou i laktacni poradkyne. Samozrejme se bavime o soukrome PA, ktere se za sluzby plati, nikoli o klasicke nemocnicni PA, se kterou se zena poprve setka az na porodnim sale.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    LAURA:Odkud je?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAURA: Taky doporučuji hlavně dobrou dulu, PA je zdravotník, který je přitomen těsně před/při/po porodu, ale dula je od začátku až přes kojení, což s dvojčátky bude docela téma.
    LAURA
    LAURA --- ---
    Ahoj, předem se omlouvám ze lehký OT, neboť se mi nejedná o domácí porod, ale o služby PA. Moje kamarádka čeká dvojčata a hledá PA se zkušeností s péčí o těhotnou s dvojčaty, jejím cílem je zejména spontánní, přirozený porod v porodnici. Díky za jakékoli tipy a rady.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: unguentum leniens (mast leniens) existuje i u nás, ale má úplně jiné složení
    ULO
    ULO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: takže mast se jmenuje Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA. Pod těmito všemi názvy se prodává. V Čechách bude, jestli bude, název jiny. Mast se micha v lékárně. Složení je arašídový olej, včelí vosk, monolein, růžový olej a vodu.
    Používá se na suchou a poškozenou kůži. Nebo při svědění kůže, třeba po nestovicich. Oleje chrání a vyživují a obsazena voda ochlazuje rychlým odparovanim, čímž omezuje svědění.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: ...prostě ne každý používá selský rozum a o tom to je.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak myslím, že tady je i hodně těch, které rodily doma ;)sama jsem doma v lese před krbem a pěkně po svém přivedla na svět tři děti..
    každopádně mi na světě (alespoň na tom našem bezpečném písečku) přijde skvělé, že máme možnost spojit alternativy s klasickou medicínou..
    máme všechny možnosti vyspělého světa a volný přístup ke znalostem..

stalo se nám třeba, že dcera ve třech letech měla flek po klíštěti, v takovém případě jsme nezaváhali, nažhavili všechny zdroje a rozhodli se racionálně-dostala ATB, koňské dávky vitaminu C a dále jsme nasadili podle rad paní Podhorné tinktury a výluhy.. pokud jde třeba o bakterie, pak by jeden neměl mít strčenou hlavu v písku.. jako třeba jedna moje známá, která viděla flek u své dcery a pravila "počkáme, když to nezmizí, budeme to řešit, žádná ATB proboha" LOL.. její dvanáctiletá dcera nadšená nebyla a vůbec se jí nedivím..
    jde prostě tak nějak o to najít rovnováhu a vytáhnout si z obou světů to nejlepší, proto moc nedává smysl jít jednou extrémní cestou za každou cenu, z mého úhlu pohledu to prostě nedává smysl..
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ULO: ne nevadí, jen je to zajímavé. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam