• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    REPLIKANT: jj svatá pravda.. kolem nás se to teď dvojčaty hemží a ženy jsou v šestinedělí hodně na hraně se silami.. jedné rodině občas chodím uklízet i drndat kočárem.. pomoc duly po porodu je stejně důležitá jako role PA, která většinou nepotřebuje chodit uklízet, drndat nebo vařit tak jako třeba dula.. úplně chápu co tím myslíš a je milý vidět, že úskalí raného rodičovství mají místo v diskuzi..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ORIKA: Mas pravdu, ono je to dost individualni. Mozna sem mel nutkavou potrebu zduraznit, ze bude nekoho potrebovat hlavne i mimo porod.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    REPLIKANT: neni pravda, PA muze pecovat o zenu po celou dobu tehotenstvi i po porodu, vetsina tech dobrych chodi k sestinedelkam domu na kontrolu a jsou i laktacni poradkyne. Samozrejme se bavime o soukrome PA, ktere se za sluzby plati, nikoli o klasicke nemocnicni PA, se kterou se zena poprve setka az na porodnim sale.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    LAURA:Odkud je?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAURA: Taky doporučuji hlavně dobrou dulu, PA je zdravotník, který je přitomen těsně před/při/po porodu, ale dula je od začátku až přes kojení, což s dvojčátky bude docela téma.
    LAURA
    LAURA --- ---
    Ahoj, předem se omlouvám ze lehký OT, neboť se mi nejedná o domácí porod, ale o služby PA. Moje kamarádka čeká dvojčata a hledá PA se zkušeností s péčí o těhotnou s dvojčaty, jejím cílem je zejména spontánní, přirozený porod v porodnici. Díky za jakékoli tipy a rady.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: unguentum leniens (mast leniens) existuje i u nás, ale má úplně jiné složení
    ULO
    ULO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: takže mast se jmenuje Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA. Pod těmito všemi názvy se prodává. V Čechách bude, jestli bude, název jiny. Mast se micha v lékárně. Složení je arašídový olej, včelí vosk, monolein, růžový olej a vodu.
    Používá se na suchou a poškozenou kůži. Nebo při svědění kůže, třeba po nestovicich. Oleje chrání a vyživují a obsazena voda ochlazuje rychlým odparovanim, čímž omezuje svědění.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: ...prostě ne každý používá selský rozum a o tom to je.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak myslím, že tady je i hodně těch, které rodily doma ;)sama jsem doma v lese před krbem a pěkně po svém přivedla na svět tři děti..
    každopádně mi na světě (alespoň na tom našem bezpečném písečku) přijde skvělé, že máme možnost spojit alternativy s klasickou medicínou..
    máme všechny možnosti vyspělého světa a volný přístup ke znalostem..

stalo se nám třeba, že dcera ve třech letech měla flek po klíštěti, v takovém případě jsme nezaváhali, nažhavili všechny zdroje a rozhodli se racionálně-dostala ATB, koňské dávky vitaminu C a dále jsme nasadili podle rad paní Podhorné tinktury a výluhy.. pokud jde třeba o bakterie, pak by jeden neměl mít strčenou hlavu v písku.. jako třeba jedna moje známá, která viděla flek u své dcery a pravila "počkáme, když to nezmizí, budeme to řešit, žádná ATB proboha" LOL.. její dvanáctiletá dcera nadšená nebyla a vůbec se jí nedivím..
    jde prostě tak nějak o to najít rovnováhu a vytáhnout si z obou světů to nejlepší, proto moc nedává smysl jít jednou extrémní cestou za každou cenu, z mého úhlu pohledu to prostě nedává smysl..
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ULO: ne nevadí, jen je to zajímavé. :)
    ULO
    ULO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: podívám se jak se mast jmenuje. Myslím, že arasidy jsou hlavně alergen potravinový, treba kožní nevadí?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ULO: to si muzu umichst i sama? mas nejske poměry prosim, nebo konkretni znacku? Pomůže i na opruzeniny? je zajimave, ze je tam arasidove maslo jakožto casty alergen
    ULO
    ULO --- ---
    ULO: Jo tu mast zmiňují hlavně proto, že je úplně zazracna a můžou ji i miminka.
    ULO
    ULO --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak ono jde taky o to jak jsi to podala.
    Já mám prima doktora, je, řekla bych, pečlivý, ale rad nechá tělo aby se ozdravilo samo. Zatím jsme u nej za 3,5 roku se trema detma a dva dospěli byli parkrat. Jednou aby nám potvrdil neštovice, jednou když si syn rosekl hlavu, jednou když dcera měla zánět středního ucha, jednou když druhá dcera mela zánět středního ucha, jednou já pro doporučení na gyndu a jednou když si syn rosekl ret. Za celou dobu nám predepsal jen jednu masticku (arašídové maslo s růžovým olejem na moji vyyrazku, které si všiml) jinak vždy vysetril, osetril, poradil a většinou schrnul, že jsme silní a s nemoci si poradíme, když se to do dvou dnů nezačne lepšit ať přijdeme a budeme řešit jinak,a na bolest ať dáme kdyžtak paracetamol. Vždycky se to zlepšilo. Paracetamol jsme dali dětem jen parkrat (tak 2baleni za posledních 5 let/3 deti). Jsem rada, ze ho máme. Jinak bych měla obavy, že něco zanedbam. Na prevenci chodíme na consultatie bureau. Tam jsou jen zdravé deti, je tam krásná herna a všichni jsou milí a já jsem rada, že vím, že deti se vyvíjí dobre.
    Ale je pravda, že já nejsem žádná “alternativa”. Já dělám věci tak, jak se mi zda správné. Ziju v zemi, kde nemusím se systémem bojovat, naopak muzu využívat jeho nabídky.
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Nechci rypat, ale pojdme vymest ty pavuciny na nasich prazich. Ve skupine o domporodech :D vsechny z nas chodily na "povinne" tehu prohlidky. Vsechny z nas rodily samozrejme v nemocnici, idealne s oxitocinkem, na koze, KP, nastrih. Je to prece pro nase a ditete zdravi.
    Vsechny chodime hned po porodu na ty "povinne" prohlidky (jak vlastne zacala ta puvodni diskuze o usnim)
    A hlavne, my samy chodime pravidelne na gyn, k obvodakovi a pravidelne samy sebe preockovame za ucelem ochrany nas a nasich deti. A nezapomenu ani na ockovani nasich deti. Vzdy v terminu a jeste se samy hlasime.
    :D prosim s humorem. Toto forum beru za schopne alternativy a nakonec dostanu vzdy sprda. Ty opravdove alternativy tu clovek nepotka, jak je nyx dlouhy.
    Ja dnes neuklizim, mam kasel.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ty jo tos trefila! zrovna dneska dělám generální úklid a je to super ,)
    ULO
    ULO --- ---
    Tak s velkou pravděpodobnosti jsou všechny ty prevence zbytecne. Proto jsou to prevence.

Bavila jsem se s jednou paní co pracuje pro consultatie bureau (stará se o preventivní pecí deti) a dohledává deti, které se dlouhodobě nedostavi k prevenci. Aby zjistila jestli jsou deti v pořádku, jestli nedochází třeba k trestné činnosti, jako je tyrani, a zneužívání, nebo třeba zanedbávání deti, nebo ze zhoršení životní situace třeba finančně, aby deti neodskakaly něco, za co nemohou, případně aby se rodinám poskytla pomoc. Říkala, ze naštěstí většinou jde o to, že se lidé přestěhovali a nenahlasili to. Ale pak jsou prý smutné případy. :( .

Podle mě je základem, najít si lékaře co ti sedne, co alespoň částečně s tebou sdílí pohled na přístup ke zdraví.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETEKKA: nemám pocit, že by byla "nekonečná" a už vůbec nemám pocit, že je v pořádku posuzovat ostatní.. lepší si zamést před vlastním prahem ;)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: jistě.. nekonečná všeprostupující tolerance :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam