• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: *dost rozpacite=skoro az s podivem, ze to dite to vubec prezilo (nevim, zda se mi to nezda, ze z damy vypadlo na zem se snurou okolo krku).
    teda pokud jsem to spravne pochopila, a nebylo to sem vlozeno jen k potroleni.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    muzu se zeptat, jak tohle vnimate? na me to pusobi dost rozpacite. nekde na pozadi me napada, ze je zbytecny diskuzi ohledne toho videa rozjizdet, protoze mam pocit, ze tim muze leda vzniknout prostor pro nedorozumeni, ale premohla me zvedavost co na to ostatni.
    KATODA
    KATODA --- ---
    Zapomněla jsem tady napsat, že naše veselé představení Promiňte, že rodim, hrajeme již zítra ve Venuši ve Švehlovce na Vinohradech. Přijďte se podívat. Můžete i s miminkem (daly jsme hranici, že do 10 měsíců je to v pohodě, když bude potřeba, můžete kojit, houpat ho v manduce nebo ho nechat žvatlat a tak..) Představení samotné má hodinu.. tady odkaz na fb https://www.facebook.com/events/478245252769087/
    Ráda vás tam uvidím.
    RADU
    RADU --- ---
    Ženy, kdo byste chtěl, nabízím zdarma půjčení našeho porodního bazénku La Bassine Professional...Jedinou podmínkou mi je vyzvednutí a doručení do Železného Brodu a použití jednorázové folie...Plus samo pokud by se nějak vámi při použití poničil, očekávala bych uhrazení jeho opravy tak, aby fungoval. Což podle mne do chvíle, kdy si dáte "normální" pozor, tak u té profesionální verze nehrozí...

Kdyžtak se mi ozvěte do sz...Případně mne napadlo, zda se nepřipíchnout na nástěnku,aby tato nabídka nějak nezapadla?

Všem domarodičům zdar:-)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ADD: třeba praním věcí z plastů se uvolňují mikroplasty.. každopádně mně to dává smysl, hmota ke frekvence, vibrace, takže při jakémkoliv kontaktu něco ulpí, ale to je moje soukromá představa..
    ADD
    ADD --- ---
    YEETKA: Ja bych teda plodovou vodu na rty nechtela, ale poprve jsem ji mela v kyblu tolik, ze bych v ni uvarila spagety. :-) Pak uz ne, trikrat praskla az s vykukujici hlavickou.

Doufam, ze veci kontaktem s plastem nedegeneruji, vzhledem k tomu, ze v samosce jidlo jinak nekoupim a bezne do nich oblekam rodinu. ;-) (Ne, ze bych plasty hajila, ale vidim nebezpeci az u odpadku v prirode, ne, dokud plasty slouzi.)

YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETPET: ideální, tak to je pak pohoda..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ADD: ADD: vida, to bych nedokázala, u všech porodů jsem musela chodit, stát a zase chodit, až když se blížilo otevření na osm, tak jsem končila na všech čtyřech a pak se různě kutálím po prostoru..
    pokaždé po mě zůstávaly stopy a cákance kam jsem se hnula..

pokud je se záměr s placentou dál pracovat, tak by neměla přijít do styku s plastem.. jsou teď moderní placentové koktejly,což je za mě úplně zbytečné.. bohatě stačí vložit pod jazyk malý kousek, splní na stopro účel- dodá tělu obří množství vitaminu K a tím se zmírňuje krvácení a dodá sílu..
    placenta se dá dál zpracovat na homeopatika, tinktury etc. takže nechceš aby degenerovala stykem s plastem, dá se to vyřešit látkovou čtvercovkou..
    navíc pokud je dítě modré i přestože už se rozdýchalo, pak se placenta vloží do nádoby s teplou vodu o tělesné teplotě a mládě v rámci minut dostane všechen zbylý kyslík k sobě.. opět je-asi už jen pocitově- lepší jiná nádoba než ten plast..

plodová voda když se podaří odchytit je zázrak.. dlouho jsem koumala jak v domácím prostředí v případě potřeby zajistit oxytocin... plodová voda obsahuje velké množství, takže pokud je potřeba povzbudit vypuzovací kontrakce nebo neodchází placenta- tramtadádá.. stačí pár kapek na rty..

PETPET: jo, to je šikovný, na druhou stranu musím sdílet, že mnohem raději vytvořím bylinnou vložku na míru a ošetřím zranění speciální, vlastní směsí, což moc nefunguje bez přístupu kyslíku.. mám raději vatu a sterilní gázu.. u prvního dítěte jsem byla poraněná moc, moje pa nešila a doporučila přejezd vzhledem k hloubce ran.. ošetřovala jsem se odvarem z dubové kůry a směsí ze soli, geránia a levandule.. na to jsem používala tu svou směs a to celé jsem nechávala dýchat.. za dva dny jsem o ničem nevěděla, moc si nedovedu představit, že mám na tom plínu.. ale úplně chápu ten pocit klidu a toho, že je konečně chvíli prostor k tomu nic neřešit..
    PETPET
    PETPET --- ---
    YEETKA: tak to chapu. Ja jsem byla bez poraneni.
    ADD
    ADD --- ---
    KAI: Normální kalhotkový pleny pro dospělý z drogerie. Tj. to, co se natahuje jako spoďáry.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    plina me taky zajima .-)
    KAI
    KAI --- ---
    pls ukazte jakou plinu myslite :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETPET: to je presny, po druhym porodu me PA umyla, namazala poraneni nejakou hojivou smesi a dala tuhle plinu. Pripadala jsem si jako spokojeny mimino :)
    ADD
    ADD --- ---
    PISISKVOR: Me vubec nenapadlo, ze je to vychytavka. Pri prvnim porodu v porodnici mi je dali a na dalsi porody jsem si je koupila sama. Na ty prvni hodiny/dny to je nejsnazsi reseni. Myslela jsem, ze to PA doporucuji bezne.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAREN: tak problem to neni. Zbytek casu jsem taky mela ty kalhotky a poporodni vlozky. Ale prvni noc po porodu, kdy ty ocistky odchazely celjem dost, jsem ocenila, ze se nemusim hlidat, jestli mi to nikudy neprotyka a jestli uz musim na zachod a vymenit. Proste to byla vychytavka, bez ktery se obejdes, ale s ni to bylo lepsi.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PISISKVOR: ahaa, ja s tim nemela problemy vubec. zato jsem resila hojeni vnejsiho siti, mela jsem nejakou reakci na stehy, hnusnej otok jak z filmu Total Recall ci co, tak to bylo zuzo... nakonec me spasilo vyndani stehu a homeopatika.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAREN: mne teda popravde vsecky poporodni vlozky prisly maly, po obou porodech (a to jsem pouzivala bella mamma, nejvetsi, o kterych vim). takovy ty nejbezneji pouzivany (Batist) jsou pro me uplnej vysmech.
    uz jen pri kojeni, jak jsem se pres noc polohovala do polosedu, mi to i v tech cupr sitovanych kalhotkach popojizdelo (nehlede na to, ze se to mezi nohama po nejake dobe prirozene splacne do rulicky), takze prosteradlo jsem menila nejpozdeji obden.
    mit takovou vychytavku, jak pise Petpet, tak v tom stravim cely 6n:D
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETPET: jakykoli velky vlozky mi po porodu prijdou uplne normalni - v cem je problem?? mela jsem takovy ty "legracni" sitovany kalhotky a poporodni vlozky, na ne zelenej jil a smes "sicich" bylin... jinak si to neumim predstavit (ok, mohlo to bejt latkovy, ale do toho bych nesla).
    PETPET
    PETPET --- ---
    A jinak teda uklid po porodu asi nejvic ocenil muz. Taky jsem nechodila a pouzila max 3 ty podlozky, ale stejne bylo super, ze nalozily pracku a ty podlozky a tak daly do pytle a vynesly.
    PETPET
    PETPET --- ---
    YEETKA: mimo uklid.. Ale vis co pomohlo po druhym porodu doma mne? PA mi po sprse dala takovou tu natahovaci plinu pro stary lidi a i kdyz se za to trochu stydim - bylo to bozi. Nemuset kontrolovat, jestli mi nekudy netece krev z ocistku. Mela jsem to jen na tu prvni noc, ale fakt super vychytavka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam