RATTKIN: :) Fizlove/celnici se na Balkane resi uplatkem (opatrně), alespon dle mych zkusenosti, ať uz s osobakem nebo kamiónem.
Naposled mi typek v prosinci v Srbsku tvrdil, že za každý problém na kartě (záznam pro jízdu s kamiónem) dostanu 300e a firma 1000e pokutu, to mě pobavilo natolik, že jsem neudržel usmev a říkám ok. Provedl kontrolu našel porušení a prý jak to uděláme, dostal nakonec 50e a ještě nám s kolegou 10e vrátil na kávu :D Pak mi srbové říkali, že jsem magor a měl jsem mu dát max 10e.
Mluvím na ne takovou "cecho/slovenstino/srbstinou" a domluvíme se, pokud umí anglicky tak je to jasné, ale na ty moc štěstí nemám.
Trickama bych je neprovokoval, ono vám nejspis nikdo nic neudělá, ale nehodí se to, ta historie je poměrně mladá a stačí k tomu prvni průvodce nebo odkaz co ti přijde pod ruku...
Za x návštěv Bosny/Srbska/Albanie/Makedonie jsem zažil jedinou vyhrocenost od mladých ozralych nacků v Guče/Srbsko, bylo to chvíli po uznání Kosova v čr, nakonec to skončilo u pár panaku s tím, že se nebudeme bavit o politice, ale musíme se s nima napít :)
Jinak nas obecně čechy mají rádi asi všude, týpek v Bosně po pár lahvích vytáhl Čezetu, že si jdeme zastrilet, když jsem z těch Čech, byli jsme tak ožralí, že vystřelil párkrát na jezero a když mi to dal do ruky, tak jsem vyndal zásobník, radši ho schoval a necim to zakecal... Ještě chtěl přinést pusku, ale k tomu naštěstí nedošlo.
Jinak když jdeš na to opatrně, tak většina lidí se se mnou byla ochotna bavit i o válce a jejich názorech, jedno jakého byli vyznání...