• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TOOMIX: ty kravooo,bych jim hodil do kuchyne s rozebehem :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: zajímalo by mě, kolik jsou náklady na přípravu tohodle hnusu a originálního receptu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    dovolím si repost [ WOJTYLA @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]

    tak jsem dneska viděl v Jídelně U Šimůnků, "Těstoviny Carbonára" tak jsem si řikal....Vojtěchu to musíš dát...vyfotit a poreferovat...

    No peklo to bylo veliký...rozvařený špagety, náká slanina, pár kousků kuřecího (asi) masa, objevil jsem i pár kusů točeňáku....to celý plavalo v náký sýrovo-smetanový omáčce z pytlíku a navrch zasypáno obligátním eidamem...ozdobeno kusem voschlýho salátu a rajčete

    nedojedl jsem to a i tak je mi eště ted blbě... a to všechno jen pro vás, abych vyzkoušel jaký to bude...

    enjoy!


    FOSSY
    FOSSY --- ---
    GALE:
    Mno, já udělal pře lety dobrou zkušenost v jednom hotýlku (hotelu) v Unhošti. Objednal jsem si přírodní kuřecí steak (už nevím s čím) a nějakou limonádu. Dostal jsem jídlo na stůl, v zamyšlení se do něj pustil... A pak jsem si zavolal číšníka (no, mávl jsem na něj, protože jsem zrovna seděl v hotelové restauraci sám) a zeptal se ho, kde kuře vezme takové tmavé, tuhé maso. Pochopil a omlouval se, že skoro mlátil hlavou o zem. Jídlo bylo výborné, neokradené a fakt dobře dochucené (což je samo o sobě ve VS celkem zázrak), ale chudák kluk se přeslechl (nebo jinak zazmatkoval) a donesl mi steak vepřový.
    Nakonec, i přes mé přesvědčování, že se nic neděje, že je to v pořádku, a že mi to i chutná, jsem za oběd zaplatil 25,- CZK (cenu limonády). I přes mojí spokojenost prostě napravili to, že jsem dostal něco jiného, než co jsem si objednal. Kloubouk dolů před takhle fér jednáním.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GALE: aspoň něco, jinde by si ještě otvírali hubu ;)
    GALE
    GALE --- ---
    Ano, to jsem udělala. Omluvili se, vrátili peníze. Jenže obecná náprava se nekoná.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    co jim to takhle hodit na hlavu?
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    kdyz tam prestanu chodit tak je to vsem v ty hospode upne u prdele imho.) a nasranej jsem ja protze pak musim chodit nekam dal..
    GALE
    GALE --- ---
    FILIPSZ: jo, o tohle jsem se taky snažila...
    S kolegy jsem chodila do jedné restaurace na Chodově (U Papežů). Vaří obstojně, ale tak dvákrát týdně a jen když neprší - mluvím o poledním menu. Vrchol byl, když jsem dostala tak odpornej kapustovej karbanátek, že to svět neviděl. To nejtučnější smrdutý nejlevnější mletý smíchali s kapustou 1:3 a ještě to bylo uprostěd syrový a k tomu "opečené" brambory z friťáku usmažený tak, že se nedali ukrojit natož sníst.

    Pointa je, že jsem na to nadávala jako všichni ostatní kolegové. Ale jen já tam přestala chodit. A oni pořád chodí a střídavě nadávají.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    ja proste nevim jak ty lidi donutit aby nebyli takovy dementi..
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    Jedna historka k lepšímu.. onehdá jsem se nechal přesvědčit kolegy z práce abych poskytl ještě jednu šanci podniku honosícímu se jménem Buon Giorno. Zařízení toto nachází se jen asi tři minuty chůze od stanice metra Jiřího z Poděbrad.

    Svého času bývalo Buon Giorno pizzerií s poměrně slušnou pověstí, dokonce si sem prý chodíval na pizzu samotný Mistr, naše kamarádka včelka Kája. Mají po něm v jídelníčku dokonce pojmenovanou pizzu. Ovšem mé zkušenosti s návštěvami byly převážně negativní, jelikož personál časově nestíhal a leckdy jsme na polévku/předkrm čekali třeba i půl hodiny. V jednom extrémním případě i déle než 45 minut.

    Tentokrát se ovšem překonali. Kamarád Jiří který se nechal zlákat vidinou hovězího tatarksého bifteku s topinkami si tuto lahodnou krmi objednal. Já jsem rozumně zůstal u steaku a ostatní si naporoučeli pizzy.. salámovou, takovou, onakou..

    Na polévku jsme čekali 25 minut. Nebyla špatná, ale trvalo to. Nicméně další čekání následovalo. Po dalších 20 minutách jsme se pikolíka otázali kde že to jídlo vázne. Garcon nelenil a s naprosto vážně míněným výrazem ve svém dobráckém kulatém českém obličeji nám sdělil že za to může ten tatarák, ten se dělá dlouho.

    Tato odpověď nás tak konsternovala že jsem se ani já ani ostatní už neodvážili zeptat kde je ta kráva ze které ten tatarák melou. Po dalších asi 15ti minutách skutečně jídlo dorazilo. Na chuť jsem si nemohl stěžovat. Slušně vyrobený steak, dobře dochucené fazolové lusky, poživatelná omáčka. Zato kolega Jirí splakal. Namísto "pravého hovězího tatarského" bifteku vyrobeného z pravé nefalšované krávy mu byl naservírován podezřele bledý, narůžovělý kydanec s vaječným okem uprostřed, které na něj upíralo obviňující pohled.

    Po ochutnání potvrdil mé podezření. Netušil jsem že praví Tataři se zabývali rybolovem, natož že si na svou pochoutku nechali dovážet tuny lososů.

    Ale to pravé hurá přišlo když český garcon se svým italským šarmem přinesl pravé italské pizzy za 92 Kč. Obzvláště na té salámové bylo poznat že je v této době Itálie dost v prdeli. Salámovost onoho pokrmu spočívala v tom že se na ploše zvící sloní tlapy bojácně krčily dvě kolečka Vysočiny a ze všech sil se snažily vypadat jako že tam vlastně nejsou.

    Když jsme se loučili, na el garconitovo bodré "na shledanou!" jsem temně odtušil "to spíš sbohem". Myslím že pochopil. Naše kritika kvality i rychlosti místní výkrmny se nedala od baru nezaslechnout ani přes další dva stoly. Nicméně nesebral ani dost odvahy aby se přišel zeptat zda je něco v nepořádku.

    Tak tedy, Addio, Buon Giorno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FILIPSZ: rozhodně.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    dobre. i tak je to porad dost ekl. a o to jde predevsim.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FILIPSZ: píšou ajdam vykrájený do tvaru mozarelly, což je blbost, protože proč by to ten hospodskej dělal, když koupí štangli levné hmoty, o které tvrdí, že je to mozarella.

    Absence povědomí o té hmotě budiž autorovy fotky připsáno k dobru.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    pisou ajdam.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FILIPSZ: to nebude eidam, to bude taková ta pseudomozarella v tyči. Chuti stejně nijaké, jak ajdam 30
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    nejvostrejsi jsou imho ty rajcata s eidamem a sojovkou, to je takovej mazec ze si je asi pujdu udelat.)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    TOOMIX: Tak to je zlý. To je tak vostrý..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    přidám sem pár obrázků, zbytek je zde v článku ;)

    Reflex.cz - FOTOGALERIE: První várka blafů z českých restaurací a kantýn
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44254/fotogalerie-prvni-varka-blafu-z-ceskych-restauraci-a-kantyn.html


    "Salát Caprese, který jsem dostala naservírovaný v restauraci v Mariánských Lázních. Nejedná se o mozarellu, ale o eidam vykrojený do tvaru mozarelly, bazalku nahradí sušená majoránka a olivový olej sójovka! Nemáte bazalku? Dejte tam sójovku! Vědí, proč dávají tak malou porci!"


    hrachová kaše s "přírodním plátkem" nebo kusem šunky

    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    ELESDY: ja myslim ze prave typickej ceskej vanocni trh vypada bohuzel takhle - sunty, hnusny jidlo, ozraly bydlenky, manzove a kosa.) nevim proc by to melo byt jinak - jeste tak deset let imho..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ELESDY: Hlavne mi unika spojeni palacinky a vanoc :)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    ELESDY: tak to je teda docela na stiznost na hygienu...njn, opet skvela ukazka cesky gastronomie....trochu mi to pripomina Dava Listra jak si povida se svoji kockou Frankensteinem "A az budes it kotata, tak jim budem davat misto mlika vodu...oni to nepoznaj, jsou to kotata..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam