• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    MAIREAD
    MAIREAD --- ---
    TOOMIX: Snesu opravdu hodně, ale z tohoto se mi začal opravdu obracet žaludek...
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    TOOMIX: Tak to je zlý. To je tak vostrý..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    přidám sem pár obrázků, zbytek je zde v článku ;)

    Reflex.cz - FOTOGALERIE: První várka blafů z českých restaurací a kantýn
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44254/fotogalerie-prvni-varka-blafu-z-ceskych-restauraci-a-kantyn.html


    "Salát Caprese, který jsem dostala naservírovaný v restauraci v Mariánských Lázních. Nejedná se o mozarellu, ale o eidam vykrojený do tvaru mozarelly, bazalku nahradí sušená majoránka a olivový olej sójovka! Nemáte bazalku? Dejte tam sójovku! Vědí, proč dávají tak malou porci!"


    hrachová kaše s "přírodním plátkem" nebo kusem šunky

    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    ELESDY: ja myslim ze prave typickej ceskej vanocni trh vypada bohuzel takhle - sunty, hnusny jidlo, ozraly bydlenky, manzove a kosa.) nevim proc by to melo byt jinak - jeste tak deset let imho..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ELESDY: Hlavne mi unika spojeni palacinky a vanoc :)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    ELESDY: tak to je teda docela na stiznost na hygienu...njn, opet skvela ukazka cesky gastronomie....trochu mi to pripomina Dava Listra jak si povida se svoji kockou Frankensteinem "A az budes it kotata, tak jim budem davat misto mlika vodu...oni to nepoznaj, jsou to kotata..."
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SINSEMILLA: to je ale pekná blbost...:-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mimochodem - kdo máte babičku po ruce - můžete se zeptat, kdy se v obchodech začala objevovat mražená zelenina?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: listovej špenát se jedl celou dobu před socialistickým zamražením a rozšmelcováním do protlaku, což bude záležitost nejdříve 70. let!
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KURE: listovej spenat u nas nema moc tradici
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: teď nevím komu a do kterýho z vařicích auditek jsem to psala, ale je rozdíl mezi tradiční venkovskou kuchyní a městskou (sandtnerka, retiggová a spol), která skutečně dost splývá s tím, co se vařilo v ostatních zemí rakouska- uherska.

    Nemaje v posledních 300 letech dostatečně dlouho, dostatečně širokou vrstvu elit hlásících se k česštví, není nárok na českou vysokou kuchyni v širším záběru, než u jednotlivých nadaných kuchařů.
    KURE
    KURE --- ---
    FOSSY: tak to je asi pravda no. ale imho lepci to predelat nez se topit v minulosti....
    a stejne jako italsky nudle se delaj jinak v milane a jinak na sicilii, tak i v plzni se muzou delat jinak.
    mimochodem ona od zacatku ta nase "slavna ceska" kuchyne je vetsinou jen chudy bracha toho co vari v bavorsku a vídni.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    KURE: Až na tu drobnost, že už to bude převzaté od někoho dalšího. Prakticky cokoliv, co dneska kuchyně vyprodukuje, už vyprodukoval někdo jiný dřív. Objevit naprosto originální recept, při kterém nikdo nebude moci zařvat: To je naše národní jídlo!!! už asi nebude jen tak. Takže i když to bude v čechách všude, bude to kuchyně někoho, kdo to měl dřív...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.ladegustation.cz

    Vaří tady ne-česky a příliš těžce?
    KURE
    KURE --- ---
    TAPINA: jenze takhle to nefunguje.
    abys mela pocit ze ses dobre najedla musis do toho pytle co mas v sobe nasypat urcity mnozstvi. a "lehky" jidlo je takovy ktery ti v tom mnozstvi doda primerene malo kalorii (pro kancelarsky zivot, typicky).


    CLUBEER: proc to neni cesky? me se to docela libi.
    tak kazda moderni kuchyne vznikla na receptech pro drevorubce.
    a je jasny ze pokud se kuchyne ma zmodernizovat, musi se zmenit. no a kdyz se zmeni bude jina nez ta "klasicka ceska"
    mimochodem to ze italove taky ji listovej spenat, neznamena ze listovej spenat patri jen do italsky kuchyne.


    FOSSY: to "moderni" se stane ceskou, nebo dokonce klasickou ceskou kuchyni po nejaky dobe, az se to bude delat na kazdym rohu.
    ten strejda co privez hamburgr do ameriky taky nevedel ze prodava klasicky americky jidlo...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    SOJKA: dat si do toho mlety maso a mas dalmatsky cufty :D
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TAPINA: nebo ten gulas tak nezahustovat a dat si ho s ryzi.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    SOJKA: my treba v jedny hospode zkouseli delat misto bucku se spenatem a knedlikem panenku s cerstvym spenatem a domaci bramborovy noky je to lehci ale uz to neni cesky no
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono by možná stačilo nenandat si toho guláše nebo svíčkové dřevorubeckou porci.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    SINSEMILLA: Skoro bych řekl (IMO), že po aktualizaci na lehkou, zdravou stravu v souladu s moderními trendy už se nebude jednat o českou kuchyni :) Tahle aktualizace jako taková je jen přechod na cizí kuchyni. Když chci pikantní jídlo, udělám si "mexiko" (nebo "maďarsko", třeba), ale ne "česko s upgradem na chili a pepř"...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SOJKA: já vůbec nevařím českou kuchyni, jen mě to zaujalo v tom článku, že by se česká kuchyně mohla nějak zaktualizovat, ale nedokázala jsem si to představit, ta se ptám, jestli někoho něco nenapadá..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SINSEMILLA: opravdu me nenapada jak delat treba gulas,svickovou nebo vepro kneflo zelo lehceji. zkus varit jinou kuchyni a nemusis nic vymejslet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam