• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    LOSTINSPACE: ta uprostred mi pripomela scenku z Cervenyho trpaslika, jak Kocour napadne sifonem zenskou v hotelu protoze ma kolem krku mrtvou lisku :-D
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    TOOMIX: z těch nudnejch rádoby vtipnejch keců co ty
    světaznalý intelektuálky nacpou do jednoho článku mi naskakuje vyrážka.

    Tyvole, host do domu, bůh do domu.
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    TOOMIX: No jo no, mechov:D Co by clovek cekal...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: koukám jetam i jedna od nás z HK

    Kavárna u Knihomola - Kavárna a restaurace - Hradec Králové
    http://www.uknihomola.cz/nabidka.php?id=jid
    Kuřecí Sladkominka – kuřecí maso, ananas, jablko, brusinky, oříšky 120,-
    Galileův dalekohled (špíz)- vepřové, kuřecí, cuketa, klobása, cibule, rajče 157,-
    ...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ORISKOVANUTELA: mám jako jedno z comfort food z dětství cosi, čemu se u nás říkalo tortily (netuším proč). Zbylé těstoviny smíchat s vajíčkem a nastoruhaným sýrem typu čedar, přidat vajíčka a lžící dávat na pánev a opéct placičky. Schovaj se do toho i případně bylinky, česnek a nebo opečená cibule.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já koukala na gastropeklo, kde měli recepty z nějakýho fora, a dostaly mě špagetový "karbanátky":D nikdy by mě to nenapadlo, ale vypadalo to vcelku zajímavě. Udělat ze špaget hnízda, přidat zeleninu, doprostřed vajíčko a upíct by mohlo být dobrý
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Tak ted koukam na Ano sefe USA s Gordonem Ramseym a je to husty!!
    GALE
    GALE --- ---
    Nemám slov...

    120g Smažená mozzarella, ozdoba

    Lázně Leopoldov
    http://www.lazneleopoldov.eu/restaurace/
    WYMA
    WYMA --- ---
    FOSSY: ano, v tom je podstatnej rozdíl. a proto by se podniky s elektrickou troubou a eidamem 30% neměly nazývat pizzerie .)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    WYMA: Vidím podstatný rozdíl v tom, že si inspirován něčím udělám něco jiného po svém, a v tom (Babica), když udělám něco, kde polovinu surovin nahradím něčím jiným, ale pořád tvrdím, že je to originál. Jako třeba tvrdit, že záměna parmezánu za eidam z Billy nic nemění, a přiznat, že tohle je prostě moje domácí směs bez jakékoliv návaznosti na jakýkoliv gastronomický Everest...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    WYMA: Takhle jsem to nemyslel, přiblížím na modelové situaci:
    Místo: Itálie 1980
    Zůčastnění: česká rodinka
    "Táto podívej, oni na tu buchtu dávají sýr, rajčata a cibulu, to musí být ale humus!"

    Já nechci zatracovat něco co jsem nezkusil, měl jsem např. pizzu pod názvem Bavorská, byla tam klobása, cibule a kdoví co a byla naprosto výborná. To je v podstatě nový recept, ne náhražka něčeho co tu už bylo. Asi to vyznělo jinak než jsem to zamýšlel, a uznávám Pohlreichovi názory, ale kuchařství by podle mě mělo být i o tom tvořit něco nového ne jen kopírovat furt to samé dokola. Neříkám, že se to pokaždé povede nebo, že to někdy není slepá cesta; jako to, že foukáním tabákového dýmu do umyvadla, zlato nezískáme :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    DELLAMORTE: Takovej názor je bohužel právě největší záhubou českýho restauratérství (viz. diskutovanej Pohlreich). Je přece jedno co na tom je, hlavně když to chutná... to je jak Babica, když nemáte limetku tak tam dejte citrón. Spoustě lidí asi bohužel chutnaj kuřecí plátek s eidamem, broskví, šunkou nebo kdoví čím, ale přesto si troufnu tvrdit, že je to gastropeklo. Dtto s tou pizzou.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: "Tohle je odvaz, kamaráde. Suchý jak cesta, smrdí to jak kapr vyloučenej ze sestavy a do toho sůl." Pohlreich proste vali...
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    DELLAMORTE: me je to taky uplne jedno, kdyz to nekomu chutna, tak at si tam da co chce ale podivit se tomu snad muzu, ne ?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MAGULEE: Podle mě je úplně jedno co na té pizze je, když je dobrá. Někde maj jen ty "klasický" a žrát se to nedá. Osobně to raději dřív ochutnám než budu hodnotit podle ingrediencí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vajíčko je běžný po celé Jižní America... Pizza al huevo.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MASCA: to ma dokonce i svuj vlastni nazev a dotasnes to po Italii vice mene vsude... to ze je to hnusny je bez debat
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    na pizzu vajíčko? ale zas, proti gustu...
    MASCA
    MASCA --- ---
    Hele, dostali jsme v Římě (ano, v Římě v Itálii, kus od Pantheonu) pizzu s hranolkama. Jako že ty hranolky byly na tý pizze. Pak tady něco vyprávějte. Tohle mám rád, ty vždycky spravedlivý experty :) Ale bylo to fakt docela hnusný.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    MAGULEE: nebo brambory
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam