• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ALONSY: No jako jasně, já jenom, že mě občas fascinuje ta představa toho, že každý dělá to, co si vysnil a každý den ho to plní nadšením až po okraj. Mně se často lidi ptají, jestli mě třeba baví škola a diví se, když odpovídám "No, občas mě vyloženě nesere." Protože koho taky baví se učit, žejo. A tak. Ale je jasný, že člověka nesmí ta práce bytostně otravovat, o tom žádná.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    QUORRA: Jo, to jsem já :)
    A taky pracuju na tom, aby mi koníček vydělával :)
    Máme téměř naprostou svobodu - a kdo jí tráví prací, kterou nesnáší, je z ní otrávenej a kazí tím život i ostatním (což číšník, který se chce prát nebo okrádá zákazníky rozhodně dělá) a není schopnej se svým životem nic jiného dělat, tak na to se holt nedá nic říct.
    Možná mu trochu svobody ubrat a šoupnout ho do nějakého dolu na nucené práce - tam aspoň nikoho neotravuje :))
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Zase jsou lidi, který nebaví žádná práce :D. Třeba považují za zábavnější svoje koníčky, cestování apod...překvápko, co :).
    FILUS
    FILUS --- ---
    Prave mi nejde do hlavy, proc tam jsou na zakazniky hnusny a neochotny, serou si tim akorat tak svoje prachy, ale asi si to zase nekde kompenzujou nejakejma oblozema.
    LEMINF
    LEMINF --- ---
    OK takže prostě a jednoduše NEDOSTÁVÁ 6000,- ani za ně nedělá ...
    WILLIAM_WALLACE
    WILLIAM_WALLACE --- ---
    Ano ... pokud daného člověka ta prác nebaví, tak ji nemusí dělat že ano ;o)) ... kolikráte jsem už zažil to, že jsem přišel do hospody, kde byla otrávená obsluha a měl jsem pocit, že je vlastne otravuju tím, že bych si rád dal něco k pití a nebej bůh k jídlu ... Jsou ale podniky, kde jsou lidi, kteří to opravdu dělají s láskou ... takovému člověku velmi rád nechám dýško ;o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SOJKA: No, asi když tě ta práce baví, tak zákazníkům nepliveš do jídla, protože si nedokážeš zařídit lepší plat než 6k. Tak jako číšníci U Vejvodů.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PLAGUEDIL: cuze?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    SOJKA: když tě ta prace bavi, tak vysledek tve prace vypada jinak, než to co provadi oni.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ALONSY: Hele sem kuchar,muj pripad to zrovna ted neni ale proste to tak funguje a kdyz te ta prace bavi tak to proste delas.Nevim proc bych mel jit delat nakyho stupidniho operatora kde sice dostanu vsechny prachy priznany ale bude jich polovina..
    FILUS
    FILUS --- ---
    ALONSY: ale, proč? I tak si vydělaj minimálně 25 000,- což z operátorů bude mít těžko kdo :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Lidi, kteří dělají práci, kterou nesnáší, za nesmyslný plat... Nevím, no, nemůžu si pomoct a nevidět chybu v nich. Ve většině případů.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SOJKA: A to neexistuje jiné zaměstnání? Kdyby šli všichni číšníci dělat telefonní operátory, tak hospodskym asi nezbyde nic jinýho než plat zvýšit ;))
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SARAJ: Asi si nikdy nedelal v gastronomii. 7500 hrubyho je uplna klasika kterou dostanes v 90% hodpodach.Je to kvuli danim majitelu aby za tebe nemuseli odvadet.Mam 15 let praxi v oboru a je to uplne normalni. Zbytek samo dostanes bokem ale je to velkej problem kvuli nemocensky,pujckam,hypotece atak dal. Nechapu ze si na to nikdo nedoslapne.Takhle stat prichazi o strasny prachy kdyz si vemu kolik lidi v gsstronomii dela
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LEMINF: a v praze je jedina hospoda,takze neni kam jinam jit makat...bla bla bla.za 6k mesicne jsem nedelala ani pri vejsce -a taky po barech a hospodach.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    LEMINF: Je dost firem, kde vejplatu dostáváš cash. Páska je jen kvůli daním. Ale má to samozřejmě vliv i na případnou nemocenskou, nebo podporu. Je to otázka volby.
    LEMINF
    LEMINF --- ---
    ok, takze dyska tomu jako prihodej dvacitku nebo kolik? na nas ani tak neprijemny nebyli ale proc se imho tato restaurace hodi do gastropekla je taky to ze tam maj smazeny syr a vedle toho jidlo kde bylo kilo masa za 2000,- czk a to i kamos z nemecka protocil panenky...
    FILUS
    FILUS --- ---
    LEMINF: No prece to, ze to je na pasce neznamena, ze to je realna vejplata o tipech nemluve, o to vic nechapu proc tam sou ty pinglove neprijemny, skodej akorat svejm penezum.
    LEMINF
    LEMINF --- ---
    jak se z toho žije v Praze?
    FILUS
    FILUS --- ---
    Ale tak 6000,- na pasce je v gastronomii celkem klasika:)
    LEMINF
    LEMINF --- ---
    Zážitek u vejvodů mam taky, taky jsem musel platit protože jídlonoš šel domu ale mohli jsme se přepnout k jinýmu. Teď chápu proč je jich tam tolik, když teda maj plat 6000,- i když teda nevim jestli to neni kec protože http://www.mpsv.cz/cs/13833
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam