• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: hele ale maďaři k němu dělají nudle a nebo nokedli, což jsou halušky z nudlového těsta.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: A naopak taková vepřová pečeně se šťouchanejma bramborama a mrkví na másle je mnohem lepší kombo než obligátní knedlo zelo vepř:)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    TOOMIX: Knedlík je taky z těsta, není to těstovina? :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    hlavně ať Vás nikoho nenapadne, dělat jakýkoliv těstoviny k segedínu, to je neslučitelná kombinace
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Zuzkaou - jo ke gulasi treba kolinka...mnam
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMPA: u nás se jedí těstoviny ke guláši. Je to super kombinace.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no bývalého přitele maminka dělávala špagety se smaženým kuř.řízkem - když jsem to dostala u nich poprve, tak jsem na to čuměla jak na ufo....ale bylo to docela dobrý, recept jsem ovšem nepřevzala....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mleté masto na pánvi či grilu s červenou omáčkou je jaksi běžná součást středomořské kuchyně. Třeba kofty, že.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TOOMIX: To sem asi i měl, přišlo mi to i míň divný, než svíčková se sekanou a knedlíkem, ale na nich neni ten trojobal podléhající vlhkosti.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALVATOR: máma, když je líná plnit papriky, tak udělá rajskou s karbanátkama. Taky se to dá ;)
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: v reichu oblibena kombinace spaget s rajcatovou omackou + rizek je kupodivu ok. ta omacka je omatlana na špagetách a neni ji dost na rozmočení strouhanky.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A měl ste někdo řízek s rajskou? To by mě dost zajímalo, ale obávám se na sračku rozmočenýho trojobalu.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    To je stejný jako smaženej řízek, nebo smažený játra s rýží v maďarsku... Jde jen o zvyk, nevidím na tom nic pekelnýho.
    Odbočím, onehdá jsem pročítal jednu hodně starou kuchařku a bylo tam nějaký jídlo ze starého chleba, klidně to znovu dohledám. Tím se nechci zastávat mimibazarových pochutin, jen že dřív se snažili zpracovat všechno do mrtě... Ale v hospodě bych si to určitě nedal :o)
    PIER02
    PIER02 --- ---
    Ve východních Čechách celkem běžné jídlo již po více generací. Regionální specialita se tomu říká ne? Je pravda, že němců tam žilo vždycky dost.

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MALEJ_EJCKA: taková typická německá prasárna:)
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    TYRKYS2: Smaženého řízku s knedlíky a se zelím (neboli řízek "Pavlišov") se musím zastat! Při své návštěvě Adršpachu jsem jej ochutnal jako speciální místní kombinaci o doteď si to někdy v jiných restaurací poručím (za pochopitelného údivu obsluhy). Kdo nezkusil jako by nebyl ...
    MARKKY13
    MARKKY13 --- ---
    TYRKYS2: neb "dobrý prase, všechno spase" :(
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    TOOMIX: Ty kombinace! A zajímalo by mě, co je to "zeleninový košíček".

    200g S E L S K Á B A Š T A (uzená plec, domácí sekaná, smažený vepřový řízek, bramborové a houskové knedlíky, kysané zelí, smažená cibulka) 99 Kč

    50g Š V A G E R K Ů V Ř Í Z E K (smažený vepřový řízek, houskové knedlíky, kysané zelí, smažená cibulka) 99 Kč


    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    U ŠVAGERKŮ - restaurace HRADEC KRÁLOVÉ
    http://www.lunchtime.cz/u-svagerku/

    200g Družstevní dlabanec(smažený kuřecí řízek,sekaná,opečený vídeňský párek,kysané zelí,bramborové a houskové knedlíky) 89 Kč
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Katka Brabencová-Peklo na talíři

    Kuřecí Cordon Blue podle Ikei

    Bylo to něco tak šíleného že jsem to aji vyfotila. Popravdě bych nechtěla ani vidět ten rozbor z čeho se tadle rádoby potravina skládá. Ale kuřecí maso a ani krehčené to bohužel není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam