• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    AFRI: Nemas pravdu, a hned reknu proc. Neocekaval jsem zaplavu chilli, pepre, jalapenos nebo neceho takoveho. Cekal jsem aspon vyssi davku autentickeho koreni nebo prolozeni tunaka trochou zazvoru a wasabi. V podstate byl vrsek rolky velmi skromne poprasen polosladkym peprem, a tim tomu ucinili zadost. V zakladu jsem ale hlavne nepredpokladal ze rolka oznacena jako "Spicy" bude mit zhruba stejne tolik sily jako kterakoliv ostatni.

    Nicmene nekritizoval jsem kuchare za to ze by odflakli tohle konkretni sushi. Asijska kuchyne je obecne vic extremni v pouzivani koreni, a proto chapu ze po zkusenostech s jinymi jidly se rozhodli kuchari trochu zjemnit i s autentickymi doplnky aby to choulostive zapadni tlamicky ustaly. To je v poradku a nic jsem nevytykal. Tuhle historku jsem uvedl spis jen tak na okraj.
    AFRI
    AFRI --- ---
    SYLVAEN: pockat, vazne v jednom odstavci kritizujes to, ze sushi nemelo "ocekavanou naloz"? Heh. Ohniva rolka je sushi asi tak stejne jako ta vec se slaninou.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    PAN_SPRCHA: Řekl bych že to je jak kde. Stejně jako u nás, i tady se najdou lepší a horší, a i ti lepší můžou někdy mít špatný den. Rozhodl jsem se napsat to hlavně kvůli té šílenosti jménem BLT Sushi, protože to mě opravdu pobavilo. Dovedu si představit že by je skutečný sushi mistr za tuhle věc poslal dosmrti loupat rýži. :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SYLVAEN: já teda v sushi restaurantech v americe nic takovýho nepozoroval, kvalita +- stejná jako v těch lepších v Praze
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    První dojmy z návštěvy "nejmocnější vesnice na světě", jak se občas derogativně označuje Washington, DC. Faktem je že oproti jiným městům USA je Washington jen malá vesnice; jedná se o poměrně malou oblast jen asi 7*5 kilometrů uprostřed konglomerace dalších (mnohdy rozlohou větších) obcí, které ale mají vlastní jméno a vlastní samosprávu. V jedné takové se aktuálně nacházím. Nese jméno McLean a rozprostírá se asi pětadvacet kilometrů od srdce Washingtonu. McLean je zónou velkých korporací, hotelů a zábavních zařízení, a v jednom takovém (Tysons Corner Center) jsem si udělal malou vycházku.
    Tahle malá vycházka mě stála na nákupech věcí "které prostě musíte mít" něco přes třista dolarů - můj bankéř mě po návratu do ČR prý bude čekat na letišti, říkal.. taky něco mumlal o nabité pistoli, ale jsem přesvědčen že jen žertoval. Každopádně mě mé nohy nakonec neomylně zavedly ke zdejší interpretaci sushi restaurantu který nese jméno "Wasabi".

    Mohlo by se zdát že můj zážitek byl strašlivý a proto to píšu právě do tohoto tématu. Vlastně to nebylo vůbec špatné - sushi bylo čerstvé, jen se obávám že mistr kuchař příliš spěchal s přípravou protože rýžový obal mnohdy nebyl dostatečně spojený. Možná v tom hrála roli nesprávně připravená (čti: vymytá) rýže, protože jsem si všiml že rozpadající se rolky neměly dostatek pojiva, kdo ví. Samotné ryby byly v poměrně dobré kondici, bez pachuti. Bohužel se ale i Wasabi muselo přizpůsobit choulostivým a zmlsaným tlamičkám amerických páprdů, protože "Extra Spicy Tuna Roll" připomínala svou intenzitou možná tak správně naložený pfeffersteak. Abych to srovnal a odpálil si na jazyku očekávanou nálož, byl jsem nucen spravit slušnou dávkou pasty wasabi. Teprve když mi z tváře zmizel slastný výraz po zkonzumování první ohnivé rolky jsem si povšiml rodiny s dvěma dětmi která seděla o stůl dál. Nevinná dítka si hrála s autíčky a panenkou (roztomilá pětiletá holčička s ní právě mlátila tatínka do nohy tak že by to mělo přivolat přinejmenšm pozornost policie), tatínek ale nevnímal brutální útok na svou končetinu a zíral mým směrem. Asi správně rozpoznal množství wasabi kterým jsem "doladil" svůj pokrm, a nejspíš přemýšlel jestli dřív exploduji nebo se budu věnovat samovznícení s ohniskem v ústech. Věnoval jsem mu úsměv a natřel si další rolku šťavnanou dávkou oné zelené pasty. To už vzdal. Já ale nikoliv, a na radu roztomilé korejky (ano, i zde obsluhují v japonských restauracích korejci) jsem vyzkoušel denní "special", BLT Sushi.

    Každého milovníka japonských syrových pokrmů před touto věcí varuji z nejhlubšího srdce. Klíčem k rozkódování toho oč se jedná je tento postup:
    * Začněte dělat tradiční maki
    * Z pracovního stolu si odstraňte všechny přísady které do tradičného maki patří
    * Rybu nahraďte osmaženou slaninou
    * Tradiční zeleninu (okurku, avokádo...) nahraďte nasekaným salátem (jakobyste dělali burger)
    * Zabalte
    * Servírujte
    * Proneste nějakou moudrost typu "V Überscheisevornergadenu na to stáli fronty."

    Nebylo to tak úplně špatné. Bylo to jako.. barbecue s rýží. Ale nebylo.. to zdůrazňuji, NEBYLO to sushi.
    Ale to američen nepozná. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Výprava do restaurace na závodišti v Chuchli... Hipsterský sloh omluvíte, fotky jsou extrémně vypovídající.

    Vývařovna: NEDOSTIŽNÝ DOSTIH
    http://www.vyvarovna.com/2013/05/nedostizny-dostih.html
    GRANTORINO: a to je škoda takové předsevzetí, na jídelny tu máme specializovaný koutek a gnoči s grankem by byly i tam unikátní

    [ Ústav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen ]
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    trošku jsem si říkala, že vám nafotím, co vaří v naší školní jídelně dětem / jako třeba gnochi rozvařené posypané grankem, gnochi rozvařené polité béžovou sračkou s tmavě zelenými hnusy nazývající se brokolicovou omáčkou, nedovařené kuřecí stehna z vrchu usušené, uvnitř syrové se špagetama opět polité béžovou sračkou, popřípadě další jídla politá béžovou sračkou s různými odstíny barev pod názvy burgundská omáčka,šípková omáčka, svíčková omáčka přelitá přes sekanou, langoše, a další typy zcela neidentifikovaných rozvařených sraček /protože pardon, jídlo se to nazvat nedá/... ale bohužel jsem se posledně vytočila u zapečených těstovin tvrdých již od pohledu, z kterýžto se dala sníst pouze polovina, vrátila jsem to kuchaři se slovy "tohle žrát nebudu/ a už jsem si slíbila, že do této kuchyně nevstoupím... takže fotky holt nebudou :/
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KURE: no vidiš a to jsem zrovna říkala, že to je jak ve třetí třídě pod kaštanem
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MEANDER: strašný
    KURE
    KURE --- ---
    MEANDER: hokej je mi volnej, ale musim priznat že mě pobavil "Jágr mistr"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MEANDER: jakožto hokejový fanda to neoceňuji ;)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Já nevím. Možná to je vtipné a hokejový fanoušek to ocení. Možná ne.

    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    TOOMIX: No ty stránky jsou taky dost mučivý, o galerii fotek nemluvě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Torture Restaurant – menu
    http://www.torture-ol.cz/menu
    Kopa křidel z kuřete lakomého Lunta (na váhu)
    (grilované kuřecí křidélka, chléb, vlastní receptůra)
    100 g/20 Kč, minimum 500 g

    200 g Tatarský nájezd krvelačného vampíra 249 Kč
    (tatarský biftek z pravé svíčkové)

    1500 g Urvané koleno bičovaného Lukáša z Příhona 220 Kč
    (pečené vepřové koleno, křen, okurek, hořčice, beraní roh, chléb)

    300 g Kusy špinavého rouna kacíře Cilka 205 Kč
    (mix smažených řízečků, kuřecí a vepřové, podávané na prkně s beraním rohem, okurkou, chléb)

    150 g Guláš z kostnaté krávy panoše Pucáka 129 Kč
    (hovězí guláš s čerstvě sekanou cibulkou, 4 ks bramboráčků)

    200 g Zuboželé trosky linčované Kláry 160 Kč
    (steak z vepřové panenky na grilu s jednou omáčkou dle vlastího výběru v ceně)


    STUDENÉ PŘEDKRMY:

    150 g Domácí utopenec s cibulí a feferónkou, pečivo 40 Kč

    120 g Nakládaný hermelín (vlastní receptůra) pečivo 55 Kč

    Pes kata z Loštic 50 Kč
    (krajíc chleba, máslo, 3 ks tvarůžků, steril. feferónka, cibule)

    150 g Mučednické prkénko 80 Kč
    (dva krajíce chleba, máslo, uzenina a sýry dle denní nabídky)


    TEPLÉ PŘEDKRMY:

    75 g Topinka dvou přiznání 55 Kč
    (jeden kus topinky, šunka, sýr, steril. okurek)

    75 g Topinka ostré gilotiny 70 Kč
    (pikantní masová směs, paprika, cibule, feferony)

    150 g Oběšencův obojek 60 Kč
    (smažené cibulové kroužky s dressingem)


    POLÉVKY:

    0,33 l Polévka dle denní nabídky 25 Kč

    0,33 l Vývar celestýnského běžence 30 Kč
    (hovězí vývar s celestýnskými nudlemi)

    0,33 l Vývar Rasovy maminky 40 Kč
    (hovězí vývar, játrové knedlíčky, domácí nudle, zelenina)

    0,33 l Česnečka podle Edgara Allana Poe 35 Kč
    (uzenina, vejce, opečený chléb, sýr)

    0,33 l Česnečka zbloudilého ducha z Loštic 45 Kč
    (uzenina, vejce, tvarůžek, brambor, opečený chléb, sýr)

    0,33 l Šatlava bystročického zelináře 60 Kč
    (domácí zelná polévka s klobásou v rozpékaném chlebu)


    MINUTKY Z DRŮBEŽÍHO MASA:

    150 g Prso nahé Johanky z žaláře 109 Kč
    (přírodní kuřecí řízek)

    150 g Temné stíny hříchu 129 Kč
    (smažený kuřecí řízek plněný nivou, šunkou a žampiony)

    150 g Flák mocnáře Dalibora 109 Kč
    (smažený kuřecí řízek)

    150 g Sladké utrpení osudu 129 Kč
    (přírodní plátek, med, výběr pepřů, smetana)

    330 g/130 g Kousky po mrtvém vězni z Vodňan 119 Kč
    (kuřecí rizoto se zeleninou a žampiony)

    150 g Magická záhada jeptišky 119 Kč
    (kung–pao z kuřecího masa)

    150 g Ondrášova zbojnická bašta 139 Kč
    (kuřecí plátek v bramboráku)

    200 g Blažený úsměv babky kořenářky 139 Kč
    (kuřecí steak na grilu s bylinkovou omáčkou)

    200 g Zasmrádlý polibek dotčeného Mirečka 139 Kč
    (kuřecí steak s rokforovou omáčkou)

    150 g Kubachova oprátka 129 Kč
    (kuřecí směs s pórkem, česnekem, rajčaty a hermelínem)


    MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA:

    150 g Gaunerův útěk 99 Kč
    (smažený vepřový řízek)

    150 g Smrdutá kobka loštického lapky 129 Kč
    (smažený vepřový řízek s česnekem plněný anglickou slaninou a tvarůžky)

    150 g Mýtus o dobrotě 129 Kč
    (vepřové maso, niva, smetana, cibule)

    150 g Obrácený život mučedníka 129 Kč
    (smažený vepřový řízek v sýrovém těstíčku s anglickou slaninou)

    150 g Pikantní tragédie mistra duchovního 129 Kč
    (přírodní řízek plněný šunkou, angl. slaninou a feferony)

    150 g Trhanův oživený hrob 139 Kč
    (vepřový plátek v bramboráku)

    200 g Vinckova nasládlá nástraha 139 Kč
    (vepřový steak s brusinkovou omáčkou)

    200 g Krutá slast houbaře drobka z Těšetic 139 Kč
    (vepřový steak s omáčkou z pravých hřibů)


    RYBY:

    1 ks Úlovek žalářníka Vejdy 129 Kč
    (pstruh na roštu)

    200 g Odkaz růžové lůzy z Norskýho lochu 170 Kč (steak z Lososa na grilu s bylinkovým máslem)


    BEZMASÁ JÍDLA:

    120 g Bledá stěna nářků 89 Kč
    (smažený eidam)

    120 g Plesnivá mošna Zilvarova holomka 89 Kč
    (smažená niva)

    120 g Rozpálené okovy Pepina ze Sedlčan 89 Kč
    (smažený hermelín)

    100 g Zapáchající dukáty Olomouckého pašeráka 89 Kč
    (5 ks smažené tvarůžky)

    150 g Sen z hladomorny 109 Kč
    (smažený hermelín, tvarůžek, eidam)

    250 g Poslední slzy bičované coury 99 Kč
    (zeleninové rizoto sypané sýrem)


    TĚSTOVINY:

    400 g Těstoviny konšela Pomodora z Neapole 79 Kč
    (s rajčatovou salsou)

    400 g/130 g Lup houbaře Pajdy 109 Kč
    (těstoviny s kuřecím masem a žampiónovou omáčkou sypané sýrem)

    400 g/130 g Udání souseda Járy 109 Kč
    (těstoviny s kuřecím masem a rokfórovou omáčkou)

    400 g/130 g Brčálově zelené krzno šibeničníka Kuldy 109 Kč
    (těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou s listovým špenátem sypané sýrem)


    DEZERTY:

    100 g Žhavá povídka o růži v bastile 59 Kč
    (horké maliny, vanilková zmrzlina, šlehačka)

    200 g Shromáždění osudů 59 Kč
    (1 ks palačinka se zmrzlinou, šlehačkou a ovocem)

    120 g Polibek od mučedníka 39 Kč
    (vanilková zmrzlina, šlehačka, čokoláda)
    NOSIGNAL
    NOSIGNAL --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    z FB Boulevard Bageterie

    Deniska Blondýna Marešová
    Minulý čtvrtek kolem poledne jsem zašla na Arkády, že zkusím tu vaši novou *Telecí s chřestem. Když jsem se pak do ní s chutí zakousla, čekalo mě nemilé překvapení. Vytahla jsem z ní povařenou kůži nečekaných rozměrů, která nejspíš patřila nějakému kuřeti, protože tenhle materiál neviděl tele ani z vlaku. Přikládám fotku s nálezem, hodila jsem to na misku od salátu, kde krásně odhadnete velikost tý plachty, kterou nahrazujete maso. Chodím k vám ráda, ale tohle mě hodně zklamalo.

    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VEETUHS: Aha to je pórek :D
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    PAN_SPRCHA: četl jsem tam párek a celkem mi to do toho i zapadlo
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ROTTINGGIRL: to jo.

    hosting obrázků img24.eu
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOOMIX: Oujé....výživné stránky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam