• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    MIC: posta;)
    MIC
    MIC --- ---
    GREGI: jak velky, kolik a odkud?
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    CEEYDA: nemusíš tak daleko...
    GREGI
    GREGI --- ---
    CEEYDA: kamos prodava stary... dlasich 100 let vydrzej jen o chce trochu prebrousit
    CEEYDA
    CEEYDA --- ---
    CERMINEK: diky,bydlim na pze 2, a nevim o místní pile, ale je mozny ze bude treba v modranech nejaka :)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CEEYDA: Jakákoliv pila ve tvém okolí :)
    CEEYDA
    CEEYDA --- ---
    MIC: asi radsi novy, ale kdyby stary byly v dobrym stavu...
    MIC
    MIC --- ---
    CEEYDA: starý nebo nový?
    CEEYDA
    CEEYDA --- ---
    Zdravim,
    poradite nekdo,kde bych mel shanet trámy ? chtel bych to do bytu, pokud by se zadarilo, tak i na patro treba
    MTJ
    MTJ --- ---
    LITTLEPUNKK: Od jakýho oleje to je? Každopádně, i kdyby byl vysýchavej nebo ne, pokud to není starej flek tak půjde vymýt třeba toluenem, příp. normálním jádrovým mýdlem.
    GREGI
    GREGI --- ---
    LITTLEPUNKK: hm myslim ze to pude hodne tezko... drevo je dost porezni material takze imho to pude pryc az casem... a nebo zaolejovat celou podlahu;))
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    Zdravíčko , máte někdo zkušenost s odstraňováním mastných fleků ze dřeva ? v mém případě z nenalakované podlahy ... benzínem ? nemohu si dovolit žádný zanechaný odstín . díky za info :)
    GAF
    GAF --- ---
    A ještě jeden dotaz stran té smůly. Prosím Vás, jak šetrně k dřevu odstranit smůlu (ty menší kousky jdou hadrem, ale ty větší už zůstávají) z mořených lakovaných prken?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    WOJTYLA: na buk...tvořil jsem z toho hi-end reprobedny... výsledek byl i po natření vosku hodně povedený, ale trvalo to dlouho...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CERMINEK: ok pistoli mám - zkusim...na jaký dříví si to mydlil?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    WOJTYLA: jop...ihové ředidlo, co jsem koupil jsem nalil do stříkací pistole a po vrstvách nanášel... po každé vrštvě jsem to jemňounce přejel smirkem a dal další vrstvu...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CERMINEK: nástřikem?
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    frézka je to malá, řekl bych do ruky. finančně tak cca 1500? Jestli je to tak, že těch zásmolů je 100x10, pak bych to nechal na slunci, nebo tomu pomohl letlampou, ať to vyteče a pak vytřít tím benzínem a tmel....
    GAF
    GAF --- ---
    GHANTA: jaj odsuď taky, protože těch smolných místeček je na jednom prkně tak sto a prken je asi deset. A na frézku jsem zatím malý pán jak peněžně tak skillem.

Ale rozhodně díky za odpověď.
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Jaj. Vlastně truhláři používaj na ty zásmoly takovou frézku a pak tam nalepěj tohle: http://www.mikulkajosef.cz/produkty/vyspravovaci-lodicky/
    nebo se to místo dá vyškrábnout skalpelem, vyčistit benzínem a zatřít tmelem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam