• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    MTJ
    MTJ --- ---
    NIKOPOL: Jo, samozřejmě to chápu ;)
    Navíc, to z čeho dělají ty dveře z Baumaxu je horší dřevo než to z čeho se dělají palety mimochodem. Ony ty palety totiž musí fungovat :)
    Dřeň, jeden letokruh klidně skoro 1cm a tak…
    To co kupuju je opravdu dřevo. Takže tak.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: oka .. :-) jsme dohodnutý
    GREGI
    GREGI --- ---
    NIKOPOL: me by z toho prave stacil uriznout kus takze teoreticky by nam stacil jeden a jen bysme si to rozdelili:)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: :-) ahoj ... než jsem začal odpovídat na to, co se tu psalo, .. chtěl jsem se zeptat na to samý ...

že by se mi hodil špalek, větší poleno něčeho českýho a listnatýho, průměr cca 40cm a na dýlku tak třeba 60 cm aby to mělo, ideálně dub, třešeň, hrušeň .. ideálně bez prasklin

věděl byste pls někdo o něčem ...
    GREGI
    GREGI --- ---
    nevite nekdo kde sehnat kulatej rez kmene cca prum 40-60 cisel a sirka tak 10-20 cisel? idealne nejakej listnatej strom... idealneji tresen nebo neco na ten zpusob:)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: wow ... tohle je ovšem úplně boží :-))

MTJ: to dělá ten neviditelnej démon kapitalistickýho trhu :-) pokud někdo (globalní magnát na nábytek) koupí hromadu dřeva (od magnáta na těžení pralesů) a spojej se s dobrym managerem (magnátem v oboru levné práce dětských dělníkůze zemí třetího světa) ... tak vyprodukujou hromadu kšuntu, co se dá levně prodat ...

kdokoliv to bude řešit tradičně a s ohledem na kohokoliv a cokoliv, třeba i jen slušný jednání, udělá to určitě dráž než tihle pánové
    (oni mají prachy a chtěji víc ... to znamená, že je proti jejich zájmu někoho nechat vydělat .. nebo někomu umožnit rozjet produkci něčeho, co bude dobrý a žádaný .. to znamená že je proti jejich zájmu prodat někomu dřevo stejně levně jako jinýmu z jejich party ... atd)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Dělal jsem u dovozce všeho možného pro byt, zahradu, atd..a VIM, že největší část ceny v maloobchodě jsou M-A-R-Ž-E.. Proto se tu ptám, zda to někdo umí levněji. Třeba truhlář, který bere s množstevníma slevama, nebo někdo na pile.. nebo někdo, kdo to pro mě třeba ukradne:D je mi to jedno, jen na to prostě nemám 2500 Kč a sere mě, že si nemůžu doma udělat pěkné schody na patro.
    MTJ
    MTJ --- ---
    Taky nechápu jaktože koupíš dřevěný dveře v Baumaxu za 1100,- a přitom když jedu koupit dřevo na dveře tak dám minimálně 1500,-.
    Víš, je „dřevo” a dřevo, „materiál” a materiál. Pokud je něco z dobrýho dřeva a dobře udělaný, rozhodně to není „za pár šupů”. Jestli chceš udělat něco v kvalitě toho „za pár šupů”, udělej objednávku v číně na 30 kontejnerů desek, vezmi ty svoje 4m2, zbytek prodej a budeš třeba na stovce za metr, třeba jo, no a nebo si to vyrob z obalový překližky třeba.
    A nic ve zlým, opravdu. Ale žasnu, a teď už to ani není na tak tebe, jak si mnoho lidí myslí jaký jsou řemeslníci kurvy a oškubávají lid. Jenom kroutím hlavou.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    tak tedy jakto, ze hotovy nabytek z takoveho materialu vychazi za par supu na metr2, ale samotny material je 2x drazsi?
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    a vem si jaka je kvalita těch sparovek ve kšeftu ala hornbach obi baumax....samej suk a prasklina
    MTJ
    MTJ --- ---
    R6ANDREW: Nic ve zlým ale i 2500 za 4m2 spárovky je ještě hodně málo, pokud je dobrá. To je normální cena za obyčejnou březovou laťovku. Spárovka, pokud ti jí bude někdo dělat, je minimálně za 1000,-/m2.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj, prosim o radu na koupi:

poptavam v Praze:
    sparovky nebo latovky, tloustky okolo 28 mm, sire 40 - 45 cm, podle toho, co bude.
    celkova delka 9m
    jednotlive rozmery, kvuli volbe spravne delky:
    2x 180 cm
    2x 120 cm
    1x 60 cm
    5x 40cm
    vychazi mi to nejlepe na 2x 250 cm a 2x 200 cm
    V obchodech to maji strasne drahy, vyslo by mi to na 2200 - 2500 Kc, ale verim, ze to jde levneji, treba od remeslnika, ktery na tom nechce narejzovat velkou marzi..:)
    Diky za info
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    The unusual-looking picnic table is constructed quite elegantly from bent timber. Rounded forms were created with absolute grace and symmetry, allowing some of the natural features of the wood grain to give it additional character against an otherwise abstract contemporary appearance. The meandering line of the set’s section reveals an exquisite elegance, but it’s the duality of this fine piece of furniture that’s truly unexpected. You may gaze up on the Picnic Bench and see a table with seats along the sides, but in flipping the object over, two conjoined but outward-facing bleachers become apparent. This incredible item offers a place for friends to share a meal, and for strangers to sit apart.

GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---

GREGI
    GREGI --- ---
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem... Sháním špalíček švestkového dřeva, rozměrově tak 10×10×15 cm, pokud možno bez suků a s co nejpravidelnější a nejrovnoměrnější kresbou dřeva a co nejlevněji :) Nemáte doma nějaký takový kousek?
    GREGI
    GREGI --- ---
    MIC: posta;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam