• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GREGI: pěkný, ale asi zásah savem :)?
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    NIKOPOL: nektere stromy museji dolu... nikdy bych nepokacel strom jen pro drevo neboj
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MTJ: ... proč se to po říznutí za syrova namáčí před sušenim ? jako aby to bylo mokrý všude stejně a nepraskalo to ?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: ježiš .. to mi připomělo .. jak tu nebo někde okolo někdo prezentoval nějakou tu snobskou firmu akci .. něco ve stylu "chceš mít pořádnej stůl?" .. "jedinej co stojí zato má desku z celýho kmenu ... timpádem ti na to musíme porazit nějakej fakt staerj strom .. a nebo už jsme ho pro tebe porazili .. stačí si vybrat" . .

nic proti nočnímu stolku to je jasný, ale nasilý na letitejch stromech nemůžu
    GREGI
    GREGI --- ---
    neco takovyho no

GREGI
    GREGI --- ---
    MTJ: zkusim to... nejvetsi problem by pro me byl to nejak dostat z lesa:))
    MTJ
    MTJ --- ---
    GREGI: Zajdi za nejbližším hajným, jestli teda máš kapacitu na to vzít si celej strom. Souška se od rozumnýho sehnat dá, otec takhle měl naposled jasan a ten měl dokonce víc než 40 v průměru, tuším že i takovejch 60. Jinak já si to tady taky šušním kde se dá. U dřeva to prostě trvá no, je jenom třeba s tím začít ;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MTJ: je to orisek no... jeden nyxak z toho chce udelat nocni stolecek tak shanim kde se da a nikde nic
    MTJ
    MTJ --- ---
    NIKOPOL:
    GREGI: Pokud to má bejt tlustý 10 cm (NIKOPOL), je třeba to říznout za syrova a ideálně celý namočit na pár dní a třeba ve sklepě pomalu sušit (rok) a nebo říznout ze středu už vyschlý klády kterouž bude ale nelehký sehnat protože zase málokdo nechává takovej kmen v kuse, zapaří se to.
    Ideálka asi bude sehnat něco uschlýho nastojato což ale bude imho docela oříšek, to si myslím že seženete maximálně dub. Ale hodně štěstí!
    MTJ
    MTJ --- ---
    NIKOPOL: Jo, samozřejmě to chápu ;)
    Navíc, to z čeho dělají ty dveře z Baumaxu je horší dřevo než to z čeho se dělají palety mimochodem. Ony ty palety totiž musí fungovat :)
    Dřeň, jeden letokruh klidně skoro 1cm a tak…
    To co kupuju je opravdu dřevo. Takže tak.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: oka .. :-) jsme dohodnutý
    GREGI
    GREGI --- ---
    NIKOPOL: me by z toho prave stacil uriznout kus takze teoreticky by nam stacil jeden a jen bysme si to rozdelili:)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: :-) ahoj ... než jsem začal odpovídat na to, co se tu psalo, .. chtěl jsem se zeptat na to samý ...

že by se mi hodil špalek, větší poleno něčeho českýho a listnatýho, průměr cca 40cm a na dýlku tak třeba 60 cm aby to mělo, ideálně dub, třešeň, hrušeň .. ideálně bez prasklin

věděl byste pls někdo o něčem ...
    GREGI
    GREGI --- ---
    nevite nekdo kde sehnat kulatej rez kmene cca prum 40-60 cisel a sirka tak 10-20 cisel? idealne nejakej listnatej strom... idealneji tresen nebo neco na ten zpusob:)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: wow ... tohle je ovšem úplně boží :-))

MTJ: to dělá ten neviditelnej démon kapitalistickýho trhu :-) pokud někdo (globalní magnát na nábytek) koupí hromadu dřeva (od magnáta na těžení pralesů) a spojej se s dobrym managerem (magnátem v oboru levné práce dětských dělníkůze zemí třetího světa) ... tak vyprodukujou hromadu kšuntu, co se dá levně prodat ...

kdokoliv to bude řešit tradičně a s ohledem na kohokoliv a cokoliv, třeba i jen slušný jednání, udělá to určitě dráž než tihle pánové
    (oni mají prachy a chtěji víc ... to znamená, že je proti jejich zájmu někoho nechat vydělat .. nebo někomu umožnit rozjet produkci něčeho, co bude dobrý a žádaný .. to znamená že je proti jejich zájmu prodat někomu dřevo stejně levně jako jinýmu z jejich party ... atd)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Dělal jsem u dovozce všeho možného pro byt, zahradu, atd..a VIM, že největší část ceny v maloobchodě jsou M-A-R-Ž-E.. Proto se tu ptám, zda to někdo umí levněji. Třeba truhlář, který bere s množstevníma slevama, nebo někdo na pile.. nebo někdo, kdo to pro mě třeba ukradne:D je mi to jedno, jen na to prostě nemám 2500 Kč a sere mě, že si nemůžu doma udělat pěkné schody na patro.
    MTJ
    MTJ --- ---
    Taky nechápu jaktože koupíš dřevěný dveře v Baumaxu za 1100,- a přitom když jedu koupit dřevo na dveře tak dám minimálně 1500,-.
    Víš, je „dřevo” a dřevo, „materiál” a materiál. Pokud je něco z dobrýho dřeva a dobře udělaný, rozhodně to není „za pár šupů”. Jestli chceš udělat něco v kvalitě toho „za pár šupů”, udělej objednávku v číně na 30 kontejnerů desek, vezmi ty svoje 4m2, zbytek prodej a budeš třeba na stovce za metr, třeba jo, no a nebo si to vyrob z obalový překližky třeba.
    A nic ve zlým, opravdu. Ale žasnu, a teď už to ani není na tak tebe, jak si mnoho lidí myslí jaký jsou řemeslníci kurvy a oškubávají lid. Jenom kroutím hlavou.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    tak tedy jakto, ze hotovy nabytek z takoveho materialu vychazi za par supu na metr2, ale samotny material je 2x drazsi?
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    a vem si jaka je kvalita těch sparovek ve kšeftu ala hornbach obi baumax....samej suk a prasklina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam