• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoja lidi, mam dotaz, tra mi nekdo pomuze. Mam nekolik prken, ktere jsem odbednil z civek, ktere prisly ze států. Je na nich razitko:

IPCC US-162404 HT
    Audited by TP

a z druhe strany je razitko

SPIB-HT 677

Chtel jsem si zjistit puvod dreva, jestli z nejake farmy na rychlerostouci dreviny, nebo normalne z tezby v prirode a co je to vubec za drevo, chtel bych si z toho zbouchat nejake policky, tak aby se mi to nerozpadlo za nejaky cas nebo to nepopraskalo...

Na webu jsem nasel jen informaci, ze IPCC je organizace zabyvajici se zmenami klimatu a ze rozdavaji certifikaty, predpokladam tedy, ze firmam, ktere jsou k ziv. prostredi ohleduplne. Toto razitko zrejme bude onen certifikat..Nicmene nepodarilo se mi uz zjistit nic vic.. Nevi nekdo jak na to?
    Diky:)
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    GGG: Taky mam par kousku takoveho dubu doma. Puvodne jsem z toho chtel neco vyrezat, ale kdyz jsem do toho riznul pilou, tak jsem se rozhodl ze z toho udelam jen spalek na stul :o)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Netušíte kde levně sehnat vyschlá lipová prkna na řezbařinu? Chci se pozvolna pustit do výroby rámu k zrcadlu a nedaří se mi sehnat materiál...
    GGG
    GGG --- ---
    NIKOPOL: da se to normalne opracovat klaisckym truhlarskym naradim, tvrdost mi prjde stejna jako u kvalitniho dubu
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    lNIKOPOL: jedno je jisté, bude to velmi, velmi tvrdé .)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NENUPHAR: taky :-)
    GGG: .. plus by mě zajímalo, jestli si stím něco zkoušel a jak se to chovalo, prosím :-)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GGG: kousek bych si vzala, ten příběh a to stáří mě přitahuje... jaké jsou rozměry, cena?
    GGG
    GGG --- ---
    Neměl by někdo zájem o fosilní bahenní dub? Buď celé fošny nebo klidně jen kousky.
    Stáří cca 9000 let. Vyzvednuto ze 4 metrové hloubky v pískovém podloží.

NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Shanim nekoho z prahy ochotneho mi na pasove pile narezat lipove hranoly...
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    GREGI: Tresen se ti bude blbe shanet. Ale ten jasan z fotky by jsi mohl sehnat. Nekde v lese pri tezbe. Nebo na nejake pile at ti odriznou kulacek jasanu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    GREGI: ty stoličky u zdi jsou taky pěkný
    GREGI
    GREGI --- ---
    ten stuuuul!!! skoda jen tech hnusnejch plastovej zidli

NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: :-) .. no jestli to je přirodní, tak bych to asi přilepil i do "obrázky, co mě rozštípou"

jinak, mám špalek .. ale oproti původnímu zadání je to borovice a má drobný praskliny - takže schánim dál
    GREGI
    GREGI --- ---
    NENUPHAR: nvm je mozny ze nahoda od prirody:)
    MTJ
    MTJ --- ---
    NIKOPOL: Jo. To jsou takový moje fíglovitý empirický zkušenosti. Lepší je povařit ale to je potřeba vědět jak moc.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GREGI: pěkný, ale asi zásah savem :)?
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    NIKOPOL: nektere stromy museji dolu... nikdy bych nepokacel strom jen pro drevo neboj
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MTJ: ... proč se to po říznutí za syrova namáčí před sušenim ? jako aby to bylo mokrý všude stejně a nepraskalo to ?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GREGI: ježiš .. to mi připomělo .. jak tu nebo někde okolo někdo prezentoval nějakou tu snobskou firmu akci .. něco ve stylu "chceš mít pořádnej stůl?" .. "jedinej co stojí zato má desku z celýho kmenu ... timpádem ti na to musíme porazit nějakej fakt staerj strom .. a nebo už jsme ho pro tebe porazili .. stačí si vybrat" . .

nic proti nočnímu stolku to je jasný, ale nasilý na letitejch stromech nemůžu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam