• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    HUGOT: vůbec ne ... MDF je na barvu ideální ;) - jestli jsi z Prahy, mohu Ti doporučit nějaké dodavatele ..
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    DEEJAYY: kdyz budu hrany resit kulate (horni frezka) a cele dily budu natirat barvou, je stejne potreba resit hrana u MDF?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    HUGOT: stavební překližku raději opravdu nebrat, jestli chceš - mohu Ti poslat nějaké technické listy a specifikace, nicméně volil bych rozhodně raději standardní truhlářskou překližku /buk/ .. MDF deska je na opracování lepší, nicméně už budeš muset řešit hrany .. jak na ten obrázek koukám, možná bych se opravdu té MDF (případně i lamina) nebál, dneska není problém aby Ti někdo připravil "nalepenou" ABS hranu (nalepí se na rovný dílec a strhne se, čímž máš hranu upravenou na požadovanou šířku a zároveň pěkně zakulacenou), kterou si sám nalepíš na tvarové dílce a tím ušetříš spoustu peněz a dosáhneš zajímavého výsledku ... plochu na ležení bych pak dodělal buď z překližky, nebo standardní rošt ...
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    uz jsem ji take objevil, postel budu delat z mdf
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    HUGOT: Co MDF deska? ta je na nábytek mnohem lepší.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HUGOT: Čím přesně se to lepí, ti nepovím, ale na posteli ze stavební překližky bych fakt spát nechtěl. Zkus z výrobce vyrazit, čím to lepí, a pak si dohledat technický list. Nicméně osobně bych do toho nešel. Čím míň lepidla a laků, tím líp.
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    Poradite prosim? Potrebuju udelat nejaky nabytek - vestavenou skrinku do vyklenku, nejake police do skrine a chci synatorovi udelat postel ala -

    http://cdn1.notonthehighstreet.com/...t_images/images/000/436/200/original_newdigger2.jpg?1335238939

    vychazi mi to cele asi na 6 desek 2500x1250, chtel bych to delat z preklizky (hlavne kvuli tomu, ze se nemusi oproti jinym deskovym materialum upravovat moc hrany olepovanim atd...) vzhledem k tomu, ze vse bude spise ucelove a schovane (police a vestavna skrin) a postel dostane nater, netrvam vzhledem k velkemu rozdilu v cene uplne na nejvyssi kvalite povrchu - muj dotaz zni - da se pouzit stavebni/obalova preklizka nebo se mam orientovat vyhradne na truhlarskou? Hrozi u stavebni/obalove jina rizika, nez ne uplne reperezentativni vzhled vrchni vrstvy? (napr - jine pouzite lepidlo, ktere je do interieru (k detem) nevhodne, vydrolujici se vnitrek desky atd...) Mate prosim nekdo nejake zkusenosti? Diky
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MTJ: Díky, domluvíme se. Akutní nedostatek tvrdého dřeva na jednu nárazovou věc jsem dneska vyřešil, ale do budoucna stejně ty trámky budu potřebovat nařezat. Buku by byla škoda, navíc tak pěkně proschlýho.
    MTJ
    MTJ --- ---
    JOSEF_K: Když počkáš do ledna až pojedu do Prahy tak ti to nařežu. A nebo si udělej kdykoliv vejlet ke mně do Telče.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Mam prosbu. potreboval bych si nekde narezat bukovy tramky cca 7x7 cm na prkna cca 12mm (celkem pet ks, nejdelsi ma 60 cm). zkousel jsem to na cirkule, ale mam jen malou a nevezme to. nepustil byste me nekdo k velky pasovce nebo necemu podobnymu?
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    MTJ: dik, zkusim..
    MTJ
    MTJ --- ---
    TOM_TOM: Musíš nejprv prolepit případný odloupaný dýhy a až to bude celý zpevněný tak to vytmel – pokud to bude pod krycí barvu tak nejlíp polyesterovým tmelem. Pokud to uděláš dobře tak nic praskat nebude. A hlavně před tmelením dobře vyfoukej prach.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    ROZCOS: no taky me to napadlo, mam akorat strach, ze se ten tmel bude casem vydrolovat..
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    TOM_TOM: to bych spíš ten epoxid než laminát, anebo to zkusit tmelem na dřevo..
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Repasuju stary zidle, nikdy jsem to nedelal. Jsou to tonetky, rekl bych 30 let stary. Uz se na nich nekdo vyradil, takze jsem seskrabnul starou barvu a hodlam nanest novou. Nicmene sedak je z preklizky, ktera uz je dost popraskana, menit ji nechci, ma prolis a ten nezopakuju. Taky se mi nechce pouzivat moc barvy, radsi bych tu preklizku necim zatahl, prebrousil a mel hladkej povrch, na kterej budu nanaset finalni kryci vrstvu barvy.

    Otazka zni - co byste doporucili na tu preklizku? Napadl me epoxid nebo laminat. Zaroven jde o namahany misto, tak bych byl rad, kdyby to nemelo tendenci praskat. Za napady dik!!
    XAJA
    XAJA --- ---
    SLUNCULAK
    SLUNCULAK --- ---
    zdravim,
    rad bych si poridil neaka prkna kolem krce praha 4, mate nekdo doporuceni kde je dobre vyschle za dobrou cenu ? diky
    LASAN
    LASAN --- ---
    Zkus mu na manahuna napsat tenhle eschop má můj kámoš a je dost schopny sehnat spoustu věcí a třeba ti i poradí .
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Zdravím vespolek. Sháním takovou věcičku - vápenokaseinový klíh. Mé dlouhé hledání skončilo u kostního, nebo kožního klihu. Poté se mi podařilo najít kaseinové lepidlo, ale nejsem si úplně jist jestli to je to co sem hledal.
    Nepotřebuji to tedy na dřevo, ale jako součást "receptu" na nepálené umyvadlo z hlíny. Takže potřebuji aby bylo odolné vodě a vyšším teplotám, což kostní klíh nesplňuje, ale vápenokaseinový klíh by měl.

    Kaseinové lepidlo
    http://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/6-1-Klihy-a-lepidla/0/5/115-Kaseinove-lepidlo
    MTJ
    MTJ --- ---
    CERMINEK: Eh? No záleží na tom čeho chceš dosáhnout, výslednej povrch je naprosto odlišnej. Navíc dýhování samo o sobě nevypovídá nic o vlastnostech hotovýho povrchu (může se dost lišit, od oleje až po PU lak třeba). Takže – co je cílem a na čem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam